Inför: AFC Wimbledon – Carlisle United

Inför: AFC Wimbledon – Carlisle United

Wimbledon är äntligen tillbaka på hemmaplan och man möter ett Carlisle som kämpar i botten av tabellen.

Wimbledon är äntligen tillbaka på Plough Lane efter att stora mängder av regn förstörde delar av planen. Nu är planen reparerad och redo för spel när Carlisle kommer på besök.

Efter den starka insatsen mot Newcastle kom tyvärr en reaktion och Wimbledon förlorade borta mot Salford med 0–1 efter en kraftlös insats. Till råga på allt så skadade sig vår backklippa Joe Lewis efter en riktigt ful tackling och kommer tyvärr vara borta 3–4 veckor. Efter det vann vi med 4–3 mot Crawley i Bristol Street Motors Trophy i en match där vi tappade 3–0 till 3–3 för att sen avgöra matchen på tilläggstid med ett mål från Joe Pigott. Försvarsmässigt såg det riktigt skakigt ut men förhoppningsvis får vi tillbaka Ryan Johnson och John-Joe O’Toole till dagens match. Jake Reeves kommer testas innan match men han spelade mot Salford och efter det hade han känningar så det är en fråga om ifall man vill riskera något. Långtidsskadade Ryan McLeans rehab fortsätter men det är fortfarande ett tag tills han kan vara aktuell för spel.

Så försvaret är den största frågan inför dagens match och senast mot Crawley fick James Furlong och James Ball ta plats i trebackslinjen tillsammans med Isaac Ogundere vilken inte är deras riktiga positioner. Är Ryan Johnson tillbaka så lär han ta en plats med Ogundere och antingen James Furlong eller Riley Harbottle. Eventuellt får James Ball chansen igen om man inte vill riskera Ryan Johnson eller John-Joe O’Toole. Owen Goodman kommer vara tillbaka i målet efter att Lewis Ward fick chansen senast i Bristol Street Motors Trophy.

På mittfältet är Jake Reeves given om han är redo för spel., James Tilley och Josh Neufville kan få chansen på kanterna. Callum Maycock, Alistair Smith och Myles Hippolyte får nog göra upp om de två platserna bredvid Reeves om han spelar. Både Matty Stevens och Joe Pigott gjorde mål senast och frågan är vem av dem som får starta bredvid Omar Bugiel i anfallet.

Dagens motståndare Carlisle United ligger på en 22:a plats och har förlorat sju av sina tio spelade matcher. Man har ett par bra anfallare som Luke Armstrong som kom från Harrogate Town där han gjorde 31 mål på drygt 100 matcher. Vi hittar även ett par Wimbledonbekanta spelare som anfallaren Charlie Wyke och backklippan Terell Thomas. Nya managern Mike Williamson har varit på plats nästan en månad nu och har inte lyckats vända på formen även om man fick med sig 0–0 borta mot Colchester United FC i senaste ligamatchen.

Wimbledon har tappat i ligan efter att man inte har kunnat spela hemmamatcher och har tre hängmatcher mot de flesta lagen och ligger på en 13:e plats. Vi borde ha en bra chans att vinna dagens match och komma tillbaka i den starka ligaformen man hade innan alla avbrott. Så Come on you Dons, det är dags att återta platserna i toppen av tabellen och resan börjar nu!

AFC Wimbledon – Carlisle United
League Two
Arena: Plough Lane
Datum: Lördagen den 12:e oktober 2024
Tid för avspark: 15:00 brittisk tid, 16:00 svensk tid
Följ matchen direkt på: https://www.afcwimbledon.co.uk/matches/men/2024/g2450819
 

Pelle Blomster2024-10-12 11:30:00
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon