Inför: Chelsea FC - Manchester United

Inför: Chelsea FC - Manchester United

Matcherna duggar tätt för Chelsea och bara två dagar efter härdsmältan mot Southampton är det dags för Chelsea att ta emot Manchester United i returmatchen i FA-cupskvartsfinalen. Chelseas och Benitez sista chans att rädda något från en misslyckad säsong.

Chelsea FC

Chelseas senaste fem matcher (Chelseas resultat först)

B Steaua Bukarest 0-1
B Manchester United 2-2
H Steaua Bukarest 3-1
H West Ham United 2-0
B Southampton FC 1-2

En hopplös insats mot bottenlaget Southampton kan tänkas ta lite av den positiva känslan som matcherna mot West Ham och Steaua Bukarest jobbat upp.
Däremot kan det tänkas att Chelsea har ett psykologiskt övertag efter sin fina andra halvlek på Old Trafford som tvingade fram omspelet på Stamford Bridge. Förhoppningsvis kan hemmalaget använda det till att verkligen prestera på toppen av sin förmåga.

En märklig startuppställning mot Southampton flaggade för att Benitez kommer matcha sitt absolut bästa material under annandag påsk. Det känns nästan som om spanjoren gett upp ligan och riktar all sin koncentration på de två cuperna som Chelsea lyckats klamra sig kvar i.

Cahill och Romeu är fortfarande borta, men förhoppningsvis är Mata friskförklarad igen. Spelet är väldigt beroende av Juan Matas fantasi och uppfinningsrikedom.

En trolig startuppställning; Cech – Azpilicueta, Terry, Luiz, Cole – Ramires, Lampard – Hazard, Mata, Oscar – Ba

Moses har spelat mycket, och gjort det ganska halvtaskigt, och borde få vila. Bertrand och Ivanovic imponerade inte på St Mary’s och det borde innebära bänkplatser för de båda. Även Mikel tordes få vila.

Manchester United

Manchester Uniteds senaste fem matcher (Manchester Uniteds resultat först)

H Norwich City 4-0
H Real Madrid 1-2
H Chelsea FC 2-2
H Reading 1-0
B Sunderland 1-0

Två ganska avslagna ligamatcher med knappa vinster mot hopplösa Reading och överskattade Sunderland imponerar inte på någon, men ligatiteln är i det närmaste redan i Sir Alex och Manchester Uniteds händer, vilket kan förklara de ganska intetsägande insatserna.

En van Persie, som efter jul visat en nedåtgående form, har så sakteliga börjat vakna till liv och stod för två mål under landslagsuppehållet och fick med god hjälp utav klumfoten Bramble pricka in matchvinnaren på påskafton mot Sunderland. Något som Sir Alex Ferguson säkert glädjer sig åt inför den hektiska avslutningen på säsongen.

Rafael, lite av ett utropstecken under säsongen, väntas missa matchen på grund av skada, men annars har United i det närmaste en helt skadefri trupp att tillgå och kommer därför komma rustade till London med den absolut bästa elvan som bara kan tänkas.

En trolig startuppställning; de Gea – Smalling, Ferdinand, Vidic, Evra – Young, Carrick, Cleverly, Welbeck – Rooney – van Persie

Valencia har inte ens varit nära fjolårsformen och kan förvänta sig att få återvända till bänken efter matchen mot Sunderland. Büttner, Nani, Jones, Hernadez och Kagawa kan tänkas göra honom sällskap. Mexicanen Hernandez har en förmåga att göra livet surt för Chelsea och det är inte omöjligt att han får chansen från start.

Matchbild

Det tenderar att bli hög fart när de här två giganterna brakar samman, och dessutom förhållandevis jämnt. Matchen på Annandag Påsk kommer säkert inte bli något annat. Högt tempo, en del målchanser och väldigt hetsigt. Inget annat är att vänta.

Tips 1-1 efter ordinarie tid efter mål av Hazard. Straffläggning? Varför inte?

Övrigt

-Rio Ferdinand kan inte räkna med ett snällt mottagande efter sin fula eftersläng på Torres under första mötet, som borde renderat i minst tre matchers avstängning.
-Chelsea brukar få besöka Wembley minst en gång under ordinarie säsong (Community Shield räknas inte) och hittills har man inte varit riktigt nära. Fortsätter traditionen.
-Ashley Cole har vunnit FA-cupen flest gånger av alla spelare, hela sju gånger. Han lär vara sugen på en till..
-Matchstart klockan 13.30. 

Erik Belfrage2013-03-31 17:23:06
Author

Fler artiklar om Chelsea