Howe efter 1-1 mot Brighton: Ett bra resultat
Howe var något besviken efter att ha tappat ledningen sent i matchen.

Lewis Grabbans straff i den fjortonde minuten gick i mål och det såg länge ut som om Bournemouth skulle resa hem med alla tre poängen. Men Brightons Stephen Ward ville annat och svarade för en sen kvittering. Eddie Howe gav i en intervju sin syn på matchen.

”Det var ett bra resultat för oss”, berättade Howe för BBC Radio Solent.

”Detta är en tuff arena att komma till, Brighton spelar fin fotboll och har många bra spelare, så matchen var ett bra test för oss.”

”Jag tycker vi spelade bra under långa perioder. Kanske blev vi lite passiva mot slutet när Brighton satsade allt för att kvittera, men sett till de första 60-70 minuterna var det en bra insats. Jag kan tycka att vi spelade tillräckligt bra för att vinna då Lee Camp inte hade speciellt mycket att göra förrän i slutskedet.”

”Men de sista tio minuterna gick Brighton framåt med allt de hade, vilket tvingade oss allt längre ner i banan. De hade ett par vassa chanser och att vi släpper in ett mål så pass sent är givetvis lite av en besvikelse. Men tittar man på matchen som helhet är jag nöjd.”

Eddie Howe tillade att resultatet i gårdagens match visade hur mycket Bournemouth utvecklats som lag efter avancemanget i somras:

”Denna match bevisar hur långt vi har kommit. Att resa hit, ta med sig en poäng och ändå vara något frustrerad efteråt är ett kvitto på att vi har åstadkommit något bra. Det gjorde mig stolt att se spelarna kämpa och försöka passa sig ur de svåra situationerna som uppstod. En del av vårt spel med ett, två tillslag höll en mycket hög nivå.”

källa: afcb.co.uk