Hoist the Blue Flag 15/8

Upptakt - Postat av Andersson

Åh, så drar det så äntligen ihop sig till ligapremiär. Det här blir ett lite kort inlägg mest för att få igång fingrarna och få dem att hitta rätt på tangentbordet igen. Jag har legat lågt med bloggandet under sommaren. Dels på grund av att jag haft fullt upp med annat. Dels på grund av att jag är lat. Men också alldeles för mycket på grund av den där känslan att absolut ingenting har hänt. Och ingenting är absolut allt man inte hade tänkt sig att skulle hända ett lag där TSO nyligen dundrat in... igen. 
 
De stora värvningarna har lyst med sin frånvaro. Nu har CFC förvisso en väldigt bra trupp som det är. Bortsett anfallet alltså. Vilket kan vara lite av ett problem, för sist jag kollade handlade fotboll om att göra mål. Men vad vet jag.
 
Folk har uttryckt förskräckelse över CFC’s försök att värva Rooney. Jag skulle säga att CFC med Rooney har betydligt bättre chanser att vinna ligan än CFC utan Rooney. Jag vill å andra sidan inte heller att Chelsea ska bli laget dit stora elefanter kommer för att bli överbetalda och underpresterande. 
 
Men allvarligt... så länge de inte värvar Suarez kan jag stå ut med precis vilken anfallare som helst. Problemet, som ni redan vet, är ju att de spelare vi vill köpa återfinns i klubbar som inte vill sälja... åtminstone inte till oss. Bara att gilla läget och glädjas åt att vi gör oss av med fler spelare än vi köper in och att ingen av de spelare vi tappat är någon vi kommer sakna allt för mycket. 
 
Nu ska vi inte vara allt för pessimistiska här. Med bra försvarsspelare som nu coachas av en tränare som faktiskt vet hur man hanterar försvarsspel och med ytterst målfarliga mittfältare ser jag inte någon anledning till oro. 
 
Men som jag önskar att jag kunde vara på plats på Stamford Bridge när TSO återvänder på söndag. Dessvärre började jag ett nytt jobb idag och det kändes otaktiskt att be om att få ta en dag ledig redan första dagen. Men ack så avundsjuk jag är på alla er mångtaliga CSS:are som får uppleva detta.
 
---
 
Det här är en sidohistoria som inte har ngt med det övriga inlägget att göra, men på något sätt känns det ändå värt att nämna. 
 
Jag var och hälsade på en gammal vän i Cambridge förra helgen. Vi var ute och ölade med några av hans kollegor och det visade sig att en av dem, Adam, var en inbiten CFC anhängare från Toronto. När han flyttade till England hade TSO just anlänt första gången och Adam insåg att ingen verkade gilla varesig Mourinho eller Chelsea. Han bestämde sig för att CFC behövde en vän och att den vännen var han. Han var hyfsat nöjd med deras prestationer sedan dess.
 
---
 
En till sak. En av mina nya kollegor påstår sig ha en bror som är inbiten CFC-supporter. Så om någon som läser detta har en bror som nyligen börjat jobba som forskningsassistent på Umeå Universitet  - ge dig till känna!
 
---
 
Och jorå, jag klurar på det obligatoriska och meningslösa ligatipset som aldrig stämmer och som i princip ingen läser, men det kommer i så fall någon gång i nästa vecka. Eller kanske redan på lördag om ni har riktig otur.
 
---
 
Då var vi igång igen då... känns bra. Nu blir det en skål popcorn och en helt annan säsongspremiär, nämligen det nya avsnittet av Breaking Bad, innan fotbollen helt tar över min fritid och vardagen återgår till sitt normaltillstånd.

John Andersson2013-08-15 19:55:44
Author

Fler artiklar om Chelsea