I sista sekund eller i väntan på något större?

I sista sekund eller i väntan på något större?

”There might be something happening until the end of the transfer window”. Det var Klopps ord efter 1-1 matchen mot Athletic Bilbao på försäsongen. Den meningen får mig att drömma om en ”Deadline day”-värvning.

Jürgen Klopp väckte en gnutta hopp i allas tankar när han yttrade sig efter matchen mot Athletic Bilbao för elva dagar sedan. Han må ha yttrat att han är nöjd med truppen och att man inte kan värva vår press, vår arena eller våra fans men att Klopp med en lätt mystik yttrar sig gällande värvningar får mig att drömma.

Likt varje sommar florerar massvis med rykten. Jeremy Doku, Aurelien Tchouameni, Ismaila Sarr, Robert Lewandowski och Kylian Mbappé är bara en handfull som dykt upp på sociala medier och på tabloiderna. De två sistnämnda kan vi glömma, åtminstone för denna sommar. Det är tydliggjort att vi det kommer krävas spelare ut för att få någon in, och med Xherdan Shaqiri och Divock Origi som mest troliga att lämna ser jag ett offensivt hål att fylla.

Medan Shaqiri känns mer eller mindre klar för en flytt så upplever jag Origi som längre ifrån än någonsin. Trots att både Liverpool Echo och This is Anfield skriver att det finns flera engelska klubbar som är intresserade av Origis tjänster verkar inget vara konkret. Frågan är om deras eventuella försäljningar är för att bredda truppen denna säsong eller spara för ett stort namn nästa sommar?

Chris McLoughlin från This is Anfield stärker sina teorier om en etablerad värvning i Erling Haaland genom att jämföra med Chelseas värvning av Romelu Lukaku. Ett par försäljningar inom den lägre prisklassen frigjorde ett kapital för att plocka ”hem” Lukaku, är det Liverpools plan för en eventuell värvning av Haaland? RB Salzburgs direktör sa efter Haalands flytt till Dortmund att han kommer hamna i Liverpool, den som lever får se.

Även fast jag inte skulle tveka på en stjärna nästa säsong så känner jag personligen en liten oro över denna säsong. Förra säsong förstördes till stora delar av skador och bredd visade sig vara viktigare än förväntat. Och med ett afrikanskt mästerskap i början av 2022 förlorar vi våra två främsta målskyttar i Sadio Mané och Mohamed Salah, känns det då inte rimligt att ta in ytterligare offensiv kraft för att kunna trycka på i den ack så viktiga vinterperioden?

Hur konstigt det än låter har jag två udda namn där jag gärna ser nån som en bomb in på småtimmarna på ”Deadline day”, Andrea Belotti eller Wout Weghorst. Två bevisade målskyttar som erbjuder något vi i dag inte har i truppen och som båda säkerligen är villiga att spela i en större klubb. Ingen av dessa herrar bör heller vara omöjliga att finansiera med försäljning av Wilson, Shaqiri och Origi, och båda är lediga i januari. Hur som helst så återstår det att se om det blir en värvning i sista sekund eller om vi är i väntan på något större.

Källor: Liverpool Echo & This is Anfield

 

Emrik Johansson@emrik_johansson2021-08-19 20:50:00
Author

Fler artiklar om Liverpool