-

Inför Bournemouth - Brighton
Lee Camps låneavtal förlängdes i veckan.

Inför Bournemouth - Brighton

Bournemouth tar på lördagen emot Brighton på Dean Court. Ett sydkustderby mellan två lag som för knappt två år sedan möttes i League One. Den gången avgick Bournemouth med segern, 1-0. Om segern var självklar då, är det desto mer ovisst inför imorgon.

Dags för andra raka hemmamatchen, denna gång när Brighton gästar Dean Court. Bournemouth kommer till spel med en vinst på de nio senaste ligamatcherna, och därmed ett något stukat självförtroende. Senast blev det förlust mot Derby, 0-1, efter att hemmalaget kontrollerat större delen av matchen men ändå fick se sig besegrade med uddamålet. Dessförinnan bärgades en stark poäng mot serieledarna Burnley på Turf Moor. Kan laget hitta tillbaka till det spelet, finns goda möjligheter att störa Brighton imorgon och kanske även gå segrande ur duellen. 

Tommy Elphick ser ut att få starta i frånvaro av Elliot Ward, som dras med en vadskada. Mittbacken Steve Cook kan förmodligen spela men testas sent då han har problem med en fot. Eddie Howe har annars de flesta spelarna till sitt förfogande. Matt Ritchie och Ryan Fraser gjorde comeback senast, den förstnämnde efter fyra månaders frånvaro. Så snart Ritchie är helt återställd och kommer in i matchtempot, lär han bli en välbehövlig injektion i laget. Imorgon lutar det dock åt ännu ett inhopp. I övrigt förlängde klubben Lee Camps låneavtal, som nu sträcker sig fram till januari.

Brighton har tre raka segrar i bagaget inför lördagens match, men får klara sig utan mittfältarna Keith Andrews och Will Buckley. Man befinner sig på en nionde plats i tabellen med 24 inspelade poäng. Noterbart är att alla deras ligavinster har kommit mot lägre placerade lag än de själva. 

Trolig startelva: Camp - Francis - Elphick - Cook - Daniels - Fraser - Pugh - Pitman - MacDonald - Grabban - Rantie

Matchen sänds på Viasats kanaler imorgon, lördag, med avspark 13.15. 

Come on you Cherries!

 

Joel Engström2013-11-29 22:40:00
Author

Fler artiklar om Bournemouth