Hoist the Blue Flag 12/4

Body, heart & Soul- Chelsea style-Lovén

Efter gårdagens spel i EL står det klart att det är Chelsea som åter får försvara Englands färger i Europa ( Leauge) Man kan ju tycka att både Tottenham och Newcastle skulle ha tillräckligt med klass för att ta sig vidare till semi. Iallafall Newcastle har en inneboende talang som bara väntar på att någon öppnar lådan att släppa ut dem. Det får bli en annan gång helt enkelt.
I Tottenhams fall är deras förlust lite mer solklar. Hade inte JMs förre  springschas varit så endimensionell hade han sett till att inte försöka tävla med de schweiziska alperna i hög press så kanske han skulle haft en chans. Men det vore att gå utanför hans magra taktikpärm.Så, well, jo..Looserstämpeln sitter fortfarande i nu kryddat med AVB begränsade talang som tvärtemot Newcastles borde låsas in igen.
Nog om det.
Basel blev det och det känns som en ganska öppen match. De ska inte överskattas, men det ska inte dagens Rafa-Chelsea  heller. Jag gillade deras spel som stjälpte Bayern Munchen för ett tag sen. Väljer de den taktiken kommer våran kreativa trojka att få problem och då står hoppet till Zorres. Något som i dagsläget är en fullt logisk ekvation
" För bakom masken kan han va sig själv"

***
Att Bruce Buck inte ser klubben som vi gör är väl knappast någon nyhet men att han egentligen lever på en annan planet och använder ett turist visa från Xylx  kanske är det, men jag misstänker att det faktisk kan vara så. eller vad sägs om detta uttalande i SKY angående ledningens tränarpolicy.

"I know we have fired what most people would say are a lot of managers - terminated the relationship is a better way to describe it - but we've always thought long and hard when we've done it," Buck told Sky Sports News. "It's always difficult, it's always sad when a relationship is terminated.
"We don't look back, we always look forward and see where we're going, and figure out how we get there.
We certainly believe in stability in managers, but it has to be with the right manager."


Alternativet til hans jordiska turistvisa är isåfall att Buck är lika stabil som en fjortis när den väljer partner. " Nä de sista tre var mina största kärlekar, men de var inte rätt bah, liksom, men jag älskar dem och därför var det  såååå svårt att göra slut, fast nu är jag redo att dejta igen..hellooo boys!"

En gång i tiden skulle sådana där kommentarer gjort mig rosenrasande, tallrikar skulle ha flugit, wodoodockor nålats och det skulle varit allmänt svårt att nå fram till mig.
Men nu.
Jag är inte ens förvånad över att det just är Buck som säger dessa saker. Jag har accepterat att ringen runt Roman är ett gäng med inga andra ambitioner än att impa på chefen, allt de säger och allt de gör är väldresserat och stansat ur en masstillverkad universal sportyuppie teflonform från Gehennas yttre ringar. En kalkulerande reptilhjärna med  förståelse för plus, minus och resultatbaserade beslut i en annan värld än fotbollens är standard för dessa kloner Hjärtat ingår dock inte i standarsutrustningen. Inte köpa vin och vilja väl heller. Hittar de ett hjärta någonstans, ska för och nackdelar vägas mot standardutrustningen och det slutar  alltid med att det är  hjärtat som avlägsnas som ett sjukt onaturligt organ utan plats i Chelseakroppen.

Jag ser fram emot Bucks kommentarer när  nästa tränare presenteras. Vi kommer säker att få höra ledord som " Bygga en klubb som kan utmana om titlar en lång tid framöver" och " Vi har hittat en tränare som kan ge oss det både Roman och fansen önskar " och " Hela ledningen har tänkt länge och noga innan vi kom fram till att Blesebub skulle vara den perfekta tränaren"
Ja, ni förstår nog vart jag vill komma. Att  jag ber om tålamod eftersom det är inte bara andra lag som är våra motståndare, den mest formidabla motståndaren sitter i ett ledningsrum någonstans i London och laddar sin mekaniska kropp  och uppdaterar mjukvaran.

Lovénloven@chelseasweden.com2013-04-12 22:06:00
Author

Fler artiklar om Chelsea