Hur ser framtiden ut för Keïta?

Hur ser framtiden ut för Keïta?

Sedan Naby Keïta anlände från RB Leipzig under sommaren 2018 så har hans tid i Liverpool kantats av olika skador. Han har haft svårt att få ihop mer än fyra-fem sammanhängande matcher innan en ny skada satt käppar i hjulet för guineanen.

När den gode guineanen väl har varit hel och kunnat spela så har vi stundtals fått se prov på vilken fin spelare han är. Med sitt fina driv och ett Iniesta-liknande flow med bollen skulle en övertid skadefri Keïta vara en stor tillgång i dagens trupp. Exempelvis minns ni säkert när han tunnlade två spelare i rad i bortamötet med Bournemouth under fjolårssäsongen eller varför inte hans rackarökare mot Chelsea hemma på Anfield i juli.
 
En av orsakerna bakom den stora frånvaron kan vara det tuffa spelschemat på de brittiska öarna samt att det har tagit tid för 25-åringen att acklimatisera sig till Klopps hårda träningsfilosofi.

Förhoppningvis kan vi äntligen få se vad Keïta kan uträtta om han kan få ihop kontinuerlig speltid i åtminstone tio matcher i följd. För alla som spelat fotboll vet att det är svårt att hitta självförtroende, form och matchrytm om det hela tiden blir avbrott och nya bakslag för en spelare. Med Oxlade-Chamberlain på skadelistan så är Naby Keïta Liverpools mest kreativa mittfältare som kan trä fram bollar att jobba med för fronttrion. Det vore otroligt synd att se en sådan talangfull spelare få sina bästa år spolierade av skador.

***

Kommer vi få se det bästa av Naby Keïta i Liverpooltröjan?    

Rasmus Karlssonrasmus.karlsson@svenskafans.com@_RasmusKarlsson2020-11-18 09:15:00
Author

Fler artiklar om Liverpool