2019-11-09 16:00

Huesca - Real Oviedo

Inför Chelsea - Aston Villa
Gillar att göra mål mot Aston Villa. Blir det ett till ikväll?

Inför Chelsea - Aston Villa

Det är två premiärvinnande lag som gör upp om de tre poängen när José Mourinhos Chelsea välkomnar Paul Lamberts Aston Villa till Stamford Bridge på onsdagskvällen.

Chelsea

De blå följde upp den fina försäsongsformen med övertygande, arbetsmannamässig insats i premiären då nykomlingen Hull City avfärdades med vinstsiffrorna 2-0, en match där spelet förvisso inte sprakande men där jobbet gjordes föredömligt professionellt. Söndagens seger gör att laget återfinns på en fjärdeplats efter en spelad omgång.
 
José Mourinho rapporterade under tisdagens presskonferens att inga nya skadeproblem uppkommit vilket innebär att endast den unge tjeckiske mittbacken Tomas Kalas och David Luiz saknas inför kvällens drabbning.
 
Jag tror att Mourinho nu under säsongsinledningen kommer att vilja ge alla sina spelare en chans att visa vad de går för i tävlingsmatcher. Därför tror jag att vi kommer att få se en ganska annorlunda elva jämfört med den som ställdes på benen i söndags. Närmare bestämt tror jag på följande startande manskap:
 
Cech vaktar i vanlig ordning målet medan backlinjen utgörs av Cole till vänster, Terry och Cahill i mitten och César Azpilicueta till höger istället för Branislav Ivanovic. På det defensiva mittfältet tror jag att portugisen väljer att testa Essien och nye van Ginkel tillsammans och på de offensiva platserna tror jag att André Schürrle ges chansen från start till vänster, medan Mata, som vilades mot Hull, blir speldirigenten i mitten och Eden Hazard tar platsen till höger. På topp gissar jag att Lukaku ersätter Torres.
 
Alltså: Cech; Cole, Terry, Cahill, Azpilicueta; van Ginkel, Essien; Schürrle, Mata, Hazard; Lukaku.
 
Aston Villa
 
Aston Villa ser spännande ut i år och har agerat smart under sommaren. Att lyckas behålla nyckelspelaren Benteke efter dennes succéartade fjolårssäsong är naturligtvis en oerhört tung skalp. Utöver detta har man kryddat truppen med några spännande namn samtidigt som man har gjort sig av med sorgebarnet Darren Bent. Dessutom lär de många ynglingarna som tilldelades ett stort ansvar förra säsongen ta ytterligare ett steg framåt i utvecklingen.
 
Försäsongen bjöd på blandande resultat, men i ligapremiären blev det succé då laget stod omgångens skräll när man vände och vann med 3-1 borta mot Arsenal, till stor del tack vare Benteke och ett dräpande effektivt kontringsspel.

För Aston Villas del saknas Nathan Baker och Chris Herd inför kvällens match på grund av skador. 
 
Matchbild och tips
 
Hemmalaget lär, precis som mot Hull, vara det klart spelförande laget medan Villa kommer att ligga lågt och satsa på samma sorts kontringar som var så fruktsamma mot Arsenal. Matchen blir en bra värdemätare inför de stundande matcherna mot Manchester United och Bayern München, och Chelsea lär få kämpa för att bärga de tre poängen. Jag tror ändock att de blå kommer att gå segrande ur bataljen. Jag förväntar mig att de spelare som ges chansen från start kommer att ge sitt yttersta för att visa Mourinho att de förtjänar en plats i startelvan även framöver samtidigt som feel good-faktorn som råder på Stamford Bridge efter portugisens återkomst lär göra sitt. Det är dessutom väl värt att komma ihåg att den motsvarande matchen förra säsongen slutade 8-0 och att Villa endast har vunnit ett av de elva senaste mötena lagen emellan på Stamford Bridge.
 
Tips: 2-1.
 
Värt att notera
 

  • Frank Lampard har gjort fler PL-mål mot Aston Villa än något annat lag, närmare bestämt 13 stycken.
  • Chelsea är obesegrat i nio raka Premier League-matcher. Under den sviten har man tagit 23 av 27 möjliga poäng.
  • Om Petr Cech håller nollan så blir det hans 200:e i Chelsea-tröjan.
 
Övrigt
 
  • Matchen sänds på Viasat Sport, Viasat Sport HD och Viaplay med avspark 20:45.
  • Glöm inte Chelseatipset!

Fredrik Temmes2013-08-21 12:56:00
Author

Fler artiklar om Chelsea