Howe efter 1-2 mot Liverpool: ”Vi förtjänade ingenting”

Howe efter 1-2 mot Liverpool: ”Vi förtjänade ingenting”

Bournemouth föll hemma mot Liverpool med 1-2. En något besviken Eddie Howe mötte pressen efteråt och konstaterade att särskilt den första halvleken inte höll måttet.

Det var uppförsbacke för Bournemouths del inför den andra halvleken. Gästande Liverpool hade ledningen med två mål mot noll efter att Roberto Firmino och Daniel Sturridge svarat för en fullträff vardera.

– Det var en tuff första halvlek för oss. Vi spelade inte bra och var inte nära deras mål tillräckligt ofta. Vi gav bort bollen och matchen gled oss ur händerna, säger Eddie Howe till klubbens hemsida.

 Joshua King reducerade på tilläggstid och tände hoppet hos hemmafansen. Men målet visade sig komma för sent då Liverpool höll undan och knep samtliga tre poäng.

– Under den sista halvtimmen växte vi och avslutade bra med ett mål. Avbytarna gjorde ett ordentligt avtryck och kanske hade vi kunnat hota mer om vi fått målet tidigare. Men jag skulle inte säga att vi förtjänade någonting, vi släppte in två alldeles för enkla mål.

Callum Wilson gjorde comeback efter sin knäskada senast mot Aston Villa när han hoppade in på tilläggstid. Mot Liverpool fick 24-åringen närmare en kvarts speltid då han bytte av Matt Ritchie i den 77:e minuten, men kunde inget göra åt resultatet. Tidigare har Eddie Howe berättat att Wilson kommer matchas varsamt under återstoden av säsongen för att inte riskera något bakslag. Så lät det även efter dagens match.

– Det är fantastiskt att han är tillbaka men samtidigt måste vi vara försiktiga. Han har fortfarande en hel del jobb framför sig. Vi får avvakta och se hur han presterar på träningen för att avgöra om han blir aktuell för att starta. Det viktigaste är att vi tänker långsiktigt och inte riskerar något, säger Howe.

I och med resultatet återfinns Bournemouth fortsatt på 13:e plats, på samma poäng som både Everton och Watford men med en match mer spelad.

Joel Engström2016-04-17 19:16:00
Author

Fler artiklar om Bournemouth