Hoist the Blue Flag 24/1

Dukes of Hazard - Postat av Andersson


---

Jag var på jobbet och gjorde ännu ett nattpass. Följde efter bästa förmåga matchen via twitter och the Guardians rapportering. När det inte blivit mål i första halvlek gav jag upp hoppet och när ingen förändring skedde halvägs in i andra halvlek gav jag upp matchen helt och hållet, erkände slaget förlorat och återgick till arbetet.
 
När jag någon timme senare åter tog mig in på internet möttes jag av stora skandalrubriker och forum och kommentarsfält i uppror. Jag insåg att något hade hänt. Av de första texterna att döma rörde det sig om något i stil med Cantonas berömda karatespark
 
---

Det här var så långsökt att det inte ens fanns med på min lista över saker Chelsea inte behövde just nu. Efter Terrys rasistanklagelser (och otrohetsskandaler), efter Coles skjutövningar på Cobham (och otrohetsskandaler), efter allt som har med FSW att göra, så hade det varit trevligt med någon sorts andrum. Men det var såklart att hoppas på för mycket. 
 
Jag är fullkomligt övertygad om att Hazard sparkade för att få loss bollen. Hans frustration har jag full förståelse för. Vi lever uppenbarligen i en tid där till och med bollkallarna maskar och filmar. Det är svårt att dra någon annan slutsats. Diskussionen som oundvikligen följer, om vilket exempel dagens spelare sätter för dagens ungdom, kan vi spara till en annan gång. Hur som helst, om ni inte redan tänker att det där klappträet till bollkalle verkar vara fullständigt dum i huvudet, begrunda då det faktum att pappskallen innan matchen berättade i en tweet att det var just det han tänkte göra. Swansea gick vidare till finalen och spånhuvudet hade plötsligt över 80.000 (!) följare på twitter. Så det är inget snack om vem som gick segrande ur det här debaclet. 
 
Så vad har vi då att vänta framöver? Många inom fotbollsvärlden har försvarat Hazard. Det är såklart glädjande. Men sannolikt spelar det ingen större roll när media fått upp vittringen på ännu en Chelsea-skandal. De rubriker som förekommit i svensk media har fått det att låta som att Hazard överföll bollkallen snarare än att han försökte få loss bollen. En särdeles löjeväckande rubrik berättade att Ba kom till pojkens undsättning vilket ger en gravt felaktig bild av situationen. Vi som vill försvara Hazard kommer utpekas som förespråkare för barnmisshandel. 
 
---

Straightenin' the curves, flattenin' the hills.
Someday the mountain might get 'em but the law never will.

---

Polisen i Wales tog en snabb titt på situationen och konstaterade snabbt att det inte fanns någon som helst anledning att inleda en utredning. Vad FA har för inställning till rättsväsendets bedömning vet vi redan så nyheten att FA ämnar utreda saken förvånar knappast någon. Utöver avstängning och böter och vad FA nu kommer hitta på så kommer Hazard få dras med det här resten av sin karriär och motståndarfansen kommer ha ytterligare en spelare att bua åt. 
 
Jag skulle vilja veta vilket straff FA tänker ge stolpskottet till bollkalle. Han bör aldrig mer få vara funktionär och förhoppningsvis släpps han inte in på en enda fotbollsstadion i Storbritannien på ett bra jävla tag. Plocka bort hans twitter konto när ni liks håller på. Men med tanke på att hans pappa är Swanseas director (hur översätter man det till svenska på ett vettigt sätt?) är det inte otänkbart att han slipper billigt undan.
 
Med allt detta sagt. Det var sagolikt dumt av Hazard att ge sig in i en fight om bollen med det där blötdjuret. Matchen var över. Jag såg förvisso inte matchen, men inte något jag kunnat läsa om matchen (i de få texter som faktiskt handlat om matchen och inte “ballboygate”) säger något annat. Chelsea hade inget att komma med och hade man inte gjort ett enda mål vid det laget var det inte särskilt sannolikt att man skulle spotta in två innan matchens slut. Dessutom gällde det bara ligacupen. Har vi verkligen blivit SÅ desperata att vinna en av säsongens minst prestigefyllda troféer? Så även om jag har sympati för Hazard så agerade han orutinerat, ogenomtänkt och väldigt dumt dumt dumt.
 
---

Makin' their way, the only way they know how.
That's just a little bit more than the law will allow. 

---

Samtidigt på the Shed, forumet alltså och inte läktaren, spårade saker och ting ur på ett sällan skådat sätt och vi slog nytt rekord i antal spärrade användare på en och samma kväll. Och åter igen visar det sig att “horunge” är en särdeles populär smädelse.

Jag har själv kallats för horunge fler gånger än jag kunnat räkna i kommentarsfälten på den här bloggen (ofta när jag haft mage att inte ohämmat hylla FC Mordor). Så jag ställer samma fråga som jag ställt förr men aldrig fått svar på: Vad är grejen med att kalla folk horunge? Är det verkligen det värsta ni kan komma på? Huruvida någons mamma varit prostituerad har väl INGENTING med saken att göra. Min mamma har jobbat som vårdbiträde i 40 år men det har väl inget med mina åsikter att göra och ingen har använt detta faktum för att förolämpa mig. 
Förklara er, jubelpuckon!
 
---

Just some good ol' boys, wouldn't change if they could,
Fightin' the system like modern-day Robin Hoods.
 
---

John Andersson2013-01-24 14:12:00
Author

Fler artiklar om Chelsea