-

Inför Bournemouth - Watford

Inför Bournemouth - Watford

När dessa två lag drabbar samman i eftermiddag gör man det jämnsides placerade i tabellen. Bournemouth kommer till spel stärkta ifrån cupsegern mot Burton senast, och lär vilja bygga vidare på det idag.

Bortsett från bottennappet mot Wigan har Bournemouth inlett 2014 på ett mycket bra sätt. Stark poäng mot Brighton på nyårsdagen följdes upp av 4-1 mot Burton tidigare i veckan. Därmed blir det finbesök nästa helg då Liverpool gästar Dean Court. Förhoppningarna är att kunna skrälla likt Oldham gjorde i fjolårets upplaga, också det i den fjärde omgången. 

Vad gäller ligaspelet återfinns Bournemouth på en relativt stabil 16:e plats, med nio poäng ner till Doncaster på fel sida om strecket. Till dagens match kommer Eddie Howe göra ett par förändringar gentemot cupmatchen. Lee Camp vaktar målet och förpassar Allsop till bänken. Steve Cook spelade senast efter sina skadebekymmer, men lär börja på bänken idag. Mittbacksparet Elphick/Ward har sett stabila ut de sista matcherna, återigen bortsett från nederlaget mot Wigan.

Dessutom valde Eddie Howe att ställa upp med 4-4-2, vilket innebar att både Pitman och Rantie fick spela från start. Idag går man nog tillbaka till den 4-5-1 uppställning vi blivit vana att se. Mohamed Coulibaly ryktades vara redo för en plats i truppen senast men saknades ännu en gång. Återstår därför att se om han finns med idag. 

Dagens gäster kommer också till spel med en cupseger i bagaget. Watford spelade mot Bristol City och vann komfortabelt. Både Alexander Merkel och Marco Cassetti saknas på grund av avstängning respektive skada. Däremot ryktas Mathias Ranegie vara redo att debutera i sin nya klubb. I och med det kan två välkända ansikten finnas med för de som följer allsvenskan. Som bekant har såväl Ranegie och Rantie tillhört Malmö FF. Watford placerar sig för tillfället på 15:e plats i tabellen och man har endast vunnit en av sina tretton senaste ligamatcher. Detta av ett lag som förra säsongen snubblade på mållinjen till en Premier League-plats.

Det lär bli en bra match idag då båda lagen är i verkligt behov av poäng. Förhoppningsvis spelar fördelen av hemmaplan en betydande roll!

COYC!
 

Joel Engström2014-01-18 18:06:00
Author

Fler artiklar om Bournemouth