Inför Arsenal - Chelsea

Inför Arsenal - Chelsea

December. Londonderby. Om Chelsea vinner går man om. Om Arsenal vinner rycker de ifrån. Det blir inte mycket bättre än så här.

En riktigt smällkaramell väntar i London i kväll när Arsenal tar emot Chelsea i en match med så mycket prestige och tre viktiga poäng i potten. Arsenal återtar vid vinst förstaplatsen och hoppar således förbi Man City och Liverpool som man släppt ifrån sig i denna haltande omgång. Om Chelsea vinner skuttar man upp på samma poäng som Liverpool och skakar av sig den tillfälliga femteplatsen man i detta nu befinner sig i, med en match mindre spelad.

Chelsea kommer närmst från en tuff match i ligacupen där Sunderland avgjorde på övertid och ett frågetecken sätts kring formen denna höst. Man har dock vunnit de tre senaste mötena med Arsenal om nu det skulle kunna spela någon roll. Vad som står klart är att de blå från London måste börja göra mål på sina chanser. Bortsett Sunderland har man de tre senaste matcherna vunnit med uddamålet mot Crystal Palace, Steaua Bucharest och Stoke och Mourinho har beklagat sig över att hans anfallare har svårt att producera. Torres, Ba, Eto'o eller vem som får chansen längst upp spelar med kniven mot strupen och har fram till sista december på sig att få upp målstatistiken. Att en ny anfallare köps in känns mer och mer troligt för varje match som spelas.

Essien är avstängd och Van Ginkel skadad. I övrigt har man tillgång till fullt manskap.

Tänkbar startelva: Cech, Azpilicueta, Terry, Cahill, Ivanovic, Lampard, Ramires, Hazard, Oscar, Mata, Torres.

Arsenal har gått tre matcher i rad utan vinst och det så solida lagbygget har börjat svaja på sista tiden. Hela 6-3 blev det mot Man City förra helgen och de röda försvaret känns som den absolut svagaste länken i laget.

Arsenal kommer till matchen utan Wilshere som påbörjar en två matchers avstängning. Vidare är Oxdale-Chamberlain, Diaby och Sonogo skadade skadade och Koscielnys medverkan är tveksam. På pluskontot återfår man Podolski efter tre månaders skadefrånvaro.

Tänkbar startelva: Szczesny, Sagna, Mertesacker, Vermaelen, Gibbs, Flamini, Arteta, Walcott, Ramsey, Özil, Giroud

Mourinho har aldrig förlorat mot Wenger och om den statistiken skulle kunna hålla i sig kan vi alla gå en härlig blå jul till mötes. Matchen börjar kl 21.00 och sänds live på Viasat Fotboll.

Daniel Joannou2013-12-23 13:40:00
Author

Fler artiklar om Chelsea