Stamford Bridge, 2022-08-27 16:00

Chelsea - Leicester

Inför Chelsea - Leicester
Pulisic i duell med Evans när lagen möttes i våras.

Inför Chelsea - Leicester

Det är dags för den fjärde omgången av Premier League där Chelsea gästas av ett Leicester som har haft en tuff inledning av säsongen. En match med den klassiska avsparkstiden där båda lagen vill ha revansch efter förlust i den förra omgången.

Historia:
Hur långt ska vi backa tillbaka bandet? I Premier League har lagen mötts 32 gånger där tio av dessa matcher har slutat oavgjort. Den senaste oavgjorda matchen mellan lagen kom så sent som i maj i år, då det blev 1-1 hemma på Stamford Bridge. På King Power Stadium blev det en klar 3-0 seger för Chelsea förra säsongen efter två tidiga mål.

Ser vi till Premier League-tiden har Chelsea vunnit 16 av mötena i ligan, jämt fördelat med åtta segrar på bortaplan och åtta hemmasegrar.

Leicester har på sina sex segrar bara lyckats ta två av dessa på Stamford Bridge där vi får gå tillbaka omgång 18, säsongen 2018/19. Då vann de med 0-1 där Jamie Vardy stod för det enda målet.


Chelsea:
Chelsea kommer närmast från en förlust på bortaplan mot Leeds. Ett resultat som kanske inte är helt rättvist sett till matchbilden men där Leeds lyckades med sin matchplan och sin press där de stressade högt upp i plan. Något som egentligen inte borde kommit som en förvåning då det såg likadant ut förra säsongen, men den gången spelade sig Chelsea ur samma höga och intensiva press utan större bekymmer.
2-0 känns som att det kom för att Chelseaspelarna inte visste hur de skulle agera efter chocken som kom från 1-0 målet. Chelsea var bra i inledningen av matchen och det visade sig att det första målet som kom blev avgörande för matchens utgång.
Hamnar de i ett liknande läge behöver de visa att de som lag kan studsa tillbaka direkt.

Innan dess i Londonderbyt mot Tottenham var det ett strakt och härligt lag som kämpade för varandra och gjorde enligt undertecknade en bra match som var värda tre poäng.

Nu får vi se hur klubben kan studsa tillbaka och frambringa energi igen, denna gång utan Thomas Tuchel vid sidlinjen. För om det var något tysken gjorde mot Spurs var det att skapa energi till hela arenan, en energi som till slut ledde till att han fick rött kort efter slutsignalen och nu får avtjäna en matchs avstängning.

Klubben med de stora rubrikerna i dagsläget, blandar och ger. Det är ingen hemlighet att Chelsea kopplas ihop med många spelare nu när transfer deadline närmar sig. Trots att det behöver hända en hel del på både ut och in-kontot gäller det att hålla fokus på matchen, på nuet.
Om vi kikar på spelarfronten har vi två milstolpar som kan bockas av mot Leicester. Dels kan denna match bli Cesar Azpilicuetas, som i veckan har 10-års jubileum i klubbens färger, 450:e start för Chelsea. I andra änden av backlinjen kan Ben Chilwell gör sin 50 start sedan han kom till klubben inför säsongen 2020/21 från just Leicester.

Läget i laget: premierinjuries

Kalidou Koulibaly fick syna det röda kortet i matchen mot Leeds efter att han dragit på sig sitt andra gula kort i matchens slutskede och missar därför matchen mot Leicester.

N’Golo Kante skadade sig i baksida lår i matchen mot Tottenham och är tidigast tillbaka till den 18 september.

Armando Broja saknades i truppen mot Leeds men kan vara tillbaka på bänken lagom till lördagens match.

Mateo Kovacic har problem med ett knä och från klubbens håll vet de ännu inte när han kan vara tillbaka. Under onsdagen var han i alla fall med på träningen och det återstår att se när han åter är med i matchtruppen.

Marcos Alonso har inte tränat med laget då han väntar på att få till en övergång till Barcelona och kommer högst troligt inte vara med i truppen mot Foxes.

Möjlig startelva(3-4-3): Mendy; Azpilicueta, Silva, Cucurella; James, Loftus-Cheek, Jorginho, Chilwell; Mount, Sterling, Havertz


Leicester:
I helgen spelade Foxes mot Southampton i ligan där de föll på hemmaplan med 1-2. Leicester har dessutom hunnit med att spela en match i ligacupen mot Stockport County under tisdagen.
Den matchen mot Stockport County slutade 0-0 efter 90 minuter och när det blev dags för straffar räddade målvakten för kvällen, Daniel Iversen, tre av motståndarnas straffar och Leicester tog sig med 3-1 vidare till nästa runda av ligacupen.


Om vi bortser från avancemanget i ligacupen har Brendan Rodgers lag haft en tung start på säsongen då de inledde med 2-2 mot Brentford i säsongspremiären och följde upp det med 4-2 förlust mot Arsenal, vilket gör att man står på endast en inspelad poäng inför den fjärde omgången.
Leicester har tappat många spelare under transferfönstret denna sommar, framför allt har man tappat sin 35 åriga förstakeeper i Kasper Schmeichel som efter elva säsonger i klubben lämnat för att testa vingarna på andra sidan den engelska kanalen i Nice.

Foxes riskerar att ha den sämsta inledningen sedan säsongen 2003/04 om de inte lycks ta tre pinnar på Stamford Bridge under lördagen, men då behöver de täppa till bakåt. Något som de har haft svårt med under inledningen av säsongen. Åtta mål i baken har det blivit, flest insläppta mål av samtliga lag i ligan.

Läget i laget: premierinjuries
Wesley Fofana som det ryktas mycket om till Chelsea fanns inte med i matchtruppen mot Southampton på grund av att han enligt Rodgers inte hade rätt sinnesstämning samt bett om att få stå över. Trots att Chelsea verkar fått ett nytt bud nekat på fransmannen så är chansen att han spelar på lördag minimal, detta verkar vara en historia vi får dras med en knapp vecka till.

Ryan Bertrand har en knäskada och är ännu inte i träning utan det lär dröja innan han är åter i Leicesters matchtrupp.

Ricardo Pereira hälsena var av och han har nu opererats, något som medför att han kommer att vara borta resten av 2022.


Möjlig startelva (4-1-4-1): Ward; Castange, Amartey, Evans, Justin; Ndidi; Perez, Maddison, Dewsbury-Hall, Barnes; Vardy

Förväntad matchbild:
Chelsea är det lag i denna match som startat säsongen bäst, men vi vet att ett lag som är i desperat behov av att få till en seger alltid är farliga att möta.
Undertecknad hoppas på att få se ett Chelsea som spelar lika bra på lördag som de gjorde i Londonderbyt mot Tottenham.
Att Chelsea spräcker Leicesters målnolla är något jag mer eller mindre förväntar mig då de inte har lyckats hålla mer än en nolla på de senaste 27 bortamatcherna i Premier League. Så det är dags för någon eller några spelare att visa att de vet var målet är och trycker in ett par baljor.


Mitt tips: 2-1

Domare: Paul Tierney
VAR: Andre Marriner

Matchen spelas lördagen den 27 augusti.
Avspark kl. 16.00 på Stamford Bridge
Matchen visas på Viaplay

Sofia Almroth@AlmrothSofia2022-08-26 07:57:14
Author

Fler artiklar om Chelsea