Hoist the Blue Flag 28/8

Växling - Postat av Andersson

Det är halvtid mellan ManC och Spurs. Och här sitter jag och blir mörkrädd mitt på dagen. Vilken match! Borde varit 2-2 med det är ju inte för intet som spurs hemmaplan kallas för three point lane. Vilken fart och vilket tempo! Och jag förutsätter att ManU kommmer förtsätta på inslagen bana mot Gunners senare i eftermiddag. Jag vågar inte tänka på hur det kunde sett ut om Chelsea börjat säsongen med matcher mot Manchesterlagen istället för Stoke, WBA och Norwich. 
 
---
 
Det har varit mycket prat om generationsväxlingar den senaste tiden. Jag funderade på om man kunde använda någon sorts metaforer. Ni vet, typ växla upp, växla spel, stafettväxling nu när det är hopp och lek VM i Sydkorea... nej, jag besparar er det den här gången. 
 
Det är inte bara Chelsea, det känns som att alla lag med aspirationer på ligatiteln har genomgått någon sorts föryngringsprocess. När United spelade mot Spurs förra veckan så...
 
…Nu fullbordade Dzeko sitt hattrick... 0-3.
 
Var var jag? Jo. När United spelade mot Spurs förra veckan så kände jag inte igen hälften av namnen på planen. Medelåldern, Uniteds medelålder alltså, låg på 23 år! Och då hade man säkert räknat med Fergie också.  Och man går och vinner med 3-0.
 
0-4! dock inte Dzeko den här gången. Däremot tror jag Nasri fick sin 3e assist, men jag är inte säker på det, har ögonen på dataskärmen mer än matchen. 
 
...Min poäng är att United gör över en sommar det Wenger försökt åstadkomma i flera år.
 
Lugna er, jag vet att det är en Chelseablogg och med lite tur kommer jag till CFC alldeles strax.
 
ManC har kanske inte genomgått någon förändring av det slaget, men man har ändå plockat in spelare som ännu inte nått sin topp. Dzeko (25) når kanske sin topp i år om han fortsätter på det här viset, lägg till det spelare som Silva (25), Aguero (23) och Nasri (24). 
 
1-4. Spurs får ett tröstmål. 
 
Och glöm inte heller Liverpool. Ännu ett lag som värvat unga spelare som omedelbart visat framfötterna. Nu är vi bara några matcher in på säsongen, men Pool ser betydligt bättre ut än vad jag hade hoppats... än så länge. 
 
Och där kom 1-5. Dzeko igen! Sex mål på tre matcher om jag hörde rätt och har ett järngrepp om skytteligasegern redan nu. Total Citydominans och Van der Vaart skadad efter att Spurs gjort sina tre byten. Tottenhamfansen har sett gladare dagar.
 
 
---
 
Och så har vi Chelsea. Nej, det har inte gått riktigt lika snabbt och smärtfritt för oss. Vi har förvisso värvar ungt och rätt smart men vi har vissa problem att klura ut vilka som ska kliva åt sidan för att ge dem chansen. Men vi är på rätt väg. 
 
Jag har läst många deppiga kommentarer från Chelseafans efter vinsten (!) mot Norwich. Nej, Chelsea övertygade inte. Ja, man förvänar sig mer mot en nykomling på hemmaplan. Men vi vann. Chelsea var trots allt bättre än mot WBA. Det artar sig och det kommer också att ordna sig. Det går liksom inte att först hävda att AVB behöver tid för att bygga ett lag och testa idéer och hitta ett spelsystem för att sedan, när det kommer till kritan, börja klaga på att vi inte har ett bra spel efter bara några matcher. Jag vet att matchen mot Norwich på många sätt var lite oroväckande. Det var lite för mycket som inte riktigt funkade. Men jag struntar i det nu. Jag vill påpeka att det faktiskt var en del riktigt bra saker som vi fick se i gårdagens match.
 
---
 
Jag blev överlycklig när jag såg farten och viljan hos våra unga spelare. Ramires ordnade en straff. En strålande Mata gjorde mål i debutmatchen och jag fattar fortfarande inte hur han tänkte när han fick för sig att han skulle kunna hinna på den där bollen. Och sedan har vi Lukakau. Jag fattade inte riktigt hur träffande likheterna mellan honom och Drogba faktiskt var. Det kändes som att han var huvudet högre och betydligt bredare än alla andra på plan. Han bad inte direkt om ursäkt för sig heller. Han vill ha bollen, hela tiden. Och såg till att tala om VAR han ville ha bollen och såg inte särskilt nöjd ut när han inte fick den. När han stod helt fri vid målet och Mata sköt bollen i mål var hans första reaktion inte att jubla utan att bli sur för att Mata inte passade honom. Precis de egenskaper som gjort Drogba till den målskytt han är. 
 
Och snart hoppas jag på att få se Sturridge, Luiz, Romeu och McEachran också. 
 
---
 
Pratar man fart och fläkt måste man ju nämna Bosingwa även om han inte tillhör det yngre gardet. Jag har hört att det är en ny Bosingwa. Jag säger att det är den gamla goda Bosingwa som hittat tillbaka.
 
Chelseas veteraner är annars lite långsammare. Det kommer ju med åldern om inte annat. Lampard har för första gången börjat bli ifrågasatt. Även om han inte varit så bra på sistone så tror jag ändå laget behöver den rutin, lugn och stabilitet spelare som Lampard och Terry ger. Terry förresten... såg ni hans rusning i andra halvlek när en Norwichspelare kom loss på vänsterkanten. Världsklass!
 
---
 
Så ta det lungt. Vi är på rätt väg. 
Tills dess: Keep the Blue Flag Flying High. 

---
 
Ceterum autem censeo, FC Barcelona esse delendam!

John Andersson2011-08-28 16:39:00
Author

Fler artiklar om Chelsea