Colchester - Stockport
0 - 0

Hinchliffe straffräddare i svängig vinstmatch
Powell firar ett underligt ledningsmål. Foto: Stockport County

Det var en match som innehöll det mesta och spelare som gav allt. Stockport vann matchen med 2-1 på bortaplan och är nu endast en poäng från att säkra uppflyttning till League One.

Det är svårt att välja ut planens bästa spelare när slutsignalen ljuder, men man det var inte brist på kandidater.

Ingen kan klaga på underhållningen efter kvällens match där bortalaget drog det längsta strået. En 5-3-2 förvandlades snabbt till en 3-5-2 då Knoyle och Bristow klev upp offensivt på varsin kant och The Hatters tog komandot direkt.

Redan i fjärde matchminuten skapar Stockport sin första målchans då Olaofe tar ner bollen på bröstet efter en fin passning från Knoyle. Han får ingen bra träff och skjuter stenhårt i sidan av nätet.

Tre minuter senare kommer nästa möjlighet då Madden får tag på bollen i straffområdet efter en misslyckad rensning av Colchester. Målvakten Goodman är dock iskall och stoppar den chansen direkt.

Efter en kvart har både lagen haft varsin hörna, och därefter drar kuggen Horsfall på sig matchens första ostskiva efter att ha kapat Akinde vid mittcirkeln.

Bortalaget Stockport skapar fler chanser än sin motståndare, men är inte effektiva nog att få hål på Colchester. Countys precisa passningsspel är den stora skillnaden än så länge.

Akinde är bevisligen hemmalagets bästa hot framåt och efter 30 minuter lyckas han skapa en bra chans som den rutinerade Hinchliffe räddar med benen från en snäv vinkel.

Minuten efter visade The Hatters varför de leder ligan då Powell ger Stockport ledningen på en kort hörna. Det är ett dåligt avslut som borde ha räddats av Goodman, men på något sätt letar den sig in i nätet. Det tar minst tio sekunder innan bortasupportrarna förstår vad som har hänt. 1-0 till The Hatters.

Pendeln skulle vända och efter en svängig halvlek får Colchester en frispark utanför straffområdet i den 44 minuten. Frisparken är hård och låg vilket leder till en hörna. Hörnan går långt mot bortre stolpen där en omarkerad McGeehan kan dunka upp bollen i krysset.

Efter sex minuters tillägg blåser domaren av första halvleken. Stockport dominerar medan Colchester är det effektiva laget. Rättvist 1-1 med 45 minuter kvar att spela om.

Stockport startar den andra halvleken starkt. Sarcevic släpper ut bollen till Bristow på vänsterkanten. Bristow slår en bra krossboll in i boxen, tillbaka till Sarcevic som skickar bollen över ribban.

Mingi blir den andra spelaren att dra på sig ett kort efter att ha rivit ner Powell i matchminut 52. Bristow slår en flack boll mot Byrne som dessvärre är offside. Två minuter senare slå Bristow ytterligare en bra boll, men även Horsfall står på fel sida linjen.

Colchesters Read försöker att göra mål från långt håll efter 59 minuter, men vinden är för stark och skottet går långt över.

Kapten Madden ville inte vara sämre än senast och i 61 matchminten sätter han ledningsmålet. Matchens spelare så här långt, Bristow, spelar en magisk passning till Lemonheigh Evans som skarvar den vidare till Madden som lätt kan slå in bollen i mål. 2-1 till County.

Vilken annan dag som helst skulle Colchester kunna vinna med den här insatsen, men Madden och gänget hade blicken låst på titeln och när 2-1 visades upp på tavlan går hemmalagets sunda desperation till ren panik. De vet själva att de behöver varje möjlig poäng för att inte degraderas i slutet av april.

I den 64 minuten gör Stockport tre byten. Wootton byts in mot målskytten Madden. Camps ersätter Sarcevic och Barry gör sin efterlängtade comeback då han byts in mot Lemonheigh Evans.

Det går snabbt i hockey och två minuter senare är det straff till The U's. Målskytten McGeehan kliver fram, men Hinchliffe visar varför han är ligans bästa målvakt då han sträcker ut sig och gör en riktigt bra räddning.

Hemmalaget fortsätter att pressa på bra för en reducering men Stockport spelar med stort självförtroende.

I den 75 minuten byts Bristow yt till förmån för Hippolyte.

Colchester fortsätter att försvara bra och i 81 minuten får Powell ett gult kort efter en duel med Ming.

En match är inte slut förrän domaren blåser av och därför gör Stockport sitt sista byte i 87 minuten där den stora Olaofe kliver av och in springer den löpstarka Bailey.

I den 89 matchminuten får Barry en egen möjlighet att göra mål i comebacken efter en vacker framspelning av Wootton. Skottet blockas och därefter kommer skylten upp. Den visar att vi ska spela fem minuter till.

Matchen slutar 2-1 till gästerna och även om det är välförtjänt så kan man inte säga att Colchester förtjänade att gå hem tomhänta. Stolpe in brukar vara ett signum för lag i toppen medan bottenlag alltid hittar ett sätt att förlora.

Kort och gott - en poäng till behövs

Både Wrexham och Mansfield vann sina matcher vilket gör att Stockport inte kan fira riktigt än, men nu är de bara en poäng från uppflyttning, och alla blickar riktas mot Edgeley Park på söndag då Stockport tar emot Morecambe.

Jag har gått igenom förutsättningar och tabellen efter varje match, men nu är det lätt överflödigt. MK Dons har fortfarande chansen att gå förbi Mansfield och man får gissa att det avgör i nästa omgång då lagen möts.

Playoff känns nästan klart med Crewe, Barrow och Crawley bakom The Dons, men Wimbledon, Walsall och Doncaster är inte borträknade än. Doncaster har nu vunnit sju raka matcher och kan verkligen smyga sig in till slutspel. Sutton, Colchester och Forest Green greppar efter de chanser som återstår, men även där verkar nedflyttning vara oundviklig.