Hoist the Blue Flag 6/5

Enkel matematik - postat av Andersson

Jag visste inte riktigt hur jag skulle förhålla mig till Matas mål, eller om det nu var ett självmål, borta mot Manchester United. Jag försökte förklara varför för min kompis som kom hem till mig för att se matchen. Jag tyckte det var ganska enkel matematik och fullkomligt logiskt. 
 
Man utgår ju från att ManU oundvikligen kommer att göra mål på stopptid. Så länge matchen var mållös skulle ett sådant mål innebära en förlust av en poäng. Så fort Chelsea tog ledningen skulle det oundvikliga Utd-målet på stopptid innebära en förlust av TVÅ poäng. Chelsea skulle alltså förlora DUBBELT så många poäng om de fick en poäng med sig än ingen poäng alls. Enkelt. 
 
Jag utgår alltid från att saker ska gå åt helvete och hade inte räknat med några poäng överhuvudtaget. Det var lätt surrealistiskt när domaren blåste av matchen medan Chelsea fortfarande hade ledningen. 
 
Tre blytunga poäng. Men det visste ni ju redan. 
 
Vet inte när jag sist såg Chelsea spela så stabilt mot så kvalificerat motstånd (ok, Utd hade inget att spela för, men ändå). Framförallt imponerades jag av det klockrena försvarsspelet, både av försvar och mittfält. Ibland när Utd gick till anfall så zoomade kameran ut en aning och man såg hur Chelsea hela tiden stod helt rätt placerade, som om de mätt ut positionerna med linjal innan matchen. Vansinnigt diciplinerat.
 
Och då ska ni veta att jag svor högt över att Terry var bänkad den här matchen. Hade jag tagit ut laget (låt oss tacka valfri högre makt att jag inte tränar laget) så hade jag startat Terry, placerat Luiz på mittfältet och låtit Ramires spela mer offensivt och därmed bänkat Oscar. Men nu fungerade Benitez startelva betydligt bättre än jag räknat med. 
 
Jag håller alltså inte med de som menar att vi behöver värva ytterligare mittbackar. Luiz och Ivanovic känns som ett allt mer gjutet mittbackspar nu när “Dave” skolats in ordentligt på högerbackspositionen. Han har flugit lite under radarn Azpilicueta, men har hunnit göra några riktigt stabila insatser den sista tiden. 
 
Däremot kan vi behöva en utpräglad defensiv mittfältare. Jag var kritisk till Mikel, med viss rätt, men ändrade åsikt under förra säsongens Europaspel. Men han är inte defensiv mittfältare från början och vi behöver hursomhelst en till. Vi vet inte hur lång tid det tar innan Romeu är tillbaka eller hur bra han egentligen är. 
 
Sedan var det plågsamt att se hur dåligt ställt vi har det med anfallare. Moses gjorde inte mycket väsen av sig och Ba.... Ba var BEDRÖVLIG. Ingen bollkänsla, ingen bollkontroll, ingen fart, ingen riktining, inget mål, ingen mening, ingenting. Gjorde inget offensivt och hann aldrig tillbaka i försvarsspelet. Den enda fördel han hade i matchen var hans längd, likförbannat tror jag inte han vann en enda luftduell. 
 
Vad gäller den här lilla mediastyrda stormen i vattenglaset gällande Luiz skratt när han blev nedsparkad så vet jag inte var i fusket ligger. Oavsett om han skrattade eller inte så blev han ju likförbannad nedsparkad... mitt framför linjedomaren. Vari ligger det påstådda fusket?
 
Nej, jag hade inte räknat med några poäng alls mot Utd. Det var en sanslöst viktig seger. Men som jag sa så utgår jag alltid från aatt saker och ting går åt helvete och jag har en gnagande känsla om att den rabiessjuka fähundens kvitteringsmål på Anfield kommer att komma tillbaka och bita oss i arslet.

John Andersson2013-05-06 18:26:36
Author

Fler artiklar om Chelsea