-

Inför Bournemouth - Nottingham
Marc Pugh blev poängräddare mot Forest när lagen möttes senast.

Inför Bournemouth - Nottingham

Bournemouth tar på lördagen emot Forest i Championships 45:e omgång. Playoff finns fortfarande i tankarna hos båda lagen och drivkraften att avsluta säsongen på bästa möjliga sätt lär sätta sin prägel på denna sammandrabbning.

En minst sagt händelserik match utspelade sig senast när Bournemouth gästade Ipswich. Vad som föreföll vara ett dussintal målchanser åt vardera lag resulterade i en oavgjord utgång, 2-2. 

En bicycleta, styrd frispark och två baklängesmål till följd av simpla försvarsmisstag. Ja, så kan matchen sammanfattas i en mening. Cherries svarade för en bra insats och gjorde det många lag misslyckats med tidigare, att plocka poäng på Portman Road.

Dagens gäster Nottingham Forest blir ännu en svår nöt att knäcka för Bournemouth. Det är, precis som Ipswich, ett lag som jagar playoff-plats även om Brighton innehar den sjätte och sista platsen med en relativt stabil marginal på fyra poäng och bättre målskillnad.

Efter ett par darriga matcher, närmare bestämt tre, där Bournemouth gått segerlösa hoppas man nu att kaptenen Tommy Elphick kan göra comeback och formera det stabila mittbackspar med Steve Cook vi sett under året. Vidare lär Charlie Daniels ta plats på vänsterbacksplatsen, och med det förpassa Ian Harte till bänken. Harry Arter var åter tillgänglig senast sett till att hans tre matcher långa avstängning avtjänats men ådrog sig en lårskada och missade matchen mot Ipswich. Han testas sent på lördagen huruvida han kan medverka från start mot Forest, men lär åtminstone ta plats på bänken. 

I övrigt förväntas inga större förändringar och den troliga startelvan ser ut såhär:

                 Camp
Francis   Cook  Elphick   Daniels
Ritchie   Surman O’Kane Pugh
      Kermorgant  Grabban

Bournemouth har som sagt gått segerlösa från tre raka matcher sedan man dessförinnan vunnit fem i följd. Förlusten mot Sheffield Wednesday en dryg vecka tillbaka var den första på hemmaplan sedan Leicester vann med uddamålet i början av februari.

När lagen möttes på City Ground i mitten av oktober förra året slutade matchen 1-1. Detta efter att Henri Lansbury vackert stänkt in ledningsmålet från 30 meter och Marc Pugh sedan kvitterat för gästerna på övertid.

Come On You Cherries!

Joel Engström2014-04-26 13:24:00
Author

Fler artiklar om Bournemouth