2021-08-21 16:00

Charlton - Wigan

Inför Charlton – Wigan Athletic
Från förra säsongens möte.

Inför Charlton – Wigan Athletic

Det är lördag igen och Charlton återvänder till the Valley för andra gången denna säsong. Detta för att ta emot ett hårdsatsande Wigan Athletic, i en förväntad tuff match.

Det må vara en upprepning men det är skönt att matcherna duggar tätt när man bara vill ställa saker till rätta. Inledningen på säsongen har än inte blivit vad man tänkt sig i Charlton och efter tre omgångar har endast en poäng tjänats in. Den senaste veckans två raka bortamatcher har bjudit på två rättvisa förluster mot Oxford och Milton Keynes, vilket skapar förhoppningen om att dagens kamp på hemmaplan ska kunna bryta en tråkig resultatrad. Det kommer krävas mer av varje individ på planen för att nå ett positivt resultat idag och är det några som kan hjälpa till med att plocka fram den där extra glöden så är det publiken på SE7.

Vad det gäller matchtruppen är det närmast inga förändringar. Conor Washington klev av skadad i tisdagens andra halvlek och kan vara ett frågetecken idag. Tur att det nu finns ersättare på hans position i Charlie Kirk, Charles Clayden och för all del Corey Blackett-Taylor som hann bli klar i tid igår för att kunna vara med idag. Ryan Inniss klev också av tisdagens match men gjorde de i halvtid och bör därför vara redo för en ny start i eftermiddag. Annars är Jake Forster-Caskey långtidsskadad, Alex Gilbey återhämtar sig från Covids efterverkningar, Ben Purrington återvänder från skada kommande vecka och Ronnie Schwartz kämpar vidare med sin form.

När det ska skrivas om motståndarna från Wigan så är det enkelt att konstatera att det går fort när vinden vänder. Från att ha hamnat i administration, tvingats på poängavdrag, genomgått ett transferembargo och knappt hållit sig kvar i League One, till nya ägare, en rejäl kapprustning och förväntad toppstrid. Allt detta under loppet av lite mer än ett år. Kapprustningen synliggörs av den mängd etablerade spelare som har anslutit under sommaren. Max Power och Charlie Wyke från Sunderland, Stephen Humphrys från Rochdale, Jordan Jones från Rangers, Gwion Edwards från Ipswich, Jack Whatmough och Tom Naylor från Portsmouth. Här finns även två nyförvärv med rejäl Charltonanknytning. Charltonprodukten Jordan Cousin har kommit in från Stoke och förra säsongens målvakt Ben Amos lämnade för ett (troligtvis) mer välfyllt lönekuvert. Tidigare i veckan presenterades även den frispråkige och rutinerade yttern James McClean (Stoke) som därmed inleder sin andra sejeuor på DW Stadium.

På de tre första omgångarna har Wigan spelat en vinst (Rotherham), en oavgjord (Wycombe) och en förlust (Sunderland) mot relativt tufft motstånd. Med Charlton som nästa motståndare får the Latics sägas ha fått bland det tuffaste öppningsschemat av alla lag i divisionen.

Förra säsongens möten slutade med två 1-0 segrar för Charlton. Detta efter varsina mål av Jake Forster-Caskey och Chuks Aneke i vardera matcher. Det vore inte helt om en liknande historia upprepade sig i eftermiddag, fast med en ny målskytt i protokollet.

Charltons senaste ligamatcher: MK Dons 2-1 (b), Oxford Utd 2-1 (b), Sheffield Wed 0-0 (h).
FFO

Wigans senaste ligamatcher: Wycombe 1-1 (h), Rotherham 1-0 (h), Sunderland 2-1 (b).
OVF

COYA!
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2021-08-21 11:14:45
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson