Inför: Brentford - Liverpool

Inför: Brentford - Liverpool

Liverpool beger sig under lördagskvällen till västra London för ett möte med nykomlingen Brentford.

För första gången sedan 1947 ska Brentford och Liverpool sparka ligafotboll mot varandra igen. Det senaste mötet mellan lagen var annars 1989 då Liverpool segrade i FA-cupens sjätte omgång.

The Bees med svenske lagkaptenen Pontus Jansson i laget har inlett sin Premier League-sejour på ett helt klart godkänt sätt. Med åtta poäng på fem matcher parkerar laget på en nionde plats i tabellen. De inledde säsongen med en fin hemmaseger mot Arsenal inför ett kokande Brentford Community Stadium. En seger som verkar ha gett de rödvita en tro på att de verkligen kan stå sig bra i det engelska finrummet. Därefter har de kryssat två och förlorat en match hemma mot Brighton i den fjärde omgången. En seger och en förlust på hemmaplan så långt för Brentford alltså. De rödvita kommer till spel med harmoni och med nästintill fullt manskap då endast Josh Da Silva saknas med en höftskada.

Brentford kommer senast från en cupmatch i veckan då de pulveriserade League Two-laget Oldham FC i Ligacupens tredje omgång på hemmaplan med hela 7-0. 

Liverpool då, ja de verkar nästan flyga fram för tillfället och då kanske det är passande att det är just The Bees som står på andra sidan. Obesegrade och i delad serieledning efter fem omgångar med endast ett poängtapp hemma mot Chelsea. Ett ”poängtapp” som får ses som en bra poäng mot en av de absolut största aspiranterna till titeln den här säsongen. Bortaspelet har annars sett stabilt ut hittills med två 3-0-segrar mot Norwich i premiären samt mot Leeds i den fjärde omgången.

The Reds bör komma väldigt utvilade till lördagens fight då hela förstaelvan fick välbehövlig vila i veckans 3-0-avancemang borta mot Norwich i Ligacupens tredje omgång.

Jürgen Klopp har också gett besked om skadeläget i truppen. Trent Alexander-Arnold verkar fit for fight igen efter att ha missat Crystal Palace-matchen senast på grund av sjukdom. James Milner har också varit sjuk i veckan men både han och Neco Williams är tillbaka i träning igen. En annan som är tillbaka i träning är Roberto Firmino som varit skadad sedan 1-1-mötet med Chelsea. Det är fortfarande oklart om han kommer bli uttagen i lördagens matchtrupp. Spelare som enligt Klopp definitivt missar matchen mot Brentford är Naby Keita och Thiago.

Liverpool ser helt klart vassa ut för stunden och känslan är att det kan bli en svettig afton för nykomlingen från västra London. Mohamed Salah ser återigen ut att kunna smälla in 20-25 ligamål och med van Dijk och Henderson skadefria och tillbaka i sina viktiga ledarroller är det verkligen muntra miner på Merseyside just nu.  

Brentford är ett lag som kan komma att ställa till besvär för många lag och har så långt in på säsongen spelat respektlöst. En spelare ett hålla ett extra öga på är vasse Ivan Toney längst fram. Engelsmannen har hittills stänkt dit två mål och stått för en assist. Det gäller således för Liverpool att inte komma ut och tro att det bara är att hämta med sig de tre poängen hem till Merseyside.

Vad? Brentford - Liverpool, sjätte omgången av Premier League
Plats? Brentford Community Stadium
När? 18.30, lördag
Kanal? Viasat Sport Premium/Viaplay

Källor: brentfordfc.com, liverpoolfc.com
 

Rasmus Karlssonrasmus.karlsson@svenskafans.com@_RasmusKarlsson2021-09-24 18:30:00
Author

Fler artiklar om Liverpool