2021-04-17 13:30

Charlton - Ipswich

Inför: Charlton - Ipswich Town
Det är oklart huruvida formstarka Ian Maatsen deltar under lördagen eller inte.

Inför: Charlton - Ipswich Town

League One tuggar sig vidare framåt och vid dörren denna helg står såväl Nigel Adkins första hemmamatch på The Valley, som motståndarna i Ipswich Town.

Ja, det låter lite märkligt men ett landslagsuppehåll, tre bortamatcher och en uppskjuten match senare ska Nigel Adkins äntligen få delegera instruktioner från The Valleys tekniska zon. Det är närmare en månad sedan han nu tillträdde som tränare för Charlton och månaden får, trots sin relativa snålhet på matcher, summeras som en av säsongens mer lyckosamma sådana. Charlton har nu inte förlorat sedan den bedrövliga hemmainsatsen mot Blackpool i februari och det innebär åtta obesegrade matcher i följd, varav de två senaste har inneburit bortavinster mot Doncaster och Sunderland. Ett facit att hålla i och bygga vidare på, får man ju hoppas.

Från matchen mot Sunderland finns det bara positiva saker att orda men det har också gjorts tillräckligt. En liknande insats räcker dock långt mot alla lag i den här divisionen och det har varit känt sedan länge att Charlton har en tuff avslutning att gå rent schemamässigt. Denna helg väntar Ipswich Town som sett till tabellen är med i racet om play-off platserna men där formen har vacklat påtagligt under den senaste tiden. Ipswich var ett av de lag som, sett till övriga toppkonkurrenter, ansågs ha lindrigast spelschema i avslutningen men det verkar inte ha gjort någon nytta. The Tractor Boys har inte vunnit på tre matcher och det inkluderar två kryss mot Rochdale, MK Dons och nu senast en 3-0 förlust mot Wimbledon på bortaplan. Detta gjordes i en veckomgång som, ur Charltonögon, i stort sett bara bjöd på vänliga resultat. Bortsett från att Lincoln reste sig upp på benen igen mot MK Dons (4-0) så var det enbart resultat som räfflade vår väg. Crewe bet ihop och fick kryss mot Portsmouth (0-0), Doncaster spelade sig ännu längre bort från play-off mot Burton (0-3), Blackpool lyckades inte vinna mot Accrington (0-0), och Wigan stod för en imponerande insats när man såg till att Sunderland förlorade för andra matchen i rad (2-1). Visst, Oxford vann mot Shrewsbury (4-1) och är med i slaget om topp sex men nu är det ombytta roller och Charlton har två matcher att ta igen på the Yellows.

I jämförelsen mellan helgens motståndare så skiljer det en placering i tabellen. Charlton befinner sig på 8:e plats med 62 poäng, medan Ipswich simmar bakom på en 9:e plats med 60 poäng. Däremot har Charlton även här en match till godo och en seger skulle därmed vidga det poängmässiga avståndet mellan klubbarna. I Charltonlägret är det oklar status kring Chuks Anekes och Ian Maatsens medverkan i matchen men klart är det att Conor Washington missar även denna omgång. I Ipswich verkar en redan fundersam tränare i Paul Cook få klara sig utan Alan Judge som rapporteras vara borta resterande del av säsongen. Ett hårt slag för ett lag som redan är i en utmanande period. På pappret är Ipswich en klubb som givetvis ska vara med i kampen om uppflyttning, men lagets ojämnhet har fått en att tveka på om de verkligen kan mäkta med en positiv placering i år. För tillfället ser det aningen mörkt ut sett till resultaten men det kommer oavsett för Charltons del att bli en minst lika tuff match som de två senaste helgerna. Charlton hemmaspel har inte varit något vidare den här säsongen och det kommer krävas att insatsen man gjorde mot Ipswich på Portman Road i november återupprepar sig för att det här ska gå vägen.

Charltons fem senaste ligamatcher: - Sunderland 1-2 (b), Doncaster 0-1 (b), AFC Wimbledon 1-1 (b), Bristol R 3-2 (h), Shrewsbury 1-1 (h).
VVOVO

Ipswichs fem senaste ligamatcher: - AFC Wimbledon 3-0 (b), MK Dons 0-0 (h), Rochdale 0-0 (b), Bristol R 2-1 (h), Wigan 0-0 (b).  
FOOVO

COYA!
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2021-04-16 21:29:42
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson