Turf Moor, 2022-05-07 16:00

Burnley - Aston Villa

Inför Burnley - Aston Villa
Får Danny Ings chansen från start efter ett mycket bra inhopp senast?

Inför Burnley - Aston Villa

På lördag är det dags för ett slags derby, om man ser till färgerna vill säga. Resan bär av norrut till Burnley och Turf Moore. Det är det första av två täta möten lagen emellan då ett av mötena blivit uppskjuten sedan en längre tid tillbaka.

Burnley
Burnley sparkade oväntat Sean Dyche som gjort ett väldigt bra jobb i klubben. I det läget såg det ut att bli nedflyttning oavsett så beslutet verkade konstigt. In klev U23 managern Mike Jackson och helt plötsligt flyger Burnley över nedflyttningsstrecket. Nu är det inte alls någon säker position men det ser mycket ljusare ut. Formen är bra och tre raka segrar stärker lagets självförtroende i en överkomlig hemmamatch mot Aston Villa.
Burnley får förmodligen klara sig utan några skadade nyckelspelare. Definitivt borta är Villabekantingen Westwood. Med stor sannolikhet saknas även Rodriguez och Mee. De två sistnämnda har vi i Villa ett extra horn i sidan till. Två incidenter som skapade stor ilska bland oss supportar.
Det är helt klart i defensiven Burnley är bättre än positionen i tabellen, de släpper inte in så många mål. Men offensiven är helt bedrövlig vilket då ger den sits man har. Men om de gör mål så är det ett svårslaget lag och det är vad som hänt på slutet att målskyttet har lossnat.

Aston Villa
Aston Villa fick äntligen vinna igen och det får väl lite tillskrivas Villa Sweden som var på plats på sin årliga resa. Vi får backa till 10 mars för att hitta den föregående segern så det var ett välkommet resultat. Poängen är 40 vilket brukar vara ett tecken på att man inte ramlar ur. Senast gjorde Gerrard några ändringar i startelvan och han får åter igen möblera om på grund av skador. Bailey och förmodligen Ramsey missar matchen.
Med lite bra resultat så kan Villa avancera i ”mittens rike” men jag misstänker att Gerrard egentligen inte bryr sig så mycket om att 14:e eller 10:a. Jag tror att han vill testa spelare och positioner för att veta vem som ska vara kvar efter sommaren och vilka positioner som måste stärkas. Vi fick se Tim Iroegbunam spela defensiv mittfältare i stället för Luiz senast exempelvis. Chambers fick chansen för Konsa. Tillfälligheter eller inte, vi får se. Dessutom gjorde både Ings och Buendia bra inhopp som kanske belönas med en startplats?
Spelare för spelare är det ingen tvekan om vilket lag som är det bättre men just att få det till ett lag är det som gäller. Det är nu upp till Gerrard och övriga staben att få samman spelarna till en fungerande enhet. Då kommer målen och poängen att rulla in.

Matchen
Vilka startar på lördag? Min gissning blir denna elva: Martinez, Cash, Chambers, Mings, Digne, McGinn, Luiz, Buendia, Coutinho, Ings, Watkins. En offensiv uppställning som jag hoppas kan bryta ner hemmalagets starka defensiv.
Matchen spelas klockan 16:00 på lördag och visas på Viasat/Viaplay. UTV!
 

Robert Larsson2022-05-06 17:27:39
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Manchester United väntar på Villa Park
Matchrapport Ipswich - Aston Villa