Inför: Champions League-lottningen

Inför: Champions League-lottningen

Det har blivit dags för lottningen av gruppspelet i Champions League och för Chelseas del finns både trevliga och mindre trevliga scenarion.

Den avslutande kvalomgången till Champions League spelades under onsdagen färdigt och det står nu klart vilka 32 klubbar som kommer göra upp om titeln.

För Chelseas del återfinns man i vanlig ordning bland de högst seedade klubbarna och undviker därmed lag som Bayern München och Real Madrid i gruppspelet. Seedningsgrupperna är enligt nedan och baseras på UEFA:s koefficient som baseras på resultat från de senaste fem åren.

Seedningsgrupp 1
Bayern München, Barcelona, Chelsea, Real Madrid, Manchester United, Arsenal, Porto, Benfica

Tre engelska klubbar, två spanska, två portugisiska och en tysk. Åtta storklubbar som alltså inte kan stöta på varandra förrän i slutspelet.

Seedningsgrupp 2
Atletico Madrid, Shakhtar Donetsk, Milan, Schalke 04, Marseille, CSKA Moskva, Paris SG, Juventus

En seedningsgrupp som känns ganska jämn, men där det finns några lag som man helst undviker. Storsatsande PSG bevisade förra året att de är att räkna med i Europa och både Juventus och Shakhtar har Chelsea mindre trevliga minnen från förra årets gruppspel.

Seedningsgrupp 3
Zenit, Manchester City, Ajax, Dortmund, Basel, Olympiakos, Galatasaray, Bayer Leverkusen

En grupp som känns som den mest intressanta där fjolårsfinalisterna Dortmund finns tillsammans med betydligt mindre meriterat motstånd i till exempel Olympiakos. Basel och Leverkusen är lag Chelsea ställts mot under de senaste årens Europaspel och skulle lotten falla på Galatasaray väntar ett kärt återseende med Drogba.

Seedningsgrupp 4
FC Köpenhamn, Napoli, Anderlecht, Celtic, Steaua Bukarest, Viktoria Plzen, Real Sociedad, Austra Wien

Bland de åtta sämst seedade lagen sticker Napoli ut som det lag flest nog vill undvika. Spanska Real Sociedad, som stod för en fin insats i kvalet där Lyon förpassades ur turneringen, kan vara en uppstickare medan övriga lag känns svagare. Ett återbesök i Danmark eller en tur till Glasgow vore kanske inte så dumt.

Lottningen äger rum i Monaco klockan 17:45 och sänds på Viasat Fotboll. En drömlottning för Chelsea skulle kunna vara Marseille, Ajax och FC Köpenhamn medan en värre lottning skulle kunna innebära att PSG, Dortmund och Napoli står för motståndet. Intressant vore kanske även en grupp med Courtois Atletico, Drogbas Galatasaray och Benitez Napoli. Inom några timmar får vi svar på vilka tre klubbar som kommer stå för det första hindret i jakten på en ny Champions League-titel.

CSS-Redaktionen2013-08-29 12:59:36
Author

Fler artiklar om Chelsea