Villa Park, 2021-01-08 20:45

Aston Villa - Liverpool

Inför: Aston Villa – Liverpool

Inför: Aston Villa – Liverpool

Liverpool reser till Birmingham och närmare bestämt till Villa Park för ett möte med Aston Villa under fredagskvällen, i FA-cupens tredje omgång.

De vinröda lejonen är i fin form för tillfället då de parkerar på en stabil åttondeplats i ligan, med toppskiktet inom räckhåll. På de senaste fem matcherna har de vunnit tre, kryssat borta mot Chelsea samt förlorat borta mot Manchester United. Bortsett från kapten Jack Grealish fantastiska form så är det kanske försvarsspelet som imponerat mest hos Villa. De har strukturerat om defensiven den senaste tiden och lyckats stänga igen fabriken på ett mycket imponerande sätt, då de endast släppt in tre mål på sina senaste sex ligamatcher.

Aston Villa kommer till det här mötet med en i stort sett frisk trupp då enbart Ross Barkley fortfarande saknas efter en hamstringskada han drog på sig i slutet av november månad.

I Liverpool ser läget dystrare ut efter bara två poäng på de tre senaste ligamatcherna. 1-1 hemma mot WBA följdes upp av 0-0 borta mot Newcastle, innan säsongens andra ligaförlust inkasserades efter 1-0 förlusten borta mot Southampton i måndags. Det har sett slött, idéfattigt och i ärlighetens namn ganska tröttkört ut från The Reds sida. Endast sju avslut på mål har Liverpool mäktat med under dessa matcher, vilket såklart är alldeles för dåligt med tanke på den kvalité laget sitter på.

Inför fredagens möte är frågorna många. Vilka kommer få chansen från start? Hur kommer Klopp ta sig an den här cupmatchen? Cupspelet har ju i ärlighetens namn inte riktigt varit tyskens prioritering sen han anlände till Liverpool. På flertalet försök till en inhemsk titel har lager under Klopps ledning endast tagit sig till en ligacupfinal. En FA-cup pokal vore därför fint att vinna då det fortfarande ses som en anrik titel att ro hem, samt att Liverpool inte vunnit turneringen sedan 2006.

På skadefronten är det fortsatt oförändrat vilket innebär att varken Joel Matip, Naby Keita eller Diogo Jota kommer till spel. Vi lär få se en del nya namn i startelvan jämfört med den senaste matchen mot Southampton. Gissningsvis går både Neco Williams, antingen Rhys Williams eller Nat Phillips in från start samt att både Origi, Shaqiri och Minamino borde vara namn Klopp kan komma att krita ner i elvan.

En riktig reaktion från The Reds vore verkligen på sin plats efter de senaste veckornas svaga prestationer och resultat. Aston Villa borta väcker inga roliga minnen men förhoppningsvis har Klopp & Co lärt sig något från den osannlika 7-2 förlusten på Villa Park i höstas. Förhoppningsvis får vi se ett riktigt taggat Liverpool som också går ut och visar lite jävlar-anamma.

Vad? Aston Villa – Liverpool, tredje omgången i FA-cupen

Var? Villa Park, Birmingham

När? Fredag 20.45

Kanal? Viasat Sport Premium

Källor: avfc.com.uk, liverpoolfc.com
 

Rasmus Karlssonrasmus.karlsson@svenskafans.com@_RasmusKarlsson2021-01-07 20:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool