Charlton - Stockport
1 - 1

Heroisk försvarsinsats räddade krysset när Horsfall såg rött
Barry med sitt sjätte mål för säsongen.

Ett tidigt straffmål, en parkerad buss och ett kompakt försvar var sammanfattningen av den första halvleken. Den andra halvleken var betydligt mer livad, och County visar att de inte behöver vara fulltaliga för att ta poäng.

Att resultatet var ovisst på förhand var en helgardering som säger lite. Stockport County har en offensiv trupp men valde att lägga allt på att försvara en tidig ledning. När kvitteringen kom efter en timme så såg man samma gamla offensiva County igen. Efter en billig utvisning i matchens slutskede fick vi se ett lag som inte viker ner sig trots att oddsen talar emot dem!

Redan efter en minut får County en hörna. Norwood skruvar in hörnan mot bortre stolpen med mycket kraft. Touray är först på plats men hans volley går i sidan av målburen.

Efter tio minuter sker något sällsynt. County blir nämligen tilldelade en straff! Powell lurar Charltons målvakt och blir därefter nedriven i boxen. Barry kliver fram och stänker dit sin sjätte fullträff för säsongen, vilket innebär delad skytteligaledning för tillfället! 1-0 Stockport.

Efter smakstarten ser hemmalaget hungriga ut. Efter en kvart svingar Taylor in en frispark i straffområdet. Det kändes farligt men Mingi är snabbt framme med en fot och skickar ut bollen till hörna.

Två minuter senare har Charlton ytterligare ett stark anfall. Campbells avslut räddas av en akrobatisk Addai, som även räddar ett fräckt avslut på den efterkommande hörnan.

Charlton anfaller men County ser trygga ut. Efter 20 minuter har Charlton hunnit med hela fem hörnor. Det är en solig match som gästerna ser ut att njuta av i sina gula retro-tröjor.

Efter 26 minuter skapar Charlton nästa målfarliga läge. En långboll når till Campbell som är rätt ensam på sin kant. Han tar sig in mot boxen och slår en hård markpass mot mål. Det är nära att en hemmaspelare får foten på bollen men en försvarare hinner emellan.

Efter en halvtimme får bortalaget en frispark på offensiv planhalva. Bate slår bollen mot Connolly som får huvudet på bollen. Tyvärr lyckas han inte hålla ner nicken som går en bit över målet.

Spelet pausas efter 33 minuter då Ramsey i Charlton behöver behandling efter en kollision. Efter tre minuter kan matchen fortgå.

Charlton har allt bollinnehav men County försvarar väldigt kompakt och ställer om när möjlighet ges. Efter 44 minuter är Charlton dock ytterst nära en kvittering. Campbell skär in i straffområdet och går på ett eget avslut. Avslutet går precis utanför men om den hade gått på mål så hade Addai inte haft en chans.

0-1 till gästerna i paus.

Charlton försöker rivstarta den andra halvleken och mäktar med att skapa både en målchans att få en hörna, men County ser väldigt samlade ut.

Stockport har kontroll över matchbilden och låter hemmalaget rulla boll, vilket gör Charlton frustrerade. De skapar bra kombinationer men det sista beslutet är alltid för stressat.

Efter ett kort skadeuppehåll får County kontroll över bollen, och de gör något nyttigt direkt genom att ställa om snabbt och tillförskaffa sig en hörna. Norwood ställer sig för att ta hörnan men efter en halv minut kommer Barry för att ta hörnan. Ett uppenbart försök till att fördröja spelet och ett rättvist gult kort. Horsfall foular målvakten på hörnan och får således även han en ostskiva.

Fem minuter senare får även Pye en varning.

I det efterkommande anfallet får Barry ett skott på mål men målvakten är redo. Direkt som på kommando, anfaller hemmalaget i en enad front åt andra hållet. Ett inlägg slås mot straffpunkten och Pye får en fot på bollen, vilket nästan resulterar i ett självmål. Charlton slår sin åttonde hörna lågt in mot straffpunkten där Campbell får iväg ett skott från nära håll. Avslutet räddas men hemmalaget gör mål på returen! Rättvist 1-1 efter 66 minuter.

Plötsligt ändrar County strategi och går från att spela likt en bussparkerad Mourinho till att likna Klopps Liverpool rent energimässigt. Olaofe och Bailey byttes också in precis efter målet, vilket påverkar lagets offensiva kapacitet. Norwood och Mingi byts av. I den 68:e minuten tas även Powell av till förmån för Fevrier.

I den 71:a minuten var Charlton nära 2-1. Leaburn ska precis skjuta nära målet men Horsfall hinner emellan. Minuten efter är Leaburn på hugget igen. Han dribblar förbi Horsfall och fintar bort målvakten Addai för att sen placera bollen. Bate hinner in med en perfekt räddning på mållinjen.

Charlton ser lika hungriga ut och har momentum. Att de har skapat 10 hörnor efter 78 minuter är talande för matchbilden.

80 minuter in tas Wootton och målskytten Barry av. Fiorini och Diamond byts in för att kunna avgöra matchen. Direkt efteråt får County ett bra anfall. Olaofe tar sig in i straffområdet men blir dragen i tröjan. Han spelar ut bollen till en lagspelare som slår ett flackt inlägg som målvakten tar hand om. Charlton startar en omställning och plötsligt blir det farligt åt andra hållet. Campbell är långt före Pye som dock hinner ikapp precis när Campbell har tagit sig in i straffområdet. Campbell faller och söker en straff. Domaren vinkar avvärjande.

Efter 85 minuter får Charlton matchens mest uppenbara frispark precis utanför boxen men frisparken går långt över målet.

Efter 88 minuter finns det mycket ytor att anfalla på för Charlton. De tar ställer om men Horsfall är redo och sätter stopp för kontringen. Det var en rättvis tackling men domaren tyckte annat och gav Horsfall sitt andra gula i matchen. RÖTT KORT för County.

County har inga byten kvar och domaren visar att det kommer bli 7 tilläggsminuter.

Domaren har tappat matchen vilket visar sig när Charlton får en billig frispark vilket gör Fiorini arg. Det resulterar i ett gult kort. Frisparken slås in som ett inlägg och hemmalaget får till ett lågt avslut på m. Addai gör en stark räddning och styr ut till en hörna. Hörnan går förbi hela försvaret och och ett sus går genom publiken när en anfallare kommer rusande men snubblar till.

Charlton har fyra otroliga anfall på tilläggstiden, men ett heroiskt försvar lyckas hålla kvar Stockport i matchen.

1-1 efter full tid! Charltons anfallsspel genom hela matchen förtjänar nog mer poängmässigt, men Countys försvarsspel efter det röda kortet kan jämföras med när Rom höll stånd mot Hannibals trupper, pressade men vägrade att ge upp trots att fienden stod vid deras portar!

Fortsatt obesegrade på bortaplan dessutom.

Kamp, ostskivor och stoppskylten

County gjorde ett tidigt mål och parkerade bussen trots att de har en oerhörd kapacitet framåt. Man förstår att Challinor värnar om poängen men man kan inte börja försvara totalt efter en kvart! Man kan vara besviken över att ha tappat ledningen samt sumpat segern igen, men att spela med en man mindre och hålla försvara tätt i 97 minuter är värt att kommentera. Att matchen slutar 1-1 istället för 3-1 är enkom tack vare Addai i målet tillsammans med hans ursinniga försvarare.

County är kvar i toppen med bara tre poäng upp till tredjeplatsen och en poäng upp för playoff, även om en niondeplats inte låter särskilt sexig. Med enbart tio matcher spelade finns det en matematisk fördel gentemot många motståndare.

Nästa vecka är spännande. På tisdag stundar bottenlaget Northampton hemma på Edgeley Park, och på lördag möter County topplaget Lincoln på bortaplan. Ses där!