Inför: Chelsea - Hull
Premiärdags!

Inför: Chelsea - Hull

Under söndagseftermiddagen tar Jose Mourinhos mannar emot nykomlingen Hull på Stamford Bridge. En match där båda tränarna återvänder till Premier League, Mourinho har varit utomlands och vunnit turneringar med Inter och Real Madrid, och Steve Bruce, tidigare i Sunderland, har lyft upp nykomlingarna Hull till den högsta divisionen.

Återkomsten av Mourinho till engelsk fotboll har skapat ett stort surr - och inte bara runt Stamford Bridge. Efter att ha lyckats vinna fem stora utmärkelser under sin första tid i västra London, däribland två Premier League-titlar, hoppas den portugisiska tränaren att strö hans magi över Chelsea igen.

Medan troppstriden inte lär förändras sen tidigare år, hoppas Hull City avsluta säsongen ståendes bland de övriga lagen i den högsta divisionen. Tigrarna var i Championship i två säsonger. Steve Bruces erfarenhet kan vara avgörande för gästerna och han kommer att vara ute efter att få poäng tidigt för att lugna alla nerver och undvika att göra säsongen 2013/14 till en nagelbitare i bottenträsket. 

Historiskt sett lagen mellan har Chelsea varit överlägset, då man inte förlorat. Om man kollar till de fem senaste sammandrabbningarna mellan lagen har Chelsea två kryss, och tre segrar.

2010-02-02 PL Hull-Chelsea 1:1
2009-08-15 PL Chelsea-Hull 2:1
2009-02-07 PL Chelsea-Hull 0:0
2008-10-29 PL Hull-Chelsea 0:3
2007-09-26 EL Hull-Chelsea 0:4

Chelsea

Chelsea har under försäsongen imponerat och vunnit i stort sett samtliga matcher. Man mötte lite lättare motstånd i form av All Star lag och liknande i Asien, och under turnen i USA mötte man lag som Inter, Roma och Real Madrid, de sistnämnde var det enda laget man förlorade mot under försäsongen. 

Morgondagens match mot Hull blir en nyckelmatch direkt, enligt Mourinho. Under gårdagens presskonferens uttalade sig tränaren om att han inte gillar nykomlingar pga. deras passionerade mentalitet och berättatde även att det kommer bli en tuff inledning med tanke på att klubben redan kommer spela tre matcher inom loppet av en vecka. 

"Jag gillar inte att spela mot lag som kommer från den lägre divisionen, för när de kommer att de kommer med en fantastisk mentalitet. De kommer som segrare, de kommer som ett team som vecka efter vecka vinner matcher och jagar poäng." Sa Mourinho och fortsatte med: "Det är en svår start, vi måste spela  två dagar efter mot Aston Villa, efter det vi måste åka till Old Trafford, så vår start är mycket svår."

Skadesituationen hos Chelsea har förrvärrats under veckan. Lampard skadade sig under veckan när han spelade för England och är tveksam för spel, men sägs kunna vara tillänglig. Mata, Moses och Chalobah är också tveksamma till spel medan David Luiz och Kalas inte är tillängliga pga. skador. 

Cech lär starta i målet och i backlinjen väntas Ivanovic starta till höger, Cahill och Terry i mitten och ute till vänster Ashley Cole. På de defensiva mittfältspositionerna lär Essien starta tillsammans med Ramires eller Lampard, om Frank är skadefri lär han nog starta matchen. Offensivt lär Hazard börja ute till höger med Oscar i mitten och Schurrle till vänster. På topp har Mourinho att välja mellan Ba, Torres och Lukaku. Det mest troliga är att Fernando Torres får starta på topp.

Trolig startelva (4-2-3-1): Cech; Ivanovic, Terry, Cahill, Cole; Essien, Ramires; Hazard, Oscar, Schurrle; Torres

Hull

Nykomlingarna Hull har spenderat friskt under sommaren och fått in en hel del intressanta namn i truppen. Målvakten Allan McGregor, tidigare i bla. Glasgow Rangers och Besiktas. Försvararna Maynor Figueroa och Curtis Davies och anfallarna Danny Graham och Yannick Sagbo. Under veckan förstärkte man mittfältet med Tom Huddlestone och Jake Livermore från Tottenham Hotspur och majoriteten av nyförvärven väntas starta under morgondagen. Man saknar endast Stephen Quinn, som är borta pga. skada. 

McGregor lär alltså starta i mål, Elmohamady till höger och i mitten Chester med Davies. På vänsterbacksplatsen Figueroa, som hämtades från Wigan under sommaren. På mittfältet väntas Meyler startar tillsammans med Huddlestone och Brady. Sagbo, Graham och Aluko väntas bilda ett tramansanfall.

Trolig startelva (4-3-3): McGregor; Elmohamady, Chester, Davies, Figueroa; Meyler, Huddlestone, Brady; Sagbo, Graham, Aluko

Övrig info

- Matchen börjar 17:00 och sänds på viasat fotboll och HD
- Moss dömmer matchen
- Senaste gången Hull City vann i den första omgången var 2002, när de vann med 3-1 på Exeter i den fjärde divisionen.
- Glöm inte Chelseatipset!

Stefan Petranovic2013-08-17 16:23:39
Author

Fler artiklar om Chelsea