Hoist the Blue Flag 26/4

Uppsamlingsheat v 17 - postat av Andersson

Ännu en gång dags att försöka summera den senaste tiden. I normala fall försöker jag vara någorlunda korrekt och källkritisk. Men just idag blir det lite hänt i veckan över det mesta. Fullt naturligt en sådan föga naturlig säsong. Så ni får ta det här med valfritt antal nypor salt. 

---

Efter att ha blivit tvåmålsskytt mot Fulham är Terry den försvarsspelare i Premier League historien som gjort flest mål på bortaplan. En lite väl specifik och efterhandskonstruerad kategori för min smak, men va fan. Vi är väl glada för alla utmärkelser vi kan kapa åt oss.

---

Spekulationerna kring nästa säsongs tränare fortsätter. Mourinho eller Pelligrini är frågan. Lovén ställde sig skeptisk till en återkomst av TSO. Jag kommer att ställa mig helhjärtat på Mourinho-siden av diskussionen. Inte för att jag på något sätt är övertygad om att det är det rätta för klubben, utan för att jag och Lovén måste ha något att käfta om de kommande månaderna. 

Men vad gäller Mourinho så har jag dels läst uppgifter om att har ett muntligt avtal med CFC och att alla detaljer redan är färdigförhandlade. Jag har också läst andra skribenter som inte för ett ögonblick tror att Mourinho kommer återvända. 

Mest komiskt blev det nog ändå när Real Madrid mötte Galatasaray i CL. Drogba sprang över och växlade några ord med sin gamle coah i en manöver som kom att sysselsätta hälften av europas läppläsare i en vecka. Vissa påstod att Drogba frågat om Mourinho skulle tillbaka till Chelsea och att Mourinho svarat ja. Andra påstod att Drogba (sannolikt på skämt) frågat om de inte båda skulle gå tillbaka till Chelsea och att Mouinho svarat “kanske det”. 

Det har pratats om Klopp också, men det verkar inte finnas någon substans i de ryktena. Eller vad vet jag om det? Inte ett jota! Det jag menar är att det jag personligen läst om Chelseas intresse för Klopp har kommit från fans och journalister som spekulerar i vem som skulle kunna tänkas ta över. Min fråga är varför Klopp skulle lämna BvB. Han åtnjuter CL-spel och helgonstatus i Dortmund med ett lag han ägnat fem år åt att bygga upp från grunden. 

---

Suarez får tio matchers avstängning för att ha bitit Ivanovic. 

Till att börja med är straffet fullt rimligt och jag är väldigt förvånad över de som tycker det är för hårt. Det är en sak att kapa en spelare för att hindra ett uppspel eller att komma fel in i en tackling. Det är en HELT annan sak att medvetet bita en motspelare. Är det något vi behöver diskutera? Och när jag lyssnat på veckans skörd av fotbollsrelaterade podcasts så har två av dem, oberoende av varandra, tagit upp det här med vad man gör med en hund som bitit folk två gånger. 

Sedan har vi det här med att han donerar pengarna till the Hillsborough Family Support Group. Kubben gör sitt bästa för att få det att låta som att det var Suarez egen idé, vilket de väl inte kan förvänta sig att ens de mest naiva Liverpoolfans ska köpa. Eller ok, kanske just dom. Men knappast några fler. Vill man jobba på att förbättra bilden av Suarez så har man börjat alldeles för sent. 

...och kudos till Ivanovic som höll huvudet kallt och lyckades avstå från att slå in framtänderna på sin bitande motståndare.

---

OK, det är en sak att FSW tar emot publikens hyllningar på Anfield (allvarligt liverpool, vill ni ha honom är det vara att ta honom, varsågoda!) innan match. Helt ok. Men att fortsätta vinka till dem under matchens gång var väl lite att ta i va? Men det stora problemet låg i de märkliga bytena, bl.a. på stopptid. Och varför varför varför envisas med att slänga in Banayoun? Jag har all respekt för den spelaren och att han slitit hårt med att ta sig tillbaka från skador. Men han platsar ju inte! Är Benitez så korkad eller har han order uppifrån att spela honom emellanåt så eventuella köpare ser att han åtminstone inte är skadad längre?

---

Förra våren var jag i Lissabon för att se CL-kvarten mot Benfica. En portugis stannade mig utanför Estadio da Luz och försäkrade att om vi bara tog hand om Luiz så skulle han bli en av världens bästa på sin position inom fem år. Det skulle inte förvåna mig om han fick rätt i det. 

Luiz var ruggigt bra i gårdagens match mot Basel, den här gången på mittfältet. Men han har en del kvar att lära. Den där totalt huvudlösa tacklingen han ställde till med. Aj aj aj, där hade han tur som inte blev utvisad. Det är ALDRIG ok att försöka bryta benet på motståndare... Ja, såvida man inte möter Liverpool eller Barcelona såklart. 

---

Det har inte med CFC att göra, men det värmde så otroligt i mitt hjärta att se de vedervärdiga orcherna i FC Mordor få REJÄLT med spö av ett överlägset Bayern München. Vad gäller den andra semifinalen så höll jag såklart lite på FC Mordors ärkerivaler, Real Madrid (min fiendes fiende). Och jag håller ju alltid på TSO. Men jäklar anåda. Dortmund gjorde en lika perfekt match som München. 

Jag gillar verkligen vad Bundesliga har lyckats med trots, eller på grund av, att man valt att gå en annan väg än de övriga stora ligorna. Och nu lutar det rätt starkt mot en heltysk CL-final. Svårt att inte bli djupt imponerad av den propagandafotboll som Bayern och BvB presterat den här veckan.

---

Till sist noterar jag ett rykte som börjat gå gällande två av våra utlånade spelare. Vi kan kalla dem Spelare A och Spelare B. Att spelare som tillhör Chelsea ser spelare som Terry och Cole som förebilder PÅ fotbollsplanen ska uppmuntras. Men nu har Spelare A även apat efter dessa herrars beteende UTANFÖR planen. Ryktet (låt mig upprepa: RYKTET) säger att Spelare A ska ha kommit lite för bra överens med en tjej och att de unga tu ska ha blivit lite väl intima med varandra. Problemet är att tjejen ifråga är gift med, eller åtminstone sedan länge tillsammans med, Spelare B. 

Så nu säger ryktet att man från Chelseas sida inte vet om det är möjligt att ha de båda spelarna i samma lag eller om man måste välja den ena eller andra när det är dags att plocka hem dem till London. Det kanske är tur att spelarna bara skakar hand med motståndarna innan match.

---

Det var allt för den här gången. På återseende!

John Andersson2013-04-26 13:56:00
Author

Fler artiklar om Chelsea