Hendo: “Det är så speciellt att vara en del av den här klubben”

Hendo: “Det är så speciellt att vara en del av den här klubben”

30-årige Sunderlandsonen Jordan Henderson kommer att bli den förste spelaren i Liverpools historia att lyfta Premier League-bucklan. Det blev klart på torsdagskvällen när Chelsea hemmaslog ligatvåan Manchester City.

Att trippa lite lätt på tå för att sedan lyfta bucklan mot skyn börjar bli en vana bland många andra för Liverpools lagkapten Jordan Henderson. Först bucklan med de stora öronen i juni förra året, sedan supercupfinalen, sedan klubblags-VM och nu alltså, Premier League-bucklan. 

Det var en känslosam Hendo som uttalade sig efter att det stod klart att klubben bärgat sin första PL-titel (sin nittonde totalt). Han passade på att tacka alla supportrar för deras stöd, slå ned rösterna som hävdat att säsongens ligatitel kommer att falla i glömska med tiden med tanke på den ovanliga avslutning som tvingats fram och intyga att hungern efter fler titlar och nya utmaningar är större än någonsin. 

“Jag vet att det varit klyschigt av mig att fortsätta prata om nästa match, nästa match o.s.v. men det var helt ärligt så vi tänkte,” sade Henderson till Sky Sports.

“Jag ville aldrig tänka på slutmålet, tänka på vad som kunde hända om vi vann eller inte vann en specifik match. Fokus låg hela tiden på nästa uppgift.”

“Det är en fantastisk känsla. Jag har inte velat prata om det, jag vet att folk har försökt dra det ur mig men nu har vi äntligen gjort det och vi har äntligen korsat mållinjen, jag är så stolt över att vara en del av det här laget.”

“Det är så speciellt att vara en del av den här klubben.”



Jordan Henderson har vant sig vid att lyfta pokaler. 

“Jag sade efter Champions League-finalen ifjol att det aldrig hade varit möjligt utan managern.”

“Allt han gjort i och utanför klubben har varit otroligt sedan dag ett.”

“Jag hoppas vi förblir hungriga efter mer, jag vet att vi kommer att vara det, vi vill mer och hoppas att den här resan inte är slut ännu.”

“Det tar inte någonting från det vi har åstadkommit,”
sade nummer 14 som kommentar på de röster som hävdat att de tomma läktarna och den upphackade säsongsavslutningen underminerar årets ligatitel. “Vi har haft en fantastisk säsong så här långt och vi vill avsluta den ännu bättre och fortsätta framåt. Vi vill inte stanna här.”

“Jag skulle lika gärna kunnat spela i en park för att få möjligheten att vinna ligan. Jag skulle göra allt för att få vara i den här positionen. Jag är så tacksam.”

“Det är givetvis tråkigt att fansen inte kan vara med oss just nu så jag jag känner mig ledsen å deras vägnar eftersom de har väntat så pass länge.”

“Men jag vet att definitivt kommer att göra någonting tillsammans när de kan komma tillbaka på arenorna. För tillfället får de fira där hemma med deras familjer.”

“Jag är så glad för killarna, fansen, hela klubben, staden. Jag är lite överväldigad nu, det är en fantastisk känsla och jag är så stolt över vad vi har åstadkommit.”



??Källor: Liverpool Echo, Sky Sports
 


 

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2020-06-26 02:52:00
Author

Fler artiklar om Liverpool