Inför Charlton – Milton Keynes Dons (Papa Johns Trophy)
Jacko blickar framåt mot ytterligare avancemang i EFL Trophy. Något som skulle betyda mycket för klubben och supportrarna.

Inför Charlton – Milton Keynes Dons (Papa Johns Trophy)

Dags för åttondelsfinal i EFL Trophy, när Charlton får fördel av hemmaplan för att ta emot ligakonkurrenten från Milton Keynes.

Efter en start av besvikelse i ligaspelet på det nya året, leder fortsättningen in oss i en ny cupvecka och ett kommande tätare spelschema (om inte Covid, Delta, Omikron eller nästa T-Rex-mutation kommer och ställer till det såklart). Först ut under tisdagskvällen (avspark 20:00) är åttondelsfinal i EFL Trophy mot MK Dons på The Valley.

Gruppspelet avverkades med en andraplats och sextondelsfinalen parerades i början av december med en 2-1 seger över Aston Villas U21-lag på hemmaplan. 2-1 stod det i halvtid efter mål av Mason Burstow och Jayden Stockley (straff), vilket räckte för vidare avancemang i en cup som vi gärna avancerar i. Johnnie Jackson betonade det sistnämnda i förgående mening i efterintervjun mot Wycombe i helgen och poängterade att det är starkt lag som ska ställas på banan. Det utesluter dock inte att det kan roteras rejält i startuppställningen då truppen är förhållandevis bred på sina positioner och varje ligaomgång lämnar en del etablerade spelare utanför såväl startelva som matchtrupp. Här kommer det krävas en balansgång mellan att ha ett tillräckligt starkt lag som kan se till att klubben vinner matchen och tar sig vidare, och att ge spelare möjligheten till speltid och att verkligen påverka genom att chansen när den ges. Jag tänker till exempel på Albie Morgan och Charlie Kirk.

Min helt personliga åsikt är att jag hellre ser Charlton ställa ut ett starkt lag ikväll mot MK Dons i EFL Trophy, än mot det förväntade övermäktiga motståndet från Norwich i FA-cupen på söndag. Jag skulle bli superglad om det är inroterade Morgan eller Kirk som skjuter oss vidare till nästa omgång men om de beroende av form eller självförtroende inte tar en plats i dagens Charlton ser jag hellre att starkast möjliga lag tar sig an kvällens match mot MK Dons. För jag vill verkligen att klubben ska vinna den här cupen. Jag har sett Coventry, Lincoln och Portsmouth lyfta bucklan inför stora följen på Wembley. Ett stort ögonblick för lag som inte alltid har möjlighet att vinna särskilt mycket annat. Likadant Sunderlands seger i våras (tyvärr inför tomma läktare) skänkte för första gången på länge ljus och lycka på den klubben, något de garanterat tog med sig in i årets säsong. Och oavsett hur ont det gör att redan inse det, så kan man inte bortse från hur svår situationen ser ut i ligaspelet. Johnnie Jackson har varit med och snyggat till en tidigare bedrövlig tabellplacering men klättringen uppåt ser för brant ut. För tillfället är Charlton längre ifrån play-off platserna än vad man var när Nigel Adkins fick lämna som tränare. Då låg man på nedflyttningsplats. Det är mycket kvar, inget är över och mirakel har skett förut. Men, rent mentalt vet vi hur situationen ser ut och att fortsättningen nästan från och med nu får ses som en uppbyggnad inför kommande säsong. Just därför skulle en rejäl framgång i EFL Trophy kunna betyda så oerhört mycket, just denna säsong. Jag vill verkligen att vi vinner den här cupen. 

Lite kort om dagens motstånd med. 7:e placerade ligakonkurrenten MK Dons gör det bra i serien och har tagit sig lika långt som Charlton i EFL Trophy. Vägen dit bestod av en andraplats i södra avdelningens grupp C. Man hamnade efter Aston Villas U21-lag (2-4) på grund av en förlust, och besegrade Burton (1-2) respektive Wycombe (2-1) som man höll bakom sig i tabellen. Medan Charlton skickade ut Aston Villa U21 i sextondelsfinal, gjorde MK Dons densamma med Charltons överman, Leyton Orient, från grupp G. 0-0 efter fulltid blev till 4-5 efter straffsparksläggning och MK Dons var vidare till åttondelsfinal. I övrigt finns det inte mycket att redogöra för. Man har gjort det bra i League One som sagt och byggt vidare på det possessionspel som Russell Martin lämnade över till Liam Manning. Vi förlorade bortamötet i ligan med 2-1 och ska möta dem en gång till på hemmaplan framöver.

COYA!
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2022-01-04 13:09:00
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson