Hoppas på en förlängd Beto-effekt

Hoppas på en förlängd Beto-effekt

Everton åker till Bramall Lane för att att möta ett Sheffield United som nog får ses som favoriter i en tidig "sexpoängsmatch" för överlevnad i Premier League.

Jag lyssnade på Evertons egna webradiokommentatorer. Som vanligt. De har förmågan att hålla balansen mellan att vara Evertonians, men ändå analysera matcher med ett vaket öga och en oerhört stor dos av humor. Det är en njutning att lyssna på dem. Men de senaste säsongerna går det inte att undvika en växande hopplöshet som blir allt tydligare. Det är på riktigt.

Innan halvtid i ligacupmatchen mot Doncaster konstaterade de helt krasst att varje match blir allt svårare att kommentera och även om de är Evertonians i själen, så är det svårt att inte beskriva det man ser. Det är helt enkelt uselt. Under all kritik och inte alls värdigt den stolta klubb de representerar. 

Hopplöst i halvtid mot Doncaster
Varje omgång med Everton är en prövning numera, men i halvtid mot Doncaster kändes det helt hopplöst. Sedan händer något… Beto kommer in och visar på en kraft som det var länge sedan vi fick uppleva. Visst, jag griper efter halmstrån, men ibland behöver man göra just det. Det är där hoppet kan börja. Och hoppet är det enda vi har kvar.

Hyfsade på hemmaplan
De två första matcherna hemma på Goodison i Premier League har Everton sett ut som ett riktigt Sean Dyche-lag. Kämpat för varje grässtrå, med den lilla grejen att vi är helt inkapabla att göra mål. På bortaplan har det sett ut som de senaste säsongerna - vi viker ned oss. Mot Doncaster såg det ut på samma sätt. Det spelar ingen roll vem vi möter - vi viker ned oss.

Men så kom Beto och bara hans uppenbarelse utstrålade pondus, vilket också fick med sig andra i laget.

Helt annan nivå
Nu möter vi Sheffield United på Bramall Lane, vilket är på en helt annan nivå än Doncaster. Men hoppet finns där. Hoppet att Beto väckte något som kan smitta av sig på hela laget. Kanske till och med tillräckligt för att ge Evertons egna kommentatorer lite nytt hopp.

Kanske. Men bara kanske.

Given förstaelva
Förstaelvan känns rätt självskriven. James Garner lär ta högerbacksplatsen, då ingen annan kan axla den rollen. Åtminstone inte så länge Seamus Coleman är skadad. James Tarkowski bör bilda mittlås med Jarrad Branthwaite och Ashley Young ska starta som vänsterback. Allt annat vore helt galet.

Jordan Pickford vaktar givetvis målet. På mittfältet lär det bli tre stycken, även om Dyche gillar 4-4-2. Abdoulaye Doucoure, Amadou Onana och Idrissa Gana Gueye. Den senare kom in mot Doncaster och förändrade spelbilden.

Beto-effekten
Arnaut Danjuma ser pigg ut och lär starta som ytter. Beto tar target player-rollen och förhoppningsvis är Dwight McNeil frisk och kan gå in på en ytterposition där han kan ta både offensivt och defensivt ansvar, vilket innebär att Dyche faktiskt kan välja mellan att köra 4-4-2 eller 4-3-3.  En bonus kan vara att Dominic Calvert-Lewin inte är långt ifrån spel och kan nog ta en plats på bänken.

Bramall Lane är klassisk mark och Sheffield United är i Premier League med målet att bli kvar. Det kommer bli tufft och detta är definitivt en tidig så kallad “sexpoängsmatch” i kampen om att klara sig kvar.

Elvan
Pickford - Garner, Tarkowski, Branthwaite, Young - Doucoure, Gana Gueye, Onana - Danjuma, Beto, McNeil

Tips
Sheffield United - Everton 1-1

Per Malmqvist Stoltskribentper@gmail.com@permalmqvist2023-09-01 22:00:00
Author

Fler artiklar om Everton