Hoist the Blue Flag 7/9

Så går beslutsamhetens friska hy i eftertankens kranka blekhet över - postat av Andersson

Se där, lite finkultur som får inleda dagens hoist. Guldstjärna i kanten till den som kan placera det citatet utan att googla.
 
Det är kutym för allehanda självutsedda förståsigåpare utan egentlig koll (såsom undertecknad) att inför varje säsong tippa utgången av den kommande säsongen. Detta är det näst mest menlösa man kan ägna sig åt (på menlöshetslistans förstaplats ligger givetvis spekulationer kring framtida startelvor) eftersom ingen jävel kommer ihåg att ställa en till svars för hur fel det blev när säsongen väl är över. 
 
Jag har dessutom gjort det till en tradition att glömma bort / skjuta upp detta så till den grad att säsongen hinner pågå några veckor innan tipset publiceras. Nu när ändå är dags för ännu ett i raden av outhärdligt ointressanta landslagsuppehåll kanske det är läge för det där säsongstipset ändå. 
 
Så… for what it’s worth. Nedanstående punkter är några reflektioner om säsongen som jag skrev ihop veckan innan säsongen startade. Tanken var att jag skulle finslipa det hela och lägga upp så fort som möjligt men det blev helt enkelt inte av. Nu har saker hänt sedan dess så den kursiva texten är saker jag skriver nu, när säsongen pågått ett par veckor. 
 
* ManC vinner ligan. Stark trupp och på något sätt har de lyckats flyga under radarn utan att dra till sig större rubriker. Om de bara för en gångs skull lyckas hålla ihop sina stjärnor till ett lag blir de svårstoppade. 
 
Efter tre omgångar har City förvisso åkt på en skrällförlust mot Cardiff. Men City har också gjort dubbelt så många mål än något annat lag. Mitt tips kvarstår.
 
* Chelsea kommer tvåa. Det är bristerna i anfallet som gör hela skillnaden mellan mästare och runners up. 
 
Chelsea har spelat ett försvarsspel som varit väldigt mourinhoesque. Framåt har det sett lite trögare ut. Vi får se vad Eto’o kan åstadkomma, men jag är inte helt säker på hur lyckat det är att värva honom. Tipset kvarstår. 
 
* Spurs sätter jag på en tredjeplats. Jag tror att AVB är på väg i rätt riktning. 
 
Chelsea snodde åt sig Willian framför näsan på dem. Sedan tappade de, till sist, Bale. Det är såklart ett problem, men jag tror ändå att det kommer bli en väldigt bra säsong för Spurs.
 
* Det här är kanske lite av önsketänkande… med den trupp ManU har kommer inte många vara förvånade om de vinner ligan. Men frågan är om Moyes kan rivstarta och ta vid där SAF slutade. Sedan har vi Rooney, han är uppenbart sur över att vara där. Exakt vad som är så hemskt med att spela i ManU kan man ju fundera över, men han är sur. Så antingen stannar Rooney och fortsätter sura eller så lämnar han och då måste ManU ersätta honom på något sätt. Inget av alternativen gynnar ManU på kort sikt.

Rooney är kvar så då får vi se hur det går. Och hur Moyes klarar trycket när det kommer lite motgångar. Det här laget har så mkt rutin att de skulle ta en topplacering om så mr Bean tränade laget. 
 
* Nu lämnar jag de mer specifika placeringarna och pratar lite mer allmänt. 
 
* Everton kommer dessvärre inte längre vara det bästa laget i Liverpool. 
 
Everton har tappat bl.a. Fellaini. Liverpool är obesegrade efter tre matcher. Hur gärna jag än vill se Liverpool misslyckas verkar det som att de tar ytterligare ett steg framåt i år..  
 
* West Ham och Aston Villa kommer de lag som kommer att ha förbättrats mest  jämfört med förra säsongen. Båda har goda möjligheter att ta sig till till Europa League.
 
Vad gäller Villa har deras inledning på säsongen gjort mig mer säker på att det har bra saker på gång där uppe i Birmingham. West Ham har det gått halvdant för men jag inte hunnit se något alls av dem. Mina tips kvarstår. 
 
* Arsenal… BWAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!
 
De startade med en plattmatch mot Villa i premiären och har sedan radat upp vinster och ett CL-avancemang. De värvade Özil och det är en spelare jag gillar skarpt. Visst kan de bygga upp något kring honom på sikt, men det är inte tillräckligt för den här säsongen. Men ok, jag kanske ändrar mitt tips till ett lite mer diskret “hehehe”. 
 
* Det är alltid jobbigt att tippa nedflyttningen. Det är alltid lag som överraskar och väldigt ovanligt att tre nykomlingar flyttas ner. Men jag chansar och säger att Hull och Cardiff ligger pyrt till. Sedan undrar jag om inte West Brom. kan få lite av en baksmälla efter att ha överpresterat en smula i fjol. Jag garderar med Southampton.
 
Ska inte dra för höga växlar efter tre matcher. Framförallt inte när det gäller lag som jag inte vet tillräckligt mycket om eller sett tillräckligt mycket av. Men man kan ändå konstatera att West Brom ligger sist och att Hull också ligger på nedflyttningsplats (dock har man mött både CFC och ManC). Cardiff skrällde mot ManC men jag tror inte de kommer orka spela på det viset hela vägen ut.

John Andersson2013-09-07 20:49:14
Author

Fler artiklar om Chelsea