Vitality Stadium, 2022-11-12 16:00

Bournemouth - Everton
3 - 0

Inför Bournemouth - Everton

Inför Bournemouth - Everton

Dubbelmötet och avslutande matchen innan VM är i dag kommen. Finns väl inte så mycket att säga mer än så just nu.

Jaha. Då blev man tvungen att sätta sig och snickra ihop en text som är någorlunda resonabel. En uppgift inte alltid helt lätt när vi pratar om detta förbannade lag. Risken är den att det bara blir ännu en text som belyser lagets negativa trend. 

Bournemouth mötte vi redan i veckan. Mer behöver vi väl inte säga om den matchen. 4-1 mot ett roterat Everton är kanske inte det första man sätter upp på sitt CV, men kul för dem att de fick vinna en match! Tänk om vi också fått göra det! Kanske kan man till och med hoppas på att vi spelar bra fotboll samtidigt som vi vinner något. Det är väl kanske att ta sig lite väl mycket friheter. Ett tvättäkta bottenmöte är det vi har framför oss och jag tror inte vi kan hoppas på någon sprudlande, kreativ anfallsfotboll, möjligtvis ligger underhållningsvärdet i hur många misstag ett lag kan göra på 90 minuter. Kan Everton toppa veckans topp prestation? Vi har både potentialen och förmågan att vinna den matchen i matchen.

Som ni märker klingar denna text med en sur uppgivenhet. Det kommer kanske en dag efter VM där vi än en gång kan känna lite hopp och glädje till vårt kära lag. Just nu vill vi inget annat än att dra igång dokusåpan Qatar och koppla oss bort från Everton ett litet tag. Efter alla fullständiga skandaler som kommer äga rum den kommande månaden kommer få oss att glömma lagets usla matcher. Det hoppas vi åtminstone. Något kan väl de lyckas med?

Trots Evertons fruktansvärda form måste vi faktiskt vinna denna matchen. Förlust och så är vi hänvisade till nedflyttningsplatserna som vi faktiskt är rätt så vana vid att hålla. Men vi behöver väl inte lägga oss där under VM och bli ständigt påmind om vår hopplöshet. Vi måste komma ihåg att även Bournemouth är ett rätt så uselt lag. Därför vinner vi. Men inte för att vi är bra. Utan för att Bournemouth är dåliga.

Bournemouth 0-2 Everton. 

Isak Grebygreby.isak@hotmail.comIsakDash2022-11-12 11:21:04
Author

Fler artiklar om Everton