Hoist the Blue Flag 3/5

Medlemsresa. Benitez. Mourinho. Europaspel. - Postat av Niklas Isaksson

Första medlemsresan avklarad. Tre poäng bärgade och ett steg närmre Champions League 2013/2014.
 
***
 
För att nå Champions League krävs en del poäng i de avslutande matcherna och om vi kan fortsätta på den inslagna vägen är chansen god. I ligaspelet är vi obesegrade i de senaste fyra matcherna och det var just vad som gav interimmanager Benitez priset Barclays Premier League Manager of the Month for April. Visst, tre segrar och en oavgjord under april. Men. Vi har spelat mot lag placerade 15, 11, 7 och 9. Och vad har Benitez gjort för dessa poäng? Mot Liverpool valde han att byta in Benayoun och Moses på slutet när Liverpool jagade en kvittering samtidigt som David Luiz, aningen skickligare defensivt, fick sitta kvar på bänken. Det gick ju sådär. Mot Swansea var det bänkade Lampard som avgjorde med en assist och en säker straff framför ganska många jublande CSS:are på The Shed. Knapp hemmaseger mot Sunderland utan några genidrag. Förtjänar Benitez verkligen titeln? Diskutera gärna... eller nä. Det behövs inte.
 
***
 
Jäklar vad många trevliga CSS:are det finns. Många öppna armar som välkomnade när Fox & Pheasant äntrades för första gången.
 
***
 
Över till José Mourinho. The Special One pryder omslaget av senaste cfcuk och är enligt media klar för Chelsea. Allt tyder på det. Lovén var inne på för ett tag sedan om det är bra eller dåligt. Ja du? Får han laget att prestera som när han anlände förra gången så är det naturligtvis lysande. Stannar han 23 år och fyller prisskåpen år efter år så kommer få klaga. Det perfekta valet av manager.
 
Men. Vad händer om ligaspelet knackar. Champions League tar slut i gruppspelet. Liverpool ligger före i tabellen. Vad händer då? Blir The Special One plötsligt The Fired One? ...och så står vi där med Rafa igen? Om Mourinho återvänder så är succé ett måste.
 
***
 
Stämningen på Stamford Bridge var inte helt på topp. Stamford Bridge är dock en galet fin arena. Vilken känsla!
 
***
 
Champions League nu. Bayern München 7. Barcelona 0. Var det Bayern vi slog i förra årets final? Var det verkligen det? Det känns ganska avlägset just nu faktiskt.
 
I Europa League har vi hankat oss fram hela vägen till final. Vi har kryssat mot Sparta Prag, förlorat mot Steaua Bukarest och Rubin Kazan, men ändå tagit oss vidare hela vägen till Amsterdam. Vi får spela en stor final för andra året i rad. Visst, det är inte Champions League. Det är det ingen som tror. En Europa League-titel är ändå bättre än ingen titel. Det är en stor final. Det är trots allt förra årets Champions League-mästare som ställs mot ett av förra årets kvartsfinallag. Det är en ganska stor match som väntar den 15:e maj. Trots allt.
 
***
 
Längtar tillbaka...

Niklas Isaksson2013-05-03 23:15:16
Author

Fler artiklar om Chelsea