Hoist the blue Flag 13/6

Sommarvikariens första inlägg.

Hej!
Jag heter Patrik Haglund och kommer vara vikarie under sommaren på denna blogg.
Jag har varit Chelsea-supporter i stort sett hela mitt 18-åriga liv, eftersom jag bodde i London mellan åren 1995 och 1998. Stamford Bridge har jag besökt två gånger, år 2005 och 2010. Mitt mål med denna blogg är att producera åsikter och tankar kring Chelsea, men kanske också europeisk fotboll i allmänhet.

Vad kan vara en Chelsea-supporters tankar efter en nyss avslutad säsong?
En av de saker jag kommer att komma ihåg mest från den här säsongen är hur vi alla kunde gå runt med raka ryggar och känna oss stolta som europeiska mästare. ”Champions of Europe, we know what we are”, har hörts ända in på våren på Stamford Bridge. Kvällen på Allianz Arena för ett år sedan har präglat hela Chelseas säsong, för utan den segern hade vi förmodligen inte kunnat säkra så många prestigefulla nyförvärv förra sommaren.
 
Känslorna är ändå för det mesta positiva. Visst, vi gick miste om de riktigt stora titlarna den här gången. Man får dock inte glömma att Chelsea är fortfarande under ganska stor förändring i spelartruppen, och därför kan man inte förvänta sig att det ska klicka direkt. En ”transition period” har den gångna säsongen känts som, vilket såklart inte media har velat få det till.

Jag har i alla fall fått intrycket av att vissa vill få detta som en misslyckad säsong för Chelsea, men jag kan inte hålla med. Förväntningarna inför säsongen var för mig en placering bland de fyra bästa i ligan, och möjligtvis en cuptitel.
Sättet som Chelsea börjar säsongen på gör att media trissar upp förväntningarna. Vi vet alla vad som sedan följde i den turbulenta perioden i november, men den uppryckning som gjordes på slutet av säsongen var otroligt härlig att se.
En mer djupgående analys av säsongen lär dock komma senare.

Arjen Robben! Framspelare, segerskytt och hjälte. Jag gläds med Bayern och Robben efter segern i lördags. På ett sätt kan jag identifiera mig med den situationen som Bayerns fans infann sig i inför matchen. De hade varit så otroligt nära att vinna flera gånger på senare år. Precis som Chelsea hade varit inför finalen i fjol. Nu behöver inte Robben vara stämplad som en ”Big-game choker” längre, för det här var hans stora revansch.
Nu känns det som en evighet sedan Robben och Duff hade varsin snabb kant i Chelsea. Kanske kan Mourinho (?) hitta något liknande spel kommande säsong? Det lär i alla fall bli ett kärt återseende mellan José och Robben när Chelsea möter Bayern i Supercupen i höst, om nu Mourinho återvänder.
Ett inte lika varmt möte mellan Guardiola och Mourinho skulle det i så fall bli. Det låter som ett riktigt höjdarmöte.               

Patrik Haglundloven@chelseasweden.com2013-06-13 06:52:03
Author

Fler artiklar om Chelsea