Stamford Bridge, 2021-11-06 16:00

Chelsea - Burnley

Inför: Chelsea-Burnley
Alonsos 2-0 mål mot Burnley i januari i år.

Inför: Chelsea-Burnley

Premier League tågar in i elfte omgången. Ligaledarna Chelsea har vunnit sju raka matcher i alla tävlingar, i jakten på den åttonde raka segern och fortsatt ligaledning krävs det att man besegrar Burnley, som för tillfället är på artonde plats i PL-tabellen.

Senast Chelsea och Burnley möttes i Premier League var på Stamford Bridge den 31 januari i år. Matchen var även Thomas Tuchels andra som Chelsea-tränare, efter att några dagar tidigare spelat oavgjort hemma mot Wolverhampton. Cesar Azpilicueta blev den första målskytten under tyskens ledning när han i den 40:e matchminuten avfyrade ett hårt skott från innanför straffområdet. Marcos Alonso, som inte hade spelat en match för Chelsea sedan bortamötet med WBA i september 2020, tackade sin nya tränare för startplatsen genom att skjuta in slutresultatet 2-0 i den 84:e matchminuten. 

Senast lagen möttes på Turf Moor var i oktober 2020. Då var Chelsea det klart bättre laget och tog en välförtjänt seger med 3-0. Hakim Ziyech startade sin första PL-match och sköt sitt första PL-mål i den 26:e matchminuten, Kurt Zouma nickade in 2-0 i den 63:e minuten och Timo Werner gjorde matchens sista mål sju minuter senare. 

På de senaste tolv matcherna mellan lagen har Chelsea vunnit åtta, tre har slutat oavgjort och endast en match har gått Burnleys väg, när man i första omgången säsongen 2017/18 besegrade Chelsea med 3-2 på Stamford Bridge, en match som bland annat inkluderade två röda kort för Chelseas del.

Läget i lagen:

Chelsea:
På de senaste fem matcherna har Chelsea tagit fem segrar och endast släppt in ett mål under ordinarie speltid. (hemma mot Southampton i Ligacupen) Norwich och Newcastle har besegrats i PL, Southampton i Ligacupen samt Malmö två gånger i Champions League. Dessa fem matcher ger en imponerande målskillnad på 16-1. 

Tuchels mannar är på första plats i PL-tabellen, med 25 poäng på tio matcher. 

Romelu Lukaku, Timo Werner och Mateo Kovacic är inte tillgängliga mot Burnley på grund av skador. Mason Mount har varit sjuk, han tränade med laget i torsdags men är tveksam till spel. 

Burnley: 
På de senaste fem matcherna (4 PL, en Ligacup) har Burnley förlorat två gånger, (2-0 mot Manchester City i PL och 1-0 mot Tottenham i Ligacupen) spelat oavgjort två gånger. (0-0 mot Norwich och 2-2 mot Southampton, båda i PL) Enda segern ägde rum hemma mot Brentford förra helgen, en match som slutade 3-1. 

Efter tio PL-omgångar har Burnley endast skrapat ihop sju poäng, vilket räcker till en artonde plats i tabellen. 

Dale Stephens är inte tillgänglig för spel på grund av en fotskada och Aaron Lennon är tveksam till spel på grund av sjukdom.

Förväntade startelvor:
Chelsea: Mendy, Azpilicueta, Silva, Rudiger, James, Kanté, Jorginho, Chilwell, Ziyech, Havertz, Hudson-Odoi

Burnley: Pope, Lowton, Tarkowski, Mee, Taylor, Gudmundsson, Brownhill, Westwood, McNeil, Wood, Cornet

Förväntad matchbild:
Chelsea har som bekant vunnit sju raka matcher i alla tävlingar. Trots att motståndet inte varit det bästa i alla matcher är det ändå en imponerande siffra och jag tror att Tuchels mannar fortsätter på vinnarspåret och tar en komfortabel hemmaseger. Kai Havertz har sett pigg ut som striker i Lukakus och Werners frånvaro och kommer att få hjälp i det offensiva spelet av Hudson-Odoi och Ziyech på kanterna. Med Mendy mellan stolparna samt ett stabilt försvarsspel är sannolikheten för en hållen nolla också relativt stor!

Speltips: 3-0 Chelsea
Avspark: Lördag 6.11 kl.16:00, matchen sänds på V Sport Premium och Viaplay.
Spelplats: Stamford Bridge
Domare: Andre Marriner

Thomas EngstrandThomasE-31@hotmail.comtengstra2021-11-05 13:52:00
Author

Fler artiklar om Chelsea