Hoist the Blue Flag 21/9

En märklig dag

Mata satt på läktaren och önskade sig ner på plan. Roman satt där han med, även han  till synes med en önskan- fast i motsatt riktning.
I Nästan 1 timme fick vi Fulham att framstå som ett välbalanserat  lag vars tabellplacering inte avslöjade deras sanna kvalitet.
Det var sidled, motled och runt. Det var så mycket led att jag började misstänka  att de ville säga mig något. Att deras löpmönster egentligen var en ritning till en alldeles makalös manick och det var förklaringen till varför de spelade så långsamt . För att alla skulle fatta.
Sen byttes Torres in och då slog det mig att  värdet av de båda spelarna skulle vi få 4 ½ Lukaku. En Lukaku som förmodligen satt på spelarbussen till Liverpool nöjd med att bara behövde en match för att göra mål.
Detta var  verkligen en märklig Lördag.Laget spelade dåligt, stämningen på Stamford var  långa stunder avmätt och Lördagsmysig. Som grädde på moset denna märkliga kväll så fick vi se en raritet.
Då menar jag raritet som i sällsynthet. Som att se en Stensvala ( De är väldigt väldigt sällsynta och dyker de väl upp så brukar de sluta som  brunch för Sparvhökar.)
Mikel. Han gjorde det.Mål!!!
Det var ett hyffsat snyggt mål för att vara det första. Inte alls slumpmässigt som  man skulle kunna tro om man har den böjelsen att fantisera om när Mikel gör mål. Nej han visade både kroppskontroll och prov på teknik.
Torres stod brevid och såg avundsjuk ut.
Jag tror alla Mikelfans är glada. Även jag, som inte är ett diehard Mikel fans kan hindra  leendet bryta fram.
Är krisen över då?
-Nej!! Svarar jag.
Vi har tillfälligt hindrat raset neråt med en skitseger. Febern är under kontroll. Nu gäller det  för JM att få Patienten på benen så att den så småningom är frisk nog för att börja springa igen.
Redan nästa vecka ställs laget på test när ett testosteronpumpat Spurs står för motståndet. Får vi dem att se bra ut i en timme som vi gjorde idag mot Fulham kommer Cech få ryggskott av alla gånger han kommer att få plocka bollen ur nätet. Pratar vi fokus så är det då vi behöver den.
Vinst där och jag kan se ett frö till en bra säsong gro.
 
***
Hörde ni ” Pttfffjuuuupjjjuuii” Ljudet i soffan tidigare idag? För som trodde att det var någon som lagt en pruttkudde under kan jag berätta att det inte var det.
Det var ljudet från  Anfield när guldhoppet för tusentals tysta fans pös ut. Att det lät som det gjorde är säkert inte tillfällighet heller.

Vi glädjs lite extra åt den saken.

En märklig dag som denna.

Lovénloven@chelseasweden.com2013-09-21 20:53:00
Author

Fler artiklar om Chelsea