Inför: Chelsea - Fulham
Vänder vinden under lördagskvällen?

Inför: Chelsea - Fulham

Under lördagskvällen tar Chelsea emot grannarna Fulham i den femte omgången av Premier League

Chelsea har också gjort sin sämsta start på en Premier League säsong under det senaste decenniumet iår och har  under de två senaste ligamatcherna spelat oavgjort mot Manchester United och förlorat borta mo Etverton - lägg där till att man under onsdagskvällen tappade sin ledning och förlorade hemma på Stamford Brigde mot FC Basel, värt att notera är att detta var den första förlusten på hemmaplan på nästan tio år inom gruppspelsfasen.

Mourinho, som har vairt obesegrad i 62 Premier League-matcher på Stamford Bridge har historiken med sig eftersom Chelsea inte förlorat hemma mot Fulham på sina senaste fjorton matcher. Men Fulhamtränaren Martin Jol är en man under press inför matchen, The Cottagers har inte lyckats med att vinna sedan öppningsomgången i Sunderland och förra helgens oavgjorda resultat hemma mot West Brom har missnöjet och pressen ökat på Jol från fansens håll. 

Chelseatränaren José Mourinho förväntas göra flera ändringar efter förlusten i UEFA Champions League mot Basel. Kapten John Terry väntas återvända till startelvan efter att ha suttit på bänken under veckan. Mourinho måste även bestämma vem som ska börja i anfallet med Sameul Eto'o, Demba Ba och Fernando Torres som alternativ, det som bekymrar portugisen är att ingen av de tre anfallarna har visat framfötterna under säsongen. Chelsea har inga andra skadebekymmer att hantera och lär Mourinho överväga om Juan Mata kommer spelar eller ej, den spanska playmakern har under säsongsinledningen främst fått nöta bänk. 

En tänkbar startelva (4-2-3-1): Cech; Ivanovic, Terry, Luiz, Cole; Ramires, Lampard; Hazard, Oscar, De Bruyne; Torres

Truppen i helhet som är uttagen till helgens derby: Cech, Schwarzer, Ivanovic, Cole, Luiz, Cahill, Terry, Azpilicueta, Bertrand, Ramires, Essien, Lampard, Oscar, Mikel, De Bruyne, Van Ginkel, Hazard, Willian, Mata, Schurrle, Torres, Ba, Eto'o.

Gästerna Fulham har alltså börjat säsongen skakigt och har skrapat ihop fyra poäng på fyra omgångar och ligger för närvarande på en fjortondeplats i tabellen. Anfallaren Dimitar Berbatov kommer att ha ett konditionstest inför resan till Stamford Bridge, på grund av en fotskada han dragit på sig. Nyförvärvet Darren Bent är tillbaka i truppen, medan Bryan Ruiz kommer att missa matchen. Försvararna Aaron Hughes och Matthew Briggs är fortfarande skadade tillsammans med förstamålvakten Maarten Stekelenburg.

Trots att gästerna är nederlagstippade påpekade Martin Jol under presskonferensen inför derbyt att det är en viktig match för klubben och dess supportrar, och spelarna på planen kommer att göra allt för att sätta käppar i hjulet för den lokala rivalen från västra London.

Trolig startelva (4-4-1-1): Stockdale; Reither, Hangeland, Senderos, Richardson; Duff, Parker, Sidwell, Kacaniklic; Taraabt; Berbatov


- Matchen börjar 18:30 och sänds på Viasat Fotboll & HD.
- Fernando Torres har ännu inte fått ett skott på mål i Premier League denna säsong.
- Glöm inte chelseatipset!



 

Stefan Petranovic2013-09-20 18:45:32
Author

Fler artiklar om Chelsea