Inför: AFC Wimbledon – Gillingham FC
Bugiel en viktig kugge i offensiven

Inför: AFC Wimbledon – Gillingham FC

Måstematch!

Ett Wimbledon stärkt av lördagens fantastiska bortaseger mot Notts County tar sig idag an Gillingham. En ynka poäng skiljer lagen åt i tabellen där 7:e placerade Gillingham jagas av 8:e placerade Wimbledon.

Mycket står som sagt på spel ikväll när den 38:e omgången skall spelas. Det var väldigt länge sedan Wimbledon återfanns på en 8:e plats i tabellen så långt in på säsongen. Vi får spola tillbaka ända till säsongen 2015/2016 där vi slutade på en sjunde plats vilket är den sista åtråvärda playoffplatsen. Efter vinsten i playoffinalen mot Plymouth blev tillvaron i League One helt annorlunda med en 15:e 2016/2017 som bästa placering. Nu är vi återigen med i leken för att ta en playoffplats.

Insatsen mot Notts County var stabil och laget sjö och hejades fram att ett stort gäng tillresta fans. Man fick nästan glädja sig åt mål från två mittbackar men John-Joe O'Tooles ledningsmål dömdes senare om till självmål och tillföll i stället Connell Rawlinson. Dock så var euforin helt galen när Kofi Balmer nickade in 2-0.
Inför Notts County matchen så var det inte bara jag som blev förvånad när Omar Bugiel dök upp i startelvan trots att klubben deklarerade att han inte skulle komma till spel. Omar är och förblir en viktig kugge så han har en självklar plats i elvan.

Highlights från Notts County matchen återfinns här: https://www.youtube.com/watch?v=uYlUT_vwQFc

Ikväll så har klubben fortfarande inga ordinarie mittbackar i Ryan Johnson (vad) and Joe Lewis (knä). För stunden känner jag ingen oro då Kofi Balmer och John-Joe O'Toole gör digert jobb för stunden. Återigen så är det offensiven vi måste få fart på och återigen öppnar vi upp för att Josh Kelly nätar ikväll och gör sitt första mål för klubben.
Kvällens gäster Gillingham under ledning av gamle Stepen Clemence även son till legendariska Ray Clemence målvakt som bland annat gjorde 661 matcher för Liverpool samt 61 landskamper för England. Stephen med en bakgrund ibland annat Tottenham, Birmingham och Leicester gör ett fantastisk jobb med Gillingham. Säsongens bortamatch mot Gillingham på Priestfield Stadium gav en seger till hemmalaget efter en otroligt usel match av båda lagen.
 
Efter kvällens match så väntar Newport hemma och Crewe borta vilket är två viktiga matcher för The Dons men först skall vi avverka Gillingham.


AFC Wimbledon – Gillingham FC
League Two
Arena: Plough Lane
Datum: Tisdagen den 12:e mars 2024
Tid för avspark: 19:45 brittisk tid, 20:45 svensk tid
Följ matchen direkt på: https://www.afcwimbledon.co.uk/ifollow/subscribe/


COME ON YOU DONS!!!
 

Henrik Persson2024-03-12 16:45:00
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon