Hudson-Odoi om sin hårda träning, skadebekymmer och framtidsförhoppningar 
Talangen finns onekligen kvar. Blir detta säsongen då Callum exploderar?

Hudson-Odoi om sin hårda träning, skadebekymmer och framtidsförhoppningar 

Den fortfarande blott 21 år unga Chelsea-yttern talar ut om hur han försökt förbättra sin fysik under sommaren och hans mål att lägga skadorna bakom sig, samt blickar fram mot försäsongsturnén i USA och en ny säsong, i en intervju med klubben.







Callum, välkommen tillbaka! Solen skiner och grabbarna är ute på gräset igen, hur har veckan varit hittills?

“Atmosfären är bra, alla är glada över att vara tillbaks. Tränaren kom tillbaka denna veckan och man kan se att alla i laget bara vill göra sitt bästa, komma i form så snabbt som möjligt och känna sig starka. Alla mår bra och är glada över att se varandra igen så jag njuter av det.”

Eftersom ni spenderar så mycket tid ihop under säsongen, känns det lite som första dagen tillbaka i skolan efter sommarlovet?

“När du kommer tillbaka från en lång paus och du har spenderat tid med vänner som du inte hinner se så ofta under säsongen, och killarna du ser och spelar med varje dag gör sina grejer, är alla sen väldigt taggade att se varandra igen.

Vi alla snackar om vad vi gjorde under semestern och var vi åkte någonstans så det är en skön stämning. De flesta av killarna har anlänt men inte alla, och jag tror det kommer vara en stor sak för alla att vara tillbaka i gruppen, att ses igen snart och försöka spela vår bästa fotboll som vi brukar göra.”

Vi har sett på dina sociala medier att du har tränat rätt mycket under sommaren…

“Under hela sommaren har jag försökt bygga upp min styrka och kondition. Jag har bara fokuserat på mig och att komma tillbaka till att vara mig själv igen. Jag har varit här fem av de senaste sex veckorna med bara en en veckas ledighet och det är bra att veta att jag börjat träna tidigt för att vara i så bra form som möjligt innan grabbarna kommer tillbaka. Jag känner mig verkligen mycket starkare. Jag har skaffat en ny trim också, en ny stil för en ny säsong.”

Vad är tanken bakom det, särskilt att spendera så mycket tid på gymmet och att jobba med överkroppsstyrkan?

“Mitt största mål denna sommaren och över kommande säsong är att bli starkare. Det fanns stunder förra säsongen där jag drev med bollen och kände att folk kunde tackla bort mig eller att jag inte var lika stark som jag trodde att jag var. Jag har lagt på mig mer muskler för att bli större så att jag när väl motståndarna kommer, vet att jag är robust nog att hålla bort dem, eller att jag inte blir bortknuffad, utan kan tackla bort dem istället.”

Du kommer ju från en svår andra halva av säsongen personligen, med endast nio framträdanden sedan januari där din sista match kom mot Luton Town i mars, på grund av skada. Berätta lite för oss om dessa skadeproblem, för de var mer långvariga än många hade trott…

“Det var skumt. Det var en neurologisk grej där jag hade vridit till en nerv i min rygg och det rotade sig hela vägen ner i min kropp, så det blev svårt att behålla muskelmassa. Jag hade ingen kraft kvar i mina ben och allt kändes liksom “Woah”. Jag hade inte ens kraft nog att passa bollen tio yards.

Jag tror att det var post-corona symptom från december, vilket jag hade svårt att tro på eftersom det var så länge sen. Problemet började i min Akilles och sedan försökte jag använde andra delar av min kropp för att kompensera för det. Till exempel sprang jag inte på tårna lika mycket för att jag inte hade så mycket kraft i hälsenan. 
Jag försökte springa på ett annat sätt och då började det påverka min rygg men allt är bra nu. Min Akilles är stark igen och även min rygg så allting är som det ska. Det är vad det är, men jag är glad att vara tillbaka och att ha all kraft, styrka och fart tillbaka är allt jag vill ha.”

Det är inte din första skadefrånvaro du har haft de senaste åren. Hur svåra har de perioderna varit?

“Det är tufft. När jag först skadade min hälsena spelade vi matcher varje vecka. Jag njöt av mitt spel och spelade kvartsfinaler i Europa League. Jag var sjukt taggad eftersom jag trodde att jag kunde få spela i semifinalen och finalen, så att sedan få en sådan skada var en stor besvikelse.

Den senaste skavanken är vad den är och skador händer alla, men mitt största mål är att vara så skadefri som möjligt under resten av min karriär. Jag försöker träna rätt för att säkerställa att jag är i bästa möjliga form så att jag kan maximera mitt spel varje match.”

Du spelade din bästa fotboll förra säsongen när du spelade till vänster under hösten. Då bidrog du med mål och assist under en period där du gjorde framträdanden i tio av elva matcher där laget vann åtta av dem. Hur planerar du att komma tillbaka till den formen?


“Jag vill spela så mycket som möjligt. Regelbunden fotboll gör att man får en jämnhet i sitt spel så jag vill bara fortsätta spela så mycket jag kan. Vi var i bra form,  först i tabellen och allt gick kanon, så att råka på en skada så där smärtar. Men samtidigt motiverar det dig att komma tillbaka till samma nivå som du var på innan.”

Om man blickar framåt mot vår försäsongstur i staterna, så är det en spännande tid som väntar både på och utanför planen. Hur mycket ser du fram mot försäsongsturnén?

“Jag har inte korsat Atlanten förut så det blir min första gång i USA. Det är en grym plats att åka till och det lär vara varmt väder, så det kommer vara en härlig miljö att vara i. Jag har velat åka dit ett tag men skador har stoppat mig så det kommer verkligen bli kul att åka, särskilt som en grupp. Alla grabbarna kommer att träffas för att åka iväg tillsammans så det kommer vara kul att se dem ses igen, men samtidigt måste vi sätta i gång med arbetet för att förbereda oss för nästa säsong på bästa sätt.”

Utöver den bra stämningen är det även mycket prat om en ny era för Chelsea. Känner du också av den känslan eller är du mer fokuserad på andra saker?

“Om jag ska vara ärlig känns det just nu bara som vilken ny säsong som helst. Inte mycket har förändrats för oss och vi försöker hålla oss utanför det där så mycket som möjligt. VI vill vara fokuserade på planen och göra det bästa vi kan.
Vi lägger märke till det när vi ser allt som skrivs men samtidigt vill vi bara fokusera på fotbollen, och det är vad vi ska göra under de kommande veckorna.” 

Källa: chelseafc.com






 

Olle Lange@_ollelange2022-07-10 13:22:43
Author

Fler artiklar om Chelsea