2023-01-29 14:30

Brighton - Liverpool

Inför: Brighton - Liverpool

Inför: Brighton - Liverpool

Det är FA-cuphelg och Liverpool beger sig för andra gången på kort tid till sydkusten och Brighton. För två veckor sedan bjöd Liverpool på en av de sämsta insatserna under Jürgen Klopp-eran, imorgon hoppas vi på revansch.

Brighton flyger medan Liverpool kryper. Det är två lag som mår otroligt olika för stunden och det märks sannerligen på planen. Liverpool är krampaktigt, har svårt att anfalla, svårt att försvara och det ser onekligen inte bra ut. Brighton däremot öser in mål och spelar underhållande fotboll. Roberto De Zerbi har verkligen fått till det sedan han tog över efter Graham Potter.

Som nämnt så möttes lagen för bara två veckor sedan i Premier League. Brighton var i den matchen totalt överlägsna sitt motstånd och det var bara att lyfta på hatten. Som också nämnt så spelade Liverpool då kanske sin sämsta match under Klopp, något som tysken medgav i intervjuer efter matchen. Ska The Reds lösa ett avancemang i fotbollens äldsta klubbturnering så krävs det att laget höjer sig tre, fyra kanske fem nivåer.

Efter travestin för två veckor sedan har Liverpool spelat två matcher. Först mötte man Wolverhampton i ett omspel i FA-cupen, vilket slutade med en 1–0-seger. Sedan fick man besök av Chelsea förra helgen, en match där inget av lagen imponerade och som slutade 0–0. Talande för båda lagen då det är två jättar som denna säsong fallit tungt.

Brighton har bara spelat en match och det var mot Leicester i Premier League förra helgen. The Seagulls inledde den matchen starkt och tog ledningen men tappade sedan till 2–1. Dock lyckades man undvika förlust med en sen kvittering, vilket förlängde den förlustfria sviten till fyra matcher.

På Liverpools skadelista hittar vi ett gäng tunga namn. Diogo Jota, Luis Diaz, Roberto Firmino och Virgil van Dijk är de namn som väger tyngst. Utöver dessa herrar finns även Arthur, Fabio Carvalho och eventuellt också Nat Phillips. Hos hemmalaget så befinner sig Jakub Moder, Levi Colwill, Adam Lallana och Facundo Buonanette på skadelistan. Tidigare hattrick-skytten Leandro Trossard har lämnat för Arsenal, vilket kanske är något som Moises Caicedo också gör. Ecuadorianen som jag personligen hade kunnat se i Liverpool, ryktas ha struntat i att dyka upp på träningsanläggningen för att få igenom en flytt, troligtvis till London och Arsenal eller Chelsea. Att han kommer medverka imorgon känns inte troligt.

Om Liverpool vill avancera i FA-cupen måste laget höja prestationsnivån. De senaste matcherna har visat allt annat än ett bländande spel och eftersom det ser ut som att fler förstärkningar uteblir i januari, så är det upp till de befintliga spelarna att vända på detta.

Vad? Brighton – Liverpool i omgång 4 av FA-cupen

Plats? Amex Community Stadium

När? 14.30, söndag

Kanal? Viasat Sport Premium/Viaplay
 

Albin Jakobsson@albinjacobsson2023-01-28 11:44:00
Author

Fler artiklar om Liverpool