2020-09-20 17:30

Chelsea - Liverpool

Inför: Chelsea - Liverpool

Inför: Chelsea - Liverpool

Med tre poäng i premiären och nyförvärven satta till en redan stark trupp är det två lag med styva segel som gör upp i säsongens första topp 6-match när Chelsea tar emot Liverpool på Stamford Bridge på söndagskvällen.

Det är ett Frank Lampard-lett Chelsea som fått ett rejält ansiktslyft under sommaren. Eller vad sägs om Ajax Hakim Ziyech, Bayer Leverkusens tyske superlöfte Kai Havertz och RB Leipzigs målspottare Timo Werner? Lägg där till engelske landslagsförsvararen Ben Chilwell och franske U21-landslagsmannen Malang Sarr och du har ett riktigt kanonfönster. Och just det, glömde jag Thiago Silva nu?

Notan för kalaset landade på 223 miljoner euro - en summa som förpliktigar kraftigt höjda förväntningar på Lampard och hans projekt. Laget som charmade den kungsblå fanbasen med sin hemvävda ungdomliga entusiasm i fjol är ett annat den här säsongen där de i alla fall på pappret hör hemma i en titelstrid. 


Kai Havertz gjorde sin Chelseadebut i förra helgens trepoängare nere i Brighton

Säsongen började också i dur när man förra helgen besegrade ett välspelande Graham Potter-Brighton på Falmer Stadium. Segersiffrorna skrevs till 3-1 efter att egna produkten Reece James pangat in 2-1 och Kurt Zouma slagit spiken i kistan i den 66:e minuten. 

Annars handlade mycket av eftersnacket om Kepa Arrizabalaga - den rekorddyra målvakten som varit källa för många suckar och stön från The Shed End sedan sin ankomst för två år sedan. I måndags var han igång igen när han släppte ett vad som såg ut att vara ett mer än överkomligt skott bakom sig. Basken ser ut att sakna förtroende från både sig själv och sina medspelare och det förvånade nog ingen när Londonlaget började länkas med en värvning av Rennes Edouard Mendy i direkt anslutning till premiärmatchen. 

Hursomhelst väntar Liverpool imorgon och det är ett välmående Reds som kommer till mötet i sydvästra London. Stärkta av nyheterna om Thiago Alcantara och uppryckta av förra veckans nära ögat-premiär mot Leeds United är man ett fokuserat lag med självförtroende. Detta, kombinerat med Mohamed Salahs pangstart på säsongen och kusliga förmåga att måla mot sina gamla lag, bäddar för ett tämligen intressant och målrikt möte på The Bridge. 

Vad? Chelsea - Liverpool 

Var? Stamford Bridge, London

När? 17.30, söndag 

Kanal? Viasat Sport Premium/Viaplay


Källor: Transfermarkt, Forza, Chelseas lagsida på SvenskaFans

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2020-09-19 13:05:28
Author

Fler artiklar om Liverpool