Hoist the Blue Flag 20/10

Lite smått om lite.

Det letas i garderober. Det slamras bland bortglömda saker källare i hela vårt avlånga land där gamla drömmar om ligaguld legat i träda i snart 9 år. När Arsenal ligger etta i ligan efter 9 matcher utan att prövas på riktigt är det en anledning som räcker för att mainstreamfansen ska ta fram Ljungbergtröjan och sitta tyst i soffan för att hylla atmosfären på emirates med ett inre som glöder av nytänd kärlek.
Min telefon terroriserades hela eftermiddagen igår av sms från Mainstreamarna som arbetat sida vid sida som mig och inte haft något att säga på flera år.
Jag valde att ringa upp en av dem och följande konversation utspelades.
-Hörrrö Lovén!! Såg du målet eller! Såg du det!?
-Ja, Jo visst såg  jag det.
-Arsenal är tillbaka igen. Det måste även du erkänna. Jag känner att det blir guld igen.
-Menar du flytflaxmålet? Som kom till efter en serie av lycksosamma pass till spelare som råkade stå på rätt ställe. Jag gillade det målet. Men jag tror inte att de var ett resultat av att de tränat in det.
-Du är ju dum i huvudet. Säger min Gunnerkompis. Klart att de övat på tekniken. Det är ju resultatet av många timmars teknikträning.
-Ja. Sånt är av största vikt när man möter Norwich. Replikerar jag
-Jag slår vad om att jag är den gladaste av oss två när säsongen är över.
-För att?
Han tar en lång paus innan han säger det han vill säga. Förmodligen för att understryka hur säker han är.
-För att när säsongen är över, kommer Arsenal ligga över Chelsea i tabellen.
-Under de 15 år som du känt mig. Har jag någonsin baserat min kärlek till Chelsea efter hur de presterat i ligan?
-Nej, kanske inte det. Men det kommer väl att svida att ni med Mourinho förmodligen inte kommer att vinna något.
-Jag. Avbryter jag min vän.Skulle vara mer än nöjd om jag i slutet av säsongen skulle älska Mourinho villkorslöst. Titlar är förgängliga. Det är bara laget,klubben och vi fans som består.
Min vän avslutar samtalet efter att högljutt förklarat vad fotboll gått ut på och jag kontrat med att han är en medgångare som hållt käften i 8 år och som skulle ha tjänat på att knipa ett tag till.
 
***
Cardiff besegrades med 4-1 igår och det var väl en odiskutabel seger egentligen. Etoos fräckis var en av höjdpunkterna. Hazards insats mest glädjande. Oscar går från klarhet till klarhet. Jag hade hellre sett en smutsig gris på mitten än en talangfull brasse börjar ge efter för denne lille man som håller på att bli en nyckelspelare för laget.
Jag kanske är stockdum. Men jag känner att Terry-Cahill borde få vara vårt mittlås i evigheternas evighet. Luiz slapphet vid 0-1 målet är varken hans första eller sista. Jag känner mig långt ifrån säker när han spelar och ska man följa JM´s resonemang om att arbeta för laget borde han också tycka som jag och åtgärda det redan nästa match.
Man isner hur skönt att det är att vara en person som har nära till skratt när JM visas upp på läktaren och publiken svarar med ” He sits were he wants, he sits were he wants.Jose Mourinho sits were he wants”
Endast i England.
 
***
Om ni undrar varför det är så glest mellan varje inlägg här på Hoisten så är det formdipp, brist på motivation och tidsbrist som är boven i dramat.
Hoppas att kunna åtgärda det inom en snart famtid.
 
***
Tills sist så njuter jag också av att se ” The Moyes effect in full bloom”
 
 

Lovénloven@chelseasweden.com2013-10-20 12:19:24
Author

Fler artiklar om Chelsea