De Garabaldi röda tar sig ner till London för ännu en svår match. Kick-off kl 15.00 på Viaplay

Senaste matchen:
En vacker viktoria mot topplaget Liverpool hemma på City Ground.
Matchens enda mål prickade Taiwo Awoniyi in i 55 minuten.

Steve Cooper gjorde ändringar i startelvan igen och för första gången spelade inte Brennan Johnson från start.
Andra matchen i rad spelade samma uppsättning i fyrbackslinjen och det verkar även lite klarare vilka som Cooper föredrar på mittfältet.

Känslan var direkt från start att Forestspelare den här dagen verkligen var påslagna och villiga att kämpa för poängen.
Liverpool ägde boll i första halvlek och chansmässigt var det ganska jämt.
Den bästa målchansen tillskriver jag Carvalho i bortalaget där Henderson gör en fin benparad.

Andra halvlek inleds liknade hur den första slutade utan farligare målchanser förrän Forest gör 1-0, tio minuter in.
Målet kommer från en frispark som Gibbs-White skickar ut till Steve Cook. Mittbacken dunkar in ett hårt inlägg som Awoniyi först sätter i stolpen men sen tar hand om returen.

Efter målet har Liverpool bollen men Forest kommer på vassa kontringar. Det är väldigt sevärd match med fart och målchanser åt båda håll.

På övertid kommer bortalagets vassaste försök. 90+2 jobbar sig Van Dijk ren på en hörna och får till en nick bara 5 meter rakt framför mål.
Dean Henderson gör en enhands räddning som inte är av denna värld.
Någon minut senare avslutar Salah med en lobbnick men Henderson är där igen och räddar alla tre välbehövliga poäng till Nottingham Forest.

SF-Forest redaktion satt med ett glatt Forestgäng på krogen och såg denna matchen.
Man fick gnugga sig i ögonen, hände detta just??? Slog vi just Liverpool?

Det var i särklass det bästa framträdandet ett Forestlag presterat så här långt på säsongen.
Riktigt roligt att se, spelar vi så här. Då finns det hopp om överlevnad i toppligan.

Många bra prestationer:
Ryan Yates sprang runt med sin sedvanliga blåtira och va en pina för motståndarna.
Taiwo Awoniyi kom tillslut till sin rätt och man kan verkligen se att det finns en fin spelare där.
Jesse Lingard såg helt plötsligt intresserad igen.
Morgan Gibbs-White är underbar att se, jag kan verkligen fatta varför Steve Cooper var så mån om att värva framtidsmannen.

Och framförallt: DEAN HENDERSON, vilken klass. Det var mycket, mycket länge sedan vi sett en sådan här bra målvakt på City Ground!

Dagens motståndare:
Mikael Artetas pojkar har inlett den här säsongen riktigt starkt och återfinns på en andra plats.
Laget ligger bara en poäng bakom Man City med dagens match tillgodo.
Den enda förlusten i ligan kom mot Manchester United och det blev lite av en plump i protokollet senast när man bara kryssade mot Southampton.
The Gunners spelade i Europa League i veckan och förlorade borta mot PSV, det i en betydelselös match då avancemanget redan är bärgat.

Historiskt sett har Londonlaget väldigt lätt för Forest och vinner varannan match lagen emellan.
På senare tid har vi stött på varandra några gånger i cuperna.
Senaste mötet avgjorde Lewis Grabban med matchens enda mål.

Fler artiklar om Nottingham

Nottingham Forest besegrar Liverpool med 1-0 på Anfield, efter en taktisk triumf för Nuno Espirito Santo. Sammandrag/Spelarbetyg