Inför Swansea: ”Jobbet är inte gjort ännu”

Inför Swansea: ”Jobbet är inte gjort ännu”

Bournemouth tar emot Swansea under lördagen med vetskapen om att en seger skulle ta dem ett stort steg närmare nytt kontrakt i Premier League. Men Howe varnar för att ta ut något i förskott. ”Vi måste akta oss för att tro att jobbet är gjort”, säger han.

En seger mot walesarna i eftermiddag skulle innebära att Bournemouth klättrar upp på 38 poäng med åtta omgångar kvar att spela. Vid endast ett tillfälle de senaste åtta säsongerna har ett lag åkt ur med samma antal poäng eller fler.

– Faran är om vi tror att jobbet är gjort redan nu. Det måste vi akta oss för, säger Eddie Howe till Daily Echo.

Inför dagens drabbning har Bournemouth en marginal på elva poäng ner till andra sidan nedflyttningsstrecket, vilket har lett till att röster höjts på flera håll om att kontraktet nästintill är säkrat.

– Jag har poängterat för spelarna att vi fortfarande måste ta poäng och att vi måste vara på tårna mot Swansea. Det är klyschor som varje tränare använder, men det är precis det som gäller.

– En av våra huvudstyrkor i de senaste matcherna har varit vår vilja att vinna, inställningen att jobba hårt och så ska det vara även i denna match, berättar Howe.

Junior Stanislas är inte med i truppen på grund av en muskelbristning. Sedan tidigare finns också Callum Wilson och Tyrone Mings på skadelistan. Harry Arter missade segermatchen mot Newcastle senast och är osäker till spel även i dag.

Förmodad uppställning (4-4-1-1): Boruc - Smith - Francis - Cook - Daniels - Ritchie - Surman - Gosling - Gradel - King - Afobe.

Bournemouth kommer till spel med endast en seger på de tre senaste hemmamatcherna. Efter 2-0 mot Southampton i början av månaden har man nu chansen att ta två raka trepoängare på Dean Court - för första gången sedan april i fjol.

– Vi pratade inför matchen mot Southampton om att vår hemmaform inte riktigt varit så bra som vi vill att den ska vara. Men den matchen var ett steg i rätt riktning och två raka segrar vore en fin milstolpe att uppnå, säger Howe till Daily Echo.

För motståndet står alltså ett Swansea som imponerade i bortasegern mot Arsenal (2-1) för att därefter avfärda Norwich på hemmaplan i den senaste omgången. Inför dagens match återfinns gästerna på 16:e plats, två poäng efter Bournemouth.

När de båda lagen ställdes mot varandra tidigare under säsongen delade man på poängen sedan slutsiffrorna skrivits till 2-2. Målskyttar för Bournemouth den novemberdagen var Joshua King och Dan Gosling.

Joel Engström2016-03-12 14:12:00
Author

Fler artiklar om Bournemouth