Inför: AFC Wimbledon - Newport County
Kofi Balmer har imponerat sedan han kom till klubben.

Inför: AFC Wimbledon - Newport County

Viktig match i jakten på playoffplatser.

Wimbledon kommer från en stark insats mot Gillinham där man vann med 2–0 och tog klivet upp på en playoffplats men med fler spelade än Walsall och Crawley Town som båda skulle kunna ta sig förbi Wimbledon ifall de vinner sina hängmatcher. Därför är dagens match ytterst viktig för att vara med i striden in i det sista. Newport County ligger fem poäng efter Wimbledon på en tolvte plats och har inte gett upp sina ambitioner att ta sig upp till ett playoff. För Newport är en vinst i dagens match nära nog ett måste.

Skadelägen i Wimbledon börjar ställa till problem i backlinjen fast på ett bra sätt. Både Joe Lewis och Ryan Johnson är tillbaka i full träning och eventuellt redo för spel samtidigt som deras ersättare i Kofi Balmer, John-Joe O'Toole och Lee Brown har gjort ett riktigt bra jobb. Omar Bugiel är i truppen innan han åker till Australien för två VM-kvalmatcher mot just Australien. James Tilley fick en smäll mot revbenen senast och har inte kunnat träna så han kommer att missa dagens match. Formen är bra och spelare som Omar Bugiel¸ Armani Little, Jack Currie, Jake Reeves, Kofi Balmer, John-Joe O'Toole har gått från stryka till styrka och skulle Josh Kelly hitta målet så blir det en svår match för Newport.

Newport County har tre vinster och tre förluster i de senaste sex matcherna men alla tre förluster kom mot lag i toppen av ligan. Graham Coughlan förväntar sig en tuff match och säger att Wimbledon är ett av de bästa lagen man mött på Rodney Parade i en match som slutade 2–2. Man slog Morcambe med 5–3 i tisdags och kommer in i dagens match i medvind.  Man har haft problem med skador kanske främst i backlinjen vilket man har löst med att försöka göra fler mål än man släpper in då man vet att man har problem i baklinjen. Så jag antar att vi kan vänta oss ett offensivt Newport.

En vinst idag skulle ge Wimbledon ett lite fastare grepp om hoppet på en playoffplats nu när säsongen närmar sig slutet. Förhoppningsvis kan vi stå emot Newports offensiv samtidigt som vi kan få in ett par mål. Så mot tre poäng, Come on You Dons!

AFC Wimbledon – Newport County
League Two
Arena: Plough Lane
Datum: Lördagen den 16:e mars 2024
Tid för avspark: 15:00 brittisk tid, 16:00 svensk tid
Följ matchen direkt på: https://www.afcwimbledon.co.uk/ifollow/subscribe/
 

Pelle Blomster2024-03-16 14:18:17
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon