Hur kan Everton undvika att hamna i en ny nedflyttningsstrid nästa år? (Del 2 av 2)

Hur kan Everton undvika att hamna i en ny nedflyttningsstrid nästa år? (Del 2 av 2)

I föregående artikel gick jag igenom struktur och klubbens förbättringsområden. Detta arbete har redan påbörjats med flera styrelsemedlemmars avgång. Då passar jag på att lyfta den åttonde och sista delen.

8. Spelartruppen.
För att kunna belysa vad vi behöver förstärka i truppen så behöver vi först gå igenom den befintliga truppen:

Evertons spelartrupp säsongen 2022/2023:

Målvakter:
Jordan Pickford 29 år
Andy Lonergan 39 år
Joao Virginia (SC Cambuur) 23 år

Försvarare:
James Tarkowski 30 år
Nathan Patterson 21 år
Mason Holgate 26 år
Michael Keane 30 år
Vitalii Mykolenko 24 år
Ben Godfrey 25 år
Seamus Coleman 34 år
Jarrad Branthwaite (PSV Eindhoven) 20 år

Mittfältare:
Amadou Onana 21 år
Abdoulaye Doucoure 30 år
Alex Iwobi 27 år
Tom Davies 24 år
Idrissa Gueye 33 år
James Garner 22 år
Dwight McNeil 23 år
Andros Townsend 31 år
Demarai Gray 26 år
Dele Alli (Besiktas JK) 27 år
Andre Gomes (LOSC Lille) 29 år
Jean-Philippe Gbamin (Trabzonspor) 27 år

Anfallare:
Dominic Calvert-Lewin 26 år
Neal Maupay 26 år
Ellis Simms 22 år


U23 truppen (av intresse för a-laget):
Reece Welch Försvarare 19 år
Lewis Warrington Mittfältare (Fleetwood Town lån) 20 år
Lewis Dobbin Anfallare (Derby County lån) 20 år
Tyler Onyango Mittfältare (Forest Green Rovers lån) 20 år
Thomas Cannon Anfallare (Preston North End lån) 20 år
Stanley Mills Mittfältare 19 år
Ishé Samuels-Smith  Försvarare 17 år
Harry Tyrer Målvakt 21 år


Lämnat klubben:
Asmir Begovic - Kontraktslös
Yerry Mina - Kontraktslös
Moise Kean – Juventus FC
Isaac Price – Standard Liege
Niels Nkounkou – Saint-Etienne
Conor Coady – Wolves (lån avslutat)
Ruben Vinagre – Sporting (lån avslutat)
Joe Anderson – Sunderland
Anthony Gordon – Newcastle
Nathan Broadhead – Ipswich Town
Eldin Jakupovic – Kontraktslös
Salomon Rondón – Kontraktslös
Allan – Al Wahda

Trots en ganska tunn trupp så vill jag se dessa spelare lämna klubben i sommar:
UT:

Andy Lonergan – Varför vi värvade honom från början är en gåta för mig, han fyller snart 40år och har inte spelat regelbundet på en hög nivå på flera år. Måste väl ändå vara bättre att ha en talangfull ung målvakt som backup.
Mason Holgate – Dags att försöka kickstarta karriären någon annanstans. Killen fyller snart 27 år och är inte ordinarie. Dessutom har hans säsong varit usel med många misstag. En säkerhetsrisk. Sälj.
Tom Davies – Jag har alltid gillat Davies klubbkänsla och han kom fram som en stor talang, debuterade i a-laget som 17-åring. Tyvärr har hans utveckling avstannat och den snart 25-årige Davies har svårt att ta en plats i startelvan. Nej tyvärr är han inte tillräckligt bra för att ha en plats i truppen. Jag önskar honom all framgång men han behöver säljas i sommar.
Idrissa Gueye – En personlig favorit, blev förälskad i Gana från första stund. En perfekt defensiv spelare som kan ta ner vilken stjärna som helst på jorden. Tyvärr har han ganska hög lön och åldern börjar komma ikapp honom. Kan eventuellt tänka mig en säsong till om han har det i sig. Vid snart 34-års ålder så ser han slutet på karriären vilket är enda orsaken till att jag vill ersätta honom.
Andros Townsend – Har han något att tillföra efter ett år på skadelistan? Det verkar fortfarande vara höljt i dunkel om och när han är tillbaka och redo för spel. En fin inläggsfot som skadar många försvar i Premier League om han är skadefri och tillbaka på samma nivå. OM är ordet. Kanske dags att göra sig av med honom för att spara in på lön.
Andre Gomes – Andre Gomes, du som var så bra när du kom från Barcelona. Jag vill så gärna att han ska lyckas ta sig tillbaka till formen han hade innan skadan. Men tyvärr tror jag att han tappade snabbhet i och med skadan. Snart fyllda 30-år är honom inte gynnsamt när det pratas truppspelare. Tyvärr tror jag att vi behöver sälja honom, han är nog inte helt emot den idén själv då han verkar trivas bra i Lille.
Jean-Philippe Gbamin – Kom som en lovande mittfältare som var i Everton för att ta nästa steg mot en stor karriär. Sen kom ett par allvarliga skador och han är nu en skugga av sitt forna jag. Ännu en spelare som fått karriären spoilerad av skador. Så mycket talang och förhoppningar. Tyvärr kan vi inte ha kvar spelare som inte platsar och är skadade mest hela tiden. Dessutom är det ingen hemlighet att den snart 28-årige mittfältaren vill lämna Everton.
Neal Maupay – Sälj och sälj. Jag var ingen stor beundrare av Maupay när han kom från Brighton, men han var ändå en jobbig spelare, retlig och krigade. Det fanns ändå förhoppningar om att han kunde göra jobbet. Tyvärr har han floppat med bara 1 mål på 27 matcher, herregud till och med Yerry Mina har gjort 2 mål och han har bara spelat 7 matcher. Nej gör om gör rätt, sälj.



Truppen inför säsongen 2023-2024 (25 man):
Målvakter:
Jordan Pickford 29 år
Joao Virginia 23 år
Harry Tyrer 21 år

Försvarare:
James Tarkowski 30 år
Nathan Patterson 21 år
Michael Keane 30 år
Vitalii Mykolenko 24 år
Ben Godfrey 25 år
Seamus Coleman 34 år
Jarrad Branthwaite 20 år
Reece Welch 19 år

Mittfältare:
Amadou Onana 21 år
Abdoulaye Doucoure 30 år
Alex Iwobi 27 år
James Garner 22 år
Dwight McNeil 23 år
Demarai Gray 26 år
Dele Alli 27 år
Lewis Warrington 20 år
Tyler Onyango 20 år
Stanley Mills 19 år


Anfallare:
Dominic Calvert-Lewin 26 år
Ellis Simms 22 år
Lewis Dobbin 20 år
Thomas Cannon 20 år

Kommentar: I slutändan finns det 16 spelare från årets trupp (som spelade) som jag vill ha kvar. Det är inte ens två uppställningar så visst är det en tunn trupp. Däremot vill jag se en del ungdomar i truppen i år, närmare bestämt 9 stycken. På målvaktssidan anser jag att vi har en helt ok reserv i Joao Virginia. Sedan vet jag att Harry Tyrer är en uppskattad talang som kan komma att lyftas upp istället för just Joao Virginia. Oavsett så ska en av dem få chansen bakom Pickford) som jag hoppas att vi kan behålla).
Försvarsmässigt så räknar jag in Branthwaite i de nio ungdomarna då han inte figurerat i förstaelvan i år. Branthwaite är enligt mig en blivande stjärna och vi skulle göra ett misstag om vi sålde honom. 20 år gammal har han erfarenhet av både Premier League spel och spel i den holländska ligan. PSVs supportrar uppskattar honom och ser förmodligen samma talang som jag ser. Han spelar i U21 landslaget för England och har prövat på Europaspel. Jag är genuint oroad över vår klubb om vi inte satsar på honom nästa säsong. Tarkowski var fenomenal den gångna säsongen och är en viktig kugge i försvaret. Coleman och Keane behöver vi ha kvar för att ha en fortsatt stabilitet bakåt, lite rutin är alltid bra. Sedan har vi flera väldigt spännande spelare som kan bli riktigt bra spelare om de fortsätter utvecklas och det är Mykolenko, Patterson och Godfrey. De är redan stabila och bra Premier League spelare trots att ingen av dem är över 25 år, de bör ha mer utveckling i sig. Kan bli spännande att se dessa tre spelare nästa säsong. Reece Welch är med för att se och lära.
Mittfältet ser tunt ut, där måste vi rekrytera flera spelare både defensivt och offensivt. Doucoure och Iwobi är viktiga kuggar i laget, de är hörnstenarna i possessionspelet. Onana är en blivande världsstjärna och kan vi behålla honom så kan han bli hur bra som helst nästa säsong. McNeil hade en fantastisk avslutning på säsongen när Dyche tog över. Ska han äntligen uppnå sin fulla potential? Det såg lovande ut i avslutningen och jag ser inget annat än att han kan fortsätta ta steg så länge Dyche är kvar. Garner gjorde några riktigt fina matcher när han fick chansen, trots att han fick spela i ovana positioner. Kan han ta ett par steg nästa säsong så kommer han vara som ett nyförvärv. Warrington är en intressant ungdom som tar för sig på plan, han kan styra en match från mittfältet. Nu hoppas jag att det är dags för honom att ta steget till a-laget och utvecklas under året. Detsamma gäller egentligen Onyango och Mills men Warrington är en favorit. Gray hade ingen bra andra halva av säsongen men han besitter en potential, en snabbhet och målfarlighet som gör honom given i laget. Kan vi förbättra offensiven så kommer han att blomma ut, han har bitvis varit vårt anfallsspel och kan vi sätta honom i en mot en situationer så kommer han att skapa målchanser och mål. Då var det Dele Alli kvar… Jag lämnade honom till sist för att jag egentligen inte vet vad jag ska göra med honom. Så mycket talang, så mycket kunnande men så lite utdelning på plan. I Tottenham när han kom fram så var han en av världens största talanger, han var fruktansvärt bra. Vad hände sen? Är det psykologiskt? Divalater? Jadu, den som löser den gåtan har en världsspelare i truppen och tro mig när jag säger att det är anledningen till att jag har honom kvar i truppen. Den ENDA anledningen. Dyche skulle kunna vara rätt person för Alli, Dyche kommer att drilla spelarna, de kommer att vara förberedda konditionsmässigt och styrkemässigt. Kan han också jobba med och få ordning på Allis psyke så kan det bli en intressant säsong. Tror jag att klubben vill behålla honom? Nej det tror jag inte men visst kittlar det lite extra att tänka på vad Dyches rigorösa träningsschema kan göra för Dele Alli.

Nu till den gångna säsongens sorgebarn, anfallarna. Har Everton någonsin haft en sådan tunn anfallsbesättning? Jag kommer ihåg säsongen 1997/1998 där Duncan Ferguson var vår bästa anfallare. I övrigt så hade vi några riktigt mediokra spelare i Mickael Madar, Michael Branch och John Spencer. Vi hade ett par lovande unga spelare i Cadamarteri och Jeffers (som hade en hög potential). Ferguson gjorde 11 mål och Madar var väl nästan godkänd med 6 mål. Cadamarteri visade framfötterna på 5 mål. Sedan var det tunt. Ändå känns den uppsättningen anfallare mycket bättre än den gångna säsongens anfallsuppsättning. Calvert-Lewin kan göra mål och vi har ett mycket bättre spel när han är inne. Tyvärr spelar han oftast inte fyra matcher i rad då han är skadebenägen. Han spelade bara 17 matcher i år och då var han oftast matchotränad på grund av alla sina skavanker. Maupay var usel hela säsongen medans Simms var utlånad stora delar och knappt fick spela i a-laget. Calvert-Lewin kan vi väl knappt ge bort så det är väl lika bra att ha kvar honom och försöka komma tillrätta med hans skador. Vi kan dock inte lita på att han ska bära laget och göra målen. Detsamma gäller för Simms men av den enkla anledningen att han inte visat upp den kvalitén i Premier League. Grabben är en målskytt, det råder det inga tvivel om, men kan han ta ett par steg till och bli en pålitlig Premier League anfallare? Ja jag tror det, det har jag gjort hela tiden sedan han kom till klubben som 16-åring. Men han ska inte bära laget i år. Nej den krassa sanningen är att vi måste värva ett par pålitliga målskyttar om vi ska försöka undvika nedflyttningsstriden. 34 mål på 38 matcher talar sitt tydliga språk, vi måste förstärka rejält på denna position. Dobbin är snabb, rörlig och målfarlig. Han kommer att bli en bra spelare, frågan är bara om det är i år han tar de sista stegen? Cannon är med för att se och lära, har en hög potential.


Vilka delar av truppen måste förstärkas och på vilket sätt.
Minsta truppstorlek:
(Målvakt: OM Pickford försvinner – ny målvakt)
Försvar: ytterbackar – 2-3 st.
Mittfält: en defensiv mittfältare, två kreativa yttra, en kreativ innermittfältare.
Anfall: två beprövade PL anfallare samt en ung lovande.
Sammanlagt: 10 (11) nya spelare.
(Ny trupp 35 spelare)

Min önskade truppstorlek:
Målvakt: 1 backup till Pickford, Virginia tredjemålvakt.
Försvar: 3 ytterbackar, 1 mittback
Mittfält: En defensiv mittfältare, 3 kreativa yttrar, 2 kreativa innermittfältare
Anfall: 3 beprövade PL anfallare, 1 ung talang.
Sammanlagt: 15 spelare
(Ny trupp 40 spelare)

Värvningar – önskelista med kommentarer:
Målvakter:
Dean Henderson 26 år
Ilan Meslier 23 år

Kommentar: Om Pickford säljs så vill jag ha in Henderson som är en klassmålvakt och beprövad i Premier League. Meslier har inte riktigt visat sin fulla potential men tro mig när jag säger att han har potential att bli en stsor målvakt. Även Bazunu är intressant. Dessa tre ska vi satsa på. Bra med målvakter som är vana PL då vi inte har tid att låta en målvakt att växa in i ligan.

Försvarare:
Max Aarons 23 år
Evan Ndicka 23 år
Jan Bednarek 27 år
Eric Bailly 29 år

Kommentar: Ndicka är väl kanske att drömma, även du unga talangerna nedan. Skulle vi kunna locka en av dessa stora försvarstalanger så är det en dröm. Dock behöver vi inte så mycket försvarare men en stark Bednarek skulle vara en bra spelare i truppen. Aarons har varit en favorit länge och jag tror att han kan bli riktigt bra. Fortfarande bara 23 år gammal med mycket rutin. Så Aarons och Bednarek med en av de andra som bonus. Bailly är lite av en säkerhetsrisk ibland men en no-nonsense back som skulle kunna fungera hos oss.

Mittfältare:
Ainsley Maitland-Niles 25 år
Amad Diallo 20 år (lån)
Anthony Elanga 21 år (lån)
Marcos Antonio 23 år
James Maddison 26 år
Wilfred Ndidi 26 år
Nathan Tella 23 år, Southampton
Ismaila Sarr 25 år Watford
Conor Gallagher 23 år

Kommentar: Här behöver vi förstärka rejält och det finns många unga talanger i Europa som Doku Lukebakio, Oroz, Barrios och Veiga. Kan vi värva någon av dem eller flera så skulle jag vara överlycklig MEN det är inte så troligt att de går till oss tyvärr. Det är annars dessa spelare vi borde satsa på. Ska vi vara realistiska så får vi satsa Nathan Tella som var grym i Championship. Då Southampton åkte ur så kan vi ha en chans att locka honom till oss. Ser intressant ut. Ndidi och Maddison är riktigt bra spelare som inte ska spela i Championship. Dock kommer många lag att jaga dessa. Maddison skulle lösa våra offensiva problem på ett bra sätt samtidigt som jag skulle vilja se Ndidi ersätta Gana. Sarr är en spelartyp vi behöver och jag tror att Dyche med sin ordning och rigorösa träningsschema skulle kunna få honom att blomma ut rejält. Lite disciplin så kan han höja sig rejält. Baena är en önskedröm men efter lite bråk och att han är missnöjd så kan vi väl i alla fall försöka? Skulle vara ännu en drömvärvning. Högts osannolikt dock. Maitland-Niles behöver få fart på sin karriär igen och då han är gratis så kan vi erbjuda både speltid och förtroende, detta skulle kunna vara lockande för honom. Har en hög potential som jag hoppas att vi kan utnyttja. Diallo och Elanga kommer vi inte få köpa men då de passar perfekt i vad vi saknar så kanske ett låneavtal kan vara på sin plats? De skulle få speltid och utvecklas samtidigt som Manchester United inte behöver sälja dem. Marcos Antonio har inte fått chansen i Lazio då hans defensiva spel varit för dåligt enligt Sarri. De vill förmodligen sälja honom och offensivt har killen kvaliteter, dags för Everton och Dyche att kliva in och stjäla en ung talangfull spelare? Som ni vet om ni läst tidigare års önskelistor så är jag svag för Conor Gallagher och skulle gärna se honom i Everton.

Anfallare:
Luca Jovic 25 år
Kelechi Iheanacho 26 år, Leicester
Viktor Gyökeres 25 år Coventry
Ben Brereton Diaz 24 år Blackburn/gratis
Brennan Johnson 22 år, Nottingham Forest
Marcus Thuram 25 år, Mönchengladbach/gratis
Moussa Dembélé 26 år, Lyon/gratis
Boulaye Dia 26 år, Salernitana
Tammy Abraham 25 år, Roma
Chuba Akpom 27 år, Middlesbrough FC
Joël Piroe 23 år, Swansea
Joao Pedro 21 år, Watford FC
Cameron Archer 21 år, Aston Villa

Kommentar: Luca Jovic var en supertalang som misslyckades i Real Madrid och egentligen inte varit jättebra i Fiorentina MEN jag gillar spelstilen när jag tänker på vad Dyche vill ha. Jovic skulle passa i Dyche lag och jag tror att både spelaren och Everton skulle kunna ha nytta av varandra. Återigen finns det en armada av talangfulla anfallare i Europa, spelare som Openda, Luiz Henrique, Broja och Castellanos. Alla skulle vara en fin värvning men som vanligt står större klubbar på kö. Eller i alla fall klubbar som inte riskerat nedflyttning två år i rad. Broja kanske inte har de största klubbarna som står i kö men han lär gå till en mer etablerad mittenklubb. Mitrovic och Richarlison skulle vara kanonvärvningar men jag lägger dem på drömlistan för det kommer inte att ske. Ska vi titta i Championship så har vi Archer som varit bra i Middlesbrough på lån från Aston Villa, Joao Pedro i Watford, Chuba Akpom som öst in mål för Middlesbrough och Joël Piroe som sett farlig ut för Swansea. Båda skulle kunna vara intressanta men det finns två andra i Championship som jag skulle kunna se oss värva och det är Gyökeres och Brereton Diaz. Brereton Diaz är dessutom kontraktslös så där vill jag se oss hugga. Gyökeres ryktas till Portugal men han har övertygat rejält så jag skulle vilja se honom hos oss. Han har skapat mycket på egen hand i ett ganska defensivt Coventry. Ni hör ju att det passar som handen i handsken. I Premier League så har vi Iheanacho (Leicester åkte ur, jag vet) och Brennan Johnson som jag ser att vi skulle ha chans att få. Johnson kanske kan vara svårt att locka bort från Nottingham men det är en spelare som jag tror kommer att slå igenom rejält nästa säsong. Han slog igenom i år men jag tror att vi kommer att få se honom ta flera steg nästa säsong och då skulle det vara lämpligt att köpa nu. Iheanacho har aldrig riktigt fått ut sin fulla potential och även om han inte är en spelare att luta sig emot så kan han vara ett komplement beroende på pris. Tammy Abraham har gjort det bra i Roma och jag gillar spelaren men jag tror inte att vi lockar honom tyvärr. Boulaye Dia är spännande och kan vara en riktigt bra värvning om han skulle vilja gå till oss. Gjort det bra i Salernitana. Thuram och Dembele är gratis och skulle båda vara givna från start. De skulle kosta mycket i lön men vilken förstärkning det skulle vara. Thuram är dock skadebenägen, men är värd en chansning till rätt lön.


Mitt förslag på värvningar om vi behåller våra viktigaste spelare samt ser till rimliga övergångar:
Målvakter: Meslier, Bazunu.
Försvarare: Max Aarons, Jan Bednarek
Mittfältare: Ainsley Maitland-Niles (gratis), Amad Diallo (lån) Anthony Elanga (lån) Marcos Antonio, James Maddison, Wilfred Ndidi, Nathan Tella, Conor Gallagher
Anfallare: Kelechi Iheanacho, Viktor Gyökeres, Ben Brereton Diaz (gratis), Moussa Dembélé (gratis), Boulaye Dia.



Generell önskelista – Shortlist:
Målvakt:
Ilan Meslier 23 år, Leeds
Gavin Bazunu 21 år, Southampton
Robin Olsen 33 år Aston Villa
Dean Henderson 26 år, Manchester United

Försvarare:
Jan Bednarek 27 år, Southampton
Max Aarons 23 år, Norwich
Milan Skriniar 28 år, Inter/gratis
Evan Ndicka 23 år, Frankfurt/gratis
Thierry Correia 24 år, Valencia
Abner Vinicius 23 år, Real Betis
Arnau Martinez 20 år, Girona
Arthur Theate 23 år, Stade Rennais
Eric Bailly 29 år, Manchester United

Mittfältare:
James Maddison 26 år, Leicester
Harvey Barnes 25 år, Leicester
Wilfred Ndidi 26 år Leicester
Ainsley Maitland-Niles 25 år Arsenal/gratis
Wilfried Zaha 30 år, Crystal Palace/gratis
Conor Gallagher 23 år, Chelsea
Cole Palmer 21 år, Manchester City
Adama Traoré 27 år Wolverhampton
Scott McTominay 26 år Manchester United
Amad Diallo 20 år Manchester United
Donny van de Beek 26 år Manchester United
Anthony Elanga 21 år Manchester United.
Marcos Antonio 23 år SS Lazio (fick inte chansen, har talang speciellt offensivt)
Jens Cajuste 23 år Stade de Reims
Tanguy Ndombélé 26 år Tottenham
Nathan Tella 23 år, Southampton
Ismaila Sarr 25 år Watford
Alex Baena 21 år, Villareal
Aimar Oroz 21 år, Osasuna
Pablo Barrios 19 år, Atletico Madrid
Gabri Veiga 21 år, Celta Vigo
Dodi Lukebakio 25 år, Hertha Berlin
Jérémy Doku 21 år, Stade Rennais

Anfallare:
Luca Jovic 25 år Fiorentina (misslyckats i Real Madrid, mycket talang, chansa på)
Kelechi Iheanacho 26 år, Leicester
Viktor Gyökeres 25 år Coventry
Ben Brereton Diaz 24 år Blackburn/gratis
Alfredo Morelos 26 år Rangers/gratis
Brennan Johnson 22 år, Nottingham Forest
Marcus Thuram 25 år, Mönchengladbach/gratis
Moussa Dembélé 26 år, Lyon/gratis
Armando Broja 21 år, Chelsea
Aleksandar Mitrovic 28 år, Fulham
Boulaye Dia 26 år, Salernitana
Tammy Abraham 25 år, Roma
Richarlison 26 år, Tottenham
Chuba Akpom 27 år, Middlesbrough FC
Joël Piroe 23 år, Swansea
Joao Pedro 21 år, Watford FC
Cameron Archer 21 år, Aston Villa
Taty Castellanos 24 år, Girona
Borja Iglesias 30 år, Real Betis
Luiz Henrique 22 år, Real Betis
Loïs Openda 23 år, RC Lens

För att summera detta så vill jag påpeka att jag i år fokuserat på vad som kan vara rimligt. I dagsläget är vi inte en klubb som kommer att kunna locka till oss riktigt bra spelare. Vi kommer att få satsa på beprövade spelare utan stjärnstatus och unga spelare som vill till Premier League. Vi bör sikta på en mellansäsong där vi inte satsar alla våra pengar på dyra spelare. Värva smart med sikte på en stabil mittenposition. Vi behöver sedan en 5-10 års plan där vi bygger spelartruppen sakta men säkert mot topp sju i Premier League. Mina förslag kanske inte är de spelare som vi drömmer om men de är rimliga sett till vilka vi kan värva och vilka vi behöver värva för att stabilisera spelartruppen. I en drömvärld så hade jag värvat alla stora talanger i Europa och Sydamerika. Sydamerika är inte nämnvärt representerat i denna värvningsplan men det beror på att väldigt få sydamerikanska talanger skulle välja oss i nuläget. De skulle gå till storklubbar eller varmare länder såsom Spanien och Italien. Nu hoppas vi på en bra sommar med många rimliga och bra värvningar, COYB!
 

TV: Everton säkrar PL-kontraket efter kanonträff
 

Robin Hall2023-06-18 16:18:00
Author

Fler artiklar om Everton