Inför: AFC Wimbledon – Mansfield Town FC
Kan James Tilley avgöra idag till The Dons favör

Inför: AFC Wimbledon – Mansfield Town FC

Wimbledon nattsvarta januari månad är på väg mot sitt slut och sista bataljen står för dörren idag när man gästas av topplaget Mansfield

Ingressen till artikeln säger väl det mesta då månaden vi lägger bakom oss har varit otroligt tung. En ynka poäng har spelats in då i 1-1 matchen borta mot bottenlaget Forest Green. Resultaten har uteblivit och vi har sett förlust på förlust i en månad som på förhand var riktigt utmanande. Lägg till att vi blivit utslagna i FA Cupen tredje runda mot Ipswich, torsk mot våra antagonister MK Scum där vi låg under med 3-0 efter 25 minuter för att i andra halvlek åka på två röda kort. Vi har tappat mark mot toppen och den lilla chansen om att kunna nypa en eventuell kvalplats är snart borta. Skall man sammanfatta och hitta en orsak så har vi påverkats något enormt av att Ali Al Hamadi och Omar Bugiel varit borta på landslagsuppdrag och spelat Asian Cup. Spelarna har representerat Irak kontra Libanon. En lite ljusglimt är att Omar Bugiel är åter i truppen efter att Omar Bugiels Libanon slagit ut i gruppspelet. Al Hamadis Irak är vidare till sextondelsfinal där man möter Jordanien på måndag.

Som det ser ut för stunden så kan vi ha sett det sista av Ali Al Hamadi då Championship klubben Ipswich enligt rykten förberett ett bud på ca 2 miljoner pund för anfallaren. Al Hamadi har kontrakt med Wimbledon fram till 2025 så frågan är hur vi gör. En sak som talar för en försäljning är att Wimbledon glider för stunden längre och längre från toppen samt att vi har en skuld på vårt lån för arenabygget som skall betalas inom kort. Om han mot förmodan säljs så räkna med att vi kan han en ny anfallare in på lån. Vår värvningsansvarige Craig Cope måste ha ett ess i rockärmen att plocka fram.

Idag möter vi ett Mansfield Town under ledning av Nigel Clough som återfinns på en tredjeplats i tabellen. Framför dem i tabellen har dom Hollywoodklubben Wrexham och Stockport County. Laget har inte vunnit på tre matcher. Två 1-1 matcher mot Sutton och Morecambe vilket inte imponerar samt en förlust mot Crewe Alexandra hemma på Field Mill. The Stags svajar lite för stunden så ett ypperligt tillfälle att möte dem eller så hittar dom tillbaka till gammal form och ställer till det rejält för oss idag. I truppen har man anfallaren Davis Keillor-Dunn svarat för 14 fullträffar hittills vilket imponerar. Ali Al Hamadi står för stunden på 13 mål och han saknas som sagt idag.

I Wimbledon så har man fått mottagit en våg av kritik med tanke på veckans plumpa insats mot MK Scum. Laget har det tämligen svårt att tagga till i matcher där vi fans kräver mera. Både spelare och ledare har i veckan gått ut och bett om ursäkt men för stunden är det inte värt ett skit. Tränare Johnnie Jackson kräver enligt citat “We need a big response from the group” och det säger allt om dagens match.
Vill vi hänga på är det tyvärr tre poäng vi behöver inkassera idag och det är ingen lätt uppgift men borde finnas en revanschlusta och en hunger. Idag så saknar vi både Hussein Biler och Paul Kalambayi som både fick röda kort senast. I mittförsvaret har vi redan skador på Ryan Johnson som i veckan dök upp på träningsanläggningen på kryckor vilket är illa bådande. Även Alex Pearce är tveksam till spel då han återvänt till truppen och tränar lätt. Trolig ersättare blir Lee Brown.

Med andra ord upp till bevis idag boys!

Vill även bolla över till Mansfield redaktion på SF där Svante på Stags gjort ett imponerade arbeten under åren, respekt.


AFC Wimbledon – Mansfield Town FC
League Two
Arena: Plough Lane
Datum: Lördagen den 27:e januari
Tid för avspark: 15:00 brittisk tid, 16:00 svensk tid
Följ matchen direkt på: https://www.afcwimbledon.co.uk/ifollow/subscribe/



COME ON YOU DONS!!!




 

Henrik Persson2024-01-27 12:30:00
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon