Inför: Brighton & Hove Albion - Liverpool

Inför: Brighton & Hove Albion - Liverpool

Liverpool beger sig till sydkusten för att förlänga en svit och ta tre nya poäng i tabelltoppen.

Jag vet inte riktigt vad som överraskar mig mest. Att Graham Potter faktiskt till stor del har lyckats med sin uppgift att konvertera Brightons spelsätt till något mer modernt, eller att svensk media har lyckats med att hålla sig ifrån att hylla den tidigare Östersund-tränaren till skyarna? Morgondagens hemmalag har under upptakten av säsongen imponerat utan märkvärdiga resultat. Spelmässigt har Brighton visat en nivå som på pappret ska generera dom poäng som håller laget en bra bit ifrån bottenträsket när lagen går in i säsongens sista fas. Här senast kommer Potters mannar ifrån en uddamålsseger borta mot Aston Villa.

Utgår man ifrån den genomsnittliga kvalitén på spelarna i Brightons trupp samt spelidén dom jobbar utifrån, då ska detta vara ett drömmotstånd för Liverpool. Att summera Graham Potters spelidé är relativt enkelt. Han vill spela med en trebackslinje i offensiven, och med en fembackslinje i defensiven. Insparkarna ska vara en simpel passning till någon utav mittbackarna, alternativt en mötande mittfältare. Laget brukar ha en relativt lång uppbyggnadsfas, för att sedan fastna i spelyta två (mittzon). Med det menas att laget har haft ett återkommande problem att etablera ett spel i offensiv tredjedel. Detta skulle innebära att dom röda får möjligheter att vinna boll högt upp i banan, för att sedan söka möjligheter till omställningar. Men som så många andra tränare i Premier League lär Graham Potter ha en skräddarsydd matchplan för att handskas med Liverpool. Så räkna inte med att hemmalaget under morgondagen kommer att spela på det sätt som tidigare i texten beskrevs.

Liverpool kommer här senast ifrån att tungt nederlag mot Atalanta i Champions League i onsdags. Förvisso en väldigt ventilerad startelva, men också en prestation under all kritik. Senaste ligamatchen var emot Leicester City i en sprakande tillställning som dom röda vann med 3-0.

Adam Lallana ser ut att för första gången sedan säsongen 2013/14 stå som motståndare emot Liverpool. Engelsmannen spelade i den röda tröjan under 6 säsonger, och vann både Premier League och Champions League med klubben. Någon som inte kommer spela däremot är det unga löftet Tariq Lamptey. Den unge wingbacken drog nämligen på sig två gula kort i mötet mot Aston Villa och är därmed avstängd. I Liverpool är kapten Jordan Henderson tillbaka i träning, om han finns med i matchtruppen imorgon återstår att se.

Liverpool har vunnit dom fyra senaste besöken på Falmer Stadium. En gång i ligacupen och tre gånger i ligasammanhang, senaste gången i juli.

Vad? Brighton & Hove Albion - Liverpool
Var? Falmer Stadium, Brighton
När? Lördag kl. 13.30
Kanal? Viasat Sport Premium/Viaplay

Källa: liverpoolfc.com
 

Ludvig Wadellludvig.wadell@liverpoolsweden.se@LudvigWadell2020-11-27 18:22:00
Author

Fler artiklar om Liverpool