-

Inför Bournemouth - Liverpool
Dean Court

Inför Bournemouth - Liverpool

Ett fullsatt Dean Court är att vänta när Bournemouth på lördagen tar emot Liverpool i FA-Cupens fjärde omgång. Det skiljer trettiotvå placeringar över två divisioner mellan lagen när det gäller ligaspelet, men när det gäller just cupsammanhang har större skrällar inträffat än den som är möjlig denna eftermiddag.

Sedan lottningen förkunnade att Liverpool blir nästa motståndare i cupen, har känslorna svallat på sydkusten. Känslor fyllda av optimism och förväntan. När Bournemouth idag tar emot Liverpool gör man det som en högst välmående klubb. Efter ett antal år som varvats med idel upp- och nedflyttningar och poängavdrag, är man nu på rätt väg och har alltså idag möjlighet att störa en av de största aktörerna inom engelsk fotboll. 

Publiken som tar sig till Dean Court idag lär givetvis hoppas att laget lyckas med ovanstående, men skattar sig nog, oavsett dagens resultat, lyckliga att Bournemouth för tillfället presterar sin bästa fotboll på många år. 

Inför denna match är Lee Camp tillbaka i målet. Han var otillgänglig mot Burton i föregående rundan då han inte tillhörde Bournemouth när matchen ursprungligen skulle ha spelats. Som bekant sköts matchen upp på grund av kraftigt oväder. 

Vidare mönstrar Eddie Howe starkast möjliga elva och uppställningen blir snarlik den mot Watford för en vecka sedan. Backlinjen är intakt med det allt mer stabila mittbacksparet Ward/Elphick. Det lär bli en 4-5-1 med Andrew Surman i en något mer offensiv, eller släpande om man så vill, roll på mittfältet. O'Kane har gått från klarhet till klarhet denna säsong och får fortsatt förtroende idag, vilket är väldigt roligt att se. Ensam på topp blir i vanlig ordning Lewis Grabban.

Camp - Francis - Ward - Elphick - Daniels - Ritchie - O’Kane - Arter - Pugh - Surman - Grabban

Liverpool

Premier League-laget kommer till spel med skador på ett par nyckelspelare framförallt i backlinjen. Johnson, Sakho, Agger och José Enrique förväntas alla missa dagens match. Man mönstrar i övrigt ett starkt lag, med ett mittfält bestående av bland andra Gerrard och Henderson samt Suarez och Sturridge på topp. Dagens gäster besitter för tillfället en fin form då man innan krysset mot Aston Villa förra helgen hade tre raka segrar, inkluderat cupvinsten mot Oldham. 

Avslutningsvis känns det hedrande när man läser införrapporten på Liverpools sida och ser att vårt Bournemouth får mycket stor uppmärksamhet.

Dags för en ny cupskräll! 

Come on you Cherries!

Joel Engström2014-01-25 13:40:00
Author

Fler artiklar om Bournemouth