Inför: Bournemouth - Manchester C

Inför: Bournemouth - Manchester C

Två veckors landslagsuppehåll har nått sitt slut och det är åter dags för ligafotboll. Bournemouth jagar vidare efter nytt kontrakt men står inför en tuff utmaning när Manchester City besöker Dean Court.

Såväl Matt Ritchie och Max Gradel fanns med i målprotokollet när de representerade sina respektive länder Skottland och Elfenbenskusten tidigare i veckan. Därtill fick Eunan O’Kane spela sina första minuter för Irland och Juan Iturbe debutera i tävlingssammanhang för Paraguay.

Tillbaka på engelsk mark är det en av säsongens tuffare utmaningar som väntar under lördagen då fjolårstvåan Manchester City gästar sydkusten. När de båda lagen ställdes mot varandra i höstas slutade det med en förkrossande 1-5-förlust för Bournemouth.

– Det var en svår match för oss, vi släppte in mål tidigt och när man dessutom spelar på bortaplan blir det ännu tuffare. Det viktigaste är att vi lärde oss av den erfarenheten och har blivit ett bättre lag sedan dess, säger Bournemouth tränare Eddie Howe på presskonferensen inför matchen.

Bournemouth kommer till spel med endast en förlust på de fem senaste matcherna och har tagit viktiga segrar mot bottenkonkurrenterna Newcastle och Swansea. Senast föll laget dock mot Tottenham med klara 0-3.

Positiva nyheter gällande skadesituationen är att Callum Wilson återvänt till träning med laget efter sin korsbandsskada. Tyrone Mings har å andra sidan stött på hinder i sin rehabilitering och har genomgått ännu en operation.

– Callum (Wilson) har tränat med oss ett tag, vilket har varit roligt att se. Tyrones (Mings) operation var inget stort ingrepp, men den kommer att fördröja hans comeback och jag tror inte vi får se honom tillbaka på plan förrän i början av nästa säsong, säger Howe.

Därtill är Harry Arter och Joshua King tveksamma till spel i dag med häl- respektive vadproblem.

Möjlig startelva: Boruc - Smith - Francis - Cook - Daniels - Ritchie - Surman - Gosling - Gradel - King/Grabban - Afobe.

Manchester City har också en diger skadelista, vilken inkluderar bland andra Yaya Touré, Vincent Kompany och Raheem Sterling. Däremot verkar både Kevin De Bruyne och Samir Nasri vara redo för spel igen. Med den stundande Champions League-matchen mot PSG i nästa vecka, fick Howe frågan om hur han tror Manuel Pellegrini väljer att ställa upp sitt lag.

– De kanske gör förändringar men jag tror inte det är för att de underskattar oss. Jag tror snarare det handlar om att de har en stor trupp och har möjlighet att använda den. Vilken match de prioriterar har jag ingen aning om och har egentligen ingen åsikt om det heller. Förhoppningsvis är vi redo för vad som än händer.

Howe ställdes även frågan huruvida han tror att Bournemouth tar hem alla poäng mot det stjärnspäckade City-laget.

– Jag stöttar vårt lag. Vi har besegrat både Chelsea och Manchester United, så varför inte?

Joel Engström2016-04-02 12:37:58
Author

Fler artiklar om Bournemouth